divendres, 16 de desembre del 2011

La 3ª temporada, el Nàstic i el primer fitxatge

Aliniació clàssica del C.P. Calafell, a la temporada 56/57

A la temporada 56/57, es comença a notar la mà de l'entrenador i, poc a poc, els resultats de l'equip milloren i molt! L'aliniació tipus era la que surt a la fotografia, on apareixen drets, d'esquerra a dreta, l'entrenador Àlvar Vidal, el porter Josep Maria Papiol "Angelet", Marcel Miró i el delegat Joan Ortoll.
A sota, en el mateix ordre, Ramon Gibert "Serenet", Joan Papiol "Rovelló", Joan Montejo i Joan Fernàndez.

Afició esperant el partit amb el Vilafranca, al carrer de l'Església

El derbi amb el C.P. Vilafranca demostra la implicació de l'afició amb l'equip. Si bé, el Vilafranca, a casa seva, assoleix la victòria per 5 gols a 1, a la segona volta, és el C.P. Calafell qui guanya per 5 a 2. L'afició no va faltar a la cita, tal com mostra la fotografia, amb una pancarta on es pot llegir "Apa Calafell, demostrem al Vilafranca què dura tenim la pell", el dia 2 de desembre del 1956.

Una altra de les aliniacions d'aquella temporada

En un altre partit, a la pista de la Rectoria, podem veure, al fons de la fotografia, la façana de la casa de "Cal Carinyo". En la mateixa, apareixen era Àlvar Vidal (entrenador), Josep Maria Papiol "Angelet", Magí Suau, Joan Papiol "Rovelló" (no jugava), Polo I, Ramon Gibert i Marcel Miró (a sota).

Afició a la pista del C.N. Reus "Ploms", el 9 de desembre de 1956

Un dels partits en què l'afició va acompanyar l'equip va ser a la pista del C.N. Reus "Ploms". El dia 9 de desembre del 1956, el C.P. Calafell va aconseguir la victòria per 1 gol a 2. A la foto d'aquell dia hi reconeixem, a dalt de tot al centre, en Salvador Vallès (de Cal Xuflero), d'esquerra a dreta, l'esposa del "Quim de la fàbrica" i ell mateix, un noi, en Bartomeu Romeu (de Cal Cuixes), en Llorenç Olià (de Cal Mariquildo), el Joan Marimon (de Cal Serafí), les germanes Maria Cinta i Maria Pilar Cugat, Maria Teresa Grífols (de Cal Santa) i en Salvador Gatell. En Jordi Ricart (de Cal Pono) i en Joan Palau (de Cal Quet), entre la primera i la segona fila. A la segona línia, l'Aleix Fontanillas (de Cal Pessetes) i la seva esposa Maria Totosaus, l'esposa de l'entrenador i el propi Àlvar Vidal, en Joan Ortoll (de Cal Xato), en Rafel Arans (de Cal Niceto), en Rosend Mercader, en Josep Mañé (de Cal Tallaret) i el "Jaume" Vives. Acotats, l'Antonieta Grífols (de Cal Santa i esposa de Joan Ortoll), els jugadors Ramon Gibert "Serenet", Joan Fernàndez, la menuda Montserrat (filla del Quim de la fàbrica), en Josep Mª Papiol "Angelet", Joan Montejo, Joan Papiol "Rovelló" i en "Cisco" Prats.

El primer fitxatge forani, Leopold Garcia "Polo I"

En aquesta temporada es produeix la incorporació a l'equip del primer jugador forani, el vilafranquí Leopold Garcia, batejat com "Polo I". Es va notar molt la seva presència i, sens dubte, va contribuir d'una manera ferma a millorar els resultats de l'equip i a fer més sòlid el treball de l'entrenador Vidal.



Com a particularitats d'aquella temporada, tenim la participació del "Nàstic" de Tarragona. Quina llàstima que, un club històric com aquest, no hagués donat continuitat a la secció. D'altra banda, el Tortosa, en aquell moment reforçat per diferents jugadors provinents del Reus Deportiu, com el porter Sentís, va demostrar el seu potencial i era molt difícil guanyar-lo, com ho demostra que fou l'equip menys golejat d'aquella temporada. El C.P. Calafell ja es va posar a l'alçada del C.N. Reus "Ploms", que ja portava algunes temporades en competició i amb títols importants, superant-lo en els seus enfrontaments directes.

Portada del calendari fet a mà per Marcel Miró

Interior del calendari fet a mà per Marcel Miró

Com es veu a la il·lustració, el Marcel Miró, a banda de jugar bé, també era un artista en la confecció dels seus calendaris, veritables "obres d'art" on queda palesa la seva afició.També ha suposat un gran valor històric haver conservat aquests documents durant uns seixanta anys.

Equip juvenil 56/57 a la pista de la rectoria

L'equip juvenil d'aquella temporada estava format per Marcel Miró (entrenador), Magí Suau, Josep Solé, Jaume Urpí, Enric Suau, Cisco Prats (entrenador) i, a sota, Francisco Casado, Joan Rovira, Bartomeu Pedro, Ramon Farré i Joan Lluís Rafel.

Com es veu, un dels entrenadors era Cisco Prats, que va venir a jugar alguns partits amb el primer equip. També s'observa que l'altra entrenador era en Marcel Miró, jugador del primer equip. I, com a anècdota, Ramon Farré Plana fent de porter, però que va continuar la seva trajectòria esportiva com a jugador.

Equip que va disputar la Copa Primavera

Un cop acabada la temporada oficial de segona divisió, es disputava la Copa Primavera. El curt calendari, tant sols format per set equips, finalitzava el 31 de desembre. A partir del mes de gener, es jugava aquesta copa, on, per cert, el nostre equip hi va tenir un paper destacat.

L'aliniació que surt a la fotografia, en un partit a la pista del C.T. Barcino, era la formada per Àlvar Vidal (entrenador), "Polo I", Juan Fernández, Ramon Gibert "Serenet" i, acotats, Marcel Miró, Josep Maria Papiol "Angelet" i Joan Papiol "Rovelló".

Expedició a la pista del C.T. Barcino durant la Copa Primavera

En aquesta altra fotografia de la Copa Primavera, en el mateix partit a la pista del C.T. Barcino, apareix, a dalt, Francisco Vinader (de Cal Bessó), que residia a Barcelona i aprofitava tots els desplaçaments del nostre equip per anar-lo a animar. També apareixen Joan Montejo, Marcel Miró, Àlvar Vidal (entrenador) i Joan Fernàndez. A sota, acotats, en Josep Cullaré (el xofer del cotxe que portava els jugadors), en Ramon Gibert "Serenet", Josep Maria Papiol "Angelet" i en "Polo I".

Equip juvenil-reserva, a la Festa Major de la Santa Creu



El 18 de juliol de 1957, dins els actes de la Festa Major, es va disputar un partit de juvenils-reserva de màxima rivalitat, un derbi C.P. Calafell - C.C. Vendrell, amb el resultat de 7-5 a favor dels locals. El partit, disputat a la pista de la Rectoria, essent la primera copa que va aconseguir aquell equip.

A la foto, podem veure, a dalt, Francisco Casado Pedrajas, Josep Solé (de la farmàcia), Magí Suau i Ramon Gibert "Serenet". A sota, els porters Joan Rovira i Ramon Farré.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada