dijous, 8 de desembre del 2011

El primer entrenador oficial i la segona temporada.

Àlvar Vidal i Simó, el primer entrenador oficial.

En la temporada 55/56, es produeix la incorporació del primer entrenador oficial que va tenir el primer equip del Centre Parroquial Calafell, el vilafranquí Àlvar Vidal i Simó. Va dirigir el nostre equip durant tres temporades. Fou una peça molt important i els seus coneixements van ajudar molt els inexperts jugadors locals. Encara és molt recordat avui, ja que, des del primer dia, va mimar molt els seus jugadors. Entrenaven a la pista descoberta de la Rectoria. I, quan arribava, feia foc per escalfar-se tots. Ell venia en moto, de la marca OSSA, i portava una manta que estenia al terra de la pista per poder fer gimnàstica. Alguns desplaçaments es feien en el seu cotxe, un "boogie", que no corria gaire, sobretot a les pujades.

Primer equip de la temporada 55/56 a la pista de la rectoria

Una de les formacions clàssiques de la temporada 55/56 del C.P. Calafell, a la pista de la Rectoria, era la formada per l'entrenador Àlvar Vidal, Joan Montejo, Marcel Miró, Joan Papiol "Rovelló", Joan Jané "Pau Xic" (a dalt), Ramon Gibert, Lluís Domingo i el porter Josep Maria Papiol (a sota). En aquesta fotografia es veu, al fons, el castell de Calafell.

Una altra de les formacions de la temporada 55/56

En un altre partit, també a la pista de la Rectoria, apareixen a la foto Joan Montejo, Josep Maria Papiol (porter), Lluís Domingo (a dalt), Joan Jané "Pau Xic", el seu fill Joan, en Joan Papiol "Rovelló" i en Marcel Miró "el Vadoret", amb la seva típica gorra.

Components del primer equip de la temporada 55/56 amb membres de la Junta

En aquesta altra fotografia apareixen, també a la pista de la Rectoria, alguns membres de la Junta directiva amb els jugadors del primer equip. A dalt, d'esquerra a dreta, Joan Jané "Pau Xic", "Cisco" Solé (de Cala Adelaida), Joan Montejo, Joan Vives (més conegut per "Jaume"), Josep Maria Papiol (porter), Lluís Domingo "Lluiset", Albert Romeu (Albert del Clos). A sota, el fill del Joan Jané de menut, el Marcel Miró i el Joan Papiol "Rovelló". La noia que apareix al fons és la Líria Aleu, esposa de Marcel Miró.
Lluís Domingo i Joan Papiol "Rovelló" a la pista de la Rectoria

A la fotografia, el Lluiset (Lluís Domingo) i el Rovelló (Joan Papiol) vestits de jugadors en un partit a la pista de la Rectoria. També apareix la paret de l'hort de "Cal Ferranet" i les cases del Carrer Jesús, del Bartomeu de Ca l'Ardet.



Calendari i resultats, fet a mà, per Marcel Miró

En aquesta temporada, el partit CP Voltregà - CP Calafell no es va disputar, ja que el Calafell va arribar 20 minuts tard. El viatge va ser en tren fins a Vic i, després, en taxi fins a Voltregà. En arribar, els jugadors del Voltregà, tot i ser presents, no van voler jugar. Més tard, el Comitè de Competició li va donar els punts al Calafell. El resultat que van atorgar a aquest partit va ser de 0-5 a favor del Calafell. Com a contrapartida, la pròpia Federació va decidir, al final de temporada, fer una lligueta entre els quatre primers equips. D'aquesta manera, va pujar el Voltregà i no el Tortosa, que havia fet segon a la lliga regular.

També es pot observar, en el calendari, que el CP Cervantes no va jugar els seus partits de la segona volta. Tots es van donar per perduts per 0-5 a favor de l'altre equip.

Crònica publicada el setembre de 1955, al número 84 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la vila

El setembre de 1955, abans d'iniciar la temporada, el Centre Parroquial Calafell es va enfrontar, en partit amistós, al Centre Catequístic del Vendrell i va encaixar una derrota per 3 a 4.

Crònica publicada el gener de 1956, al número 92 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la vila

En un partit amistós, al Casal Familiar del Vendrell, l'equip local es va imposar (8-3) al Calafell. En aquella temporada, els dos equips no havien coincidit, en el campionat, però seguien mostrant la seva rivalitat màxima.

Directiva del Centre Parroquial Calafell, amb Mossèn Jaume Tobella

En aquesta fotografia, apareix Mossèn Jaume Tobella, a dalt, en el centre, acompanyat per membres de la Junta Directiva i jugadors del primer equip. En Joan Montejo, el "Cisco" Solé (de Cal Piu), el "Jaume" Vives, l'Albert Romeu (a dalt), el Josep Maria Papiol "Angelet" i Joan Ortoll (de Cal Xato), a sota.

En aquesta temporada, Mossèn Jaume Tobella s'havia compromès a fer una missa a les set del matí, a jugadors i acompanyants, els diumenges abans d'iniciar els desplaçaments més llargs. Aquests viatges es feien en tren, baixaven per la carretera, a peu, fins l'estació, arrossegant les maletes de fusta, on portaven els patins.

Jugadors del Centre Parroquial Calafell amb les maletes de fusta per portar els patins

Diverses vegades, el Cap d'estació, Guillermo Canales (marit de la Modesta Mañé), es veia obligat a retenir el tren de les vuit del matí, ja que els jugadors baixaven per la carretera. En aquests viatges van ser diverses les anècdotes viscudes. Alguna de les més recordades, va ser la presència d'unes monges, en un desplaçament, que escoltaven les converses dels jugadors, acompanyades d'alguns "renecs", sense parar de persignar-se. En una altra ocasió, fou una dona, ja gran, que anava cantant al tren i, aleshores, en Joan Jané "Pau Xic", que tenia molt bona veu, li va demanar que el deixés cantar a ell. Un cop passat el "plateret" es partirien el recaptat. La senyora accedí i no va dubtar en deixar-lo cantar.

Equip juvenil del CP Calafell, a la temporada 55/56

Aquella temporada, també hi havia un equip juvenil. A la foto, apareixen Magí Suau, José Luís Vàzquez, Bartomeu Pedro "Miravent", Josep Solé (de la Farmàcia), a dalt. A sota, Francisco "Paco" Casado Pedrajas, Joan Rovira (de Ca l'Andon) i Ramon Farré (de Ca l'Andreu de la viuda). L'equipació, com es veu a la foto, era de ratlles violetes i blanques.

Vailets aficionats a l'hoquei, a la pista de la Rectoria

L'afició a l'hoquei anava en augment entre el jovent de la població. A la foto, a la pista de la Rectoria, podem veure vailets del poble sense patins, que ja pretenien començar a dominar la tècnica de l'stick. A dalt, el Joan Rovira (de Ca l'Andon), el Joan Arans (de Cal Niceto), el Jaume Urpí (de Cal Fricando). A sota, el Francesc Solé (de Cal Jan), l'Isidre Papiol (de les pintures) i el Ramon Ferré.

Grup de nens, a la plaça Catalunya, practicant hoquei

Pels carrers i places del poble, constantment, es podien veure diferents grups de nens i joves que, entre els seus jocs preferits, tenien l'hoquei. La foto feta a la plaça Catalunya mostra un d'aquests grups, davant de l'edifici del "camión", el centre cívic dels "rics" del poble. El paviment de terra impedia jugar-hi amb patins. Els sticks fets de pals de moreres, les que hi havia a la carretera, que s'escalfaven per donar-hi la forma corba i servien per jugar. Els porters no porten "guardes" a la foto, però cobrien les cames amb cartrons, quan jugaven partits, que també es disputaven a Cal Ferreny.

A la fotografia, apareixen, a dalt, el Toni Solé (de Cal Rovira), en Ramon Ferré, en Matias Romeu (de Cal Viudo), el "Paco" Casado, en Ramon Farré, en Manuel Rivilla (que més tard va estudiar per germà de Sant Joan de Déu), el "Cisco" Martínez (davant), l'Antonio Romeu (de Cal Rion), l'Albert Romeu (de Cal Pau del Cuixes), el Francesc Solé (davant de l'Albert) i l'Antonio Nicolau. Com a porters, acotats, Josep Almirall (de Cal Vilarenc) i José Luís Vàzquez.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada