diumenge, 4 de desembre del 2011

Joan Ortoll i Tetas, President i Soci d'Honor.

Joan Ortoll i Tetas

Joan Ortoll i Tetas, sempre vinculat a l'esport local, de jove jugava a futbol, com el seu germà Andreu (tot i que, aquest, va arribar a jugar en categories superiors). Va formar part de la Junta Directiva del Centre Parroquial. Va ser delegat del primer equip d'hoquei. En diferents etapes, President del Club Patí Calafell. També, va ser alcalde i regidor de la nostra localitat. Quan va acabar la seva activitat política, va rebre un homenatge de totes les entitats esportives del poble, en reconeixement a la seva aportació a l'esport local.

En Joan i la seva esposa, l'Antonieta de Cal Santa, van tenir dos fills, la Carme i el Jaume. El darrer va jugar a l'hoquei durant molts anys i va aconseguir molts èxits a nivell personal i pel club. En parlarem més endavant.

Tiquet del sopar d'homenatge de les entitats esportives a Joan Ortoll
La seva major vinculació a l'hoquei va fer possible, merescudament, que l'Ajuntament de torn prengués la decisió de nomenar el pavelló poliesportiu municipal com a "Pavelló Poliesportiu Joan Ortoll".

Joan Ortoll descobrint la placa

Placa que dóna nom al pavelló Joan Ortoll, desembre de 1998

Placa que denomina el Pavelló Poliesportiu Joan Ortoll

Actualment, en Joan Ortoll ostenta els títols de President i Soci d'Honor del Club Patí Calafell. Encara, avui, el podem veure al Pavelló, que porta el seu nom, veient partits i, molt especialment, els que disputen els seus néts, en Ferran i l'Andreu.

Permeteu-me que parli en primera persona, però no puc desaprofitar l'ocasió per agrair, públicament, el Joan de Cal Xato tot el que ha fet per l'hoquei a casa nostra. Als inicis, a part de ser membre de diferents juntes directives, va aportar els diners que calien per poder fitxar alguns jugadors, a fi i efecte de que tothom pogués gaudir del millor hoquei veient els millors equips. És a dir, mantenir una categoria important i que les noves generacions de jugadors locals poguessin veure i aprendre dels millors jugadors. Aquest esforç econòmic no ha estat del tot valorat. Avui dia, encara hi ha gent que pensa "ell no va posar res per què se li va tornar". Faltaria més! Però vull dir que, si ell no ho hagués fet, NO HO HAGUÉS FET NINGÚ.

No entraré en episodis d'enveges i d'altres que també hi foren. Respectarem totes les maneres de pensar, però, de ben segur, que la majoria d'aficionats de l'hoquei de casa nostra sabran valorar en la seva justa mesura tota la seva labor i dedicació als nostres colors. D'ell vaig aprendre molt, especialment a estimar el Club. I, també, a intentar tenir el sentit, que ell tenia, de l'anticipació de les coses. Va ser un defensor del què creia just i no dubtava en enfrontar-se a qui fos i com fos per defensar els seus ideals. Honrat en sí mateix, no va dubtar en donar el bo i millor dels seus anys de joventut per què el club tirés endavant.

MOLTES GRÀCIES, JOAN!

9 comentaris:

  1. qué boniques aquestes paraules... Molt entranyable el text. En Joan és tota un referent pel club i pel poble de Calafell. Només aqueslls que coneixem el club ho sabem. Una abrçada, Joan!

    ResponElimina
  2. He pogut comprovar que el meu pare, al dictar-me aquestes paraules, s'ha emocionat.

    ResponElimina
  3. Si senyor, el joan es una de les persones , que han fet que el nostre Club , sigui envejat per molts.
    Gracies Ramon , per aquest agrairem

    ResponElimina
  4. Hola,
    segons unes investigacions que vaig estar estar fent sobre el primer partit d'hoquei a Catalunya,al 1905, em consta que en un dels equips va jugar de porter un tal Pere Ortoll ¿Pi? (m.1955?). Sabeu si pot tenir alguna relació amb el Sr Joan Ortoll (pare, oncle...), o és nomès mera coincidència?
    Moltes gràcies.
    Salutacions,
    Francesc

    ResponElimina
  5. Hola Francesc,
    gràcies per llegir el nostre bloc.
    Que sapiguem nosaltres no té res a veure.
    El pare de Joan Ortoll es dèia Andreu.
    L'hoquei de Calafell, com hem explicat en altres entrades, comença el 1952.
    Salutacions.

    ResponElimina
  6. Descansi amb pau i visca l'hoquei q era lo q li agradava TUTUS

    ResponElimina
  7. De veritat va ser un gran President i amic.
    Que descansi en pau
    Et recordaré tal com eres
    Jaume Ràfols

    ResponElimina
  8. pel que veig, ha mort Joan Ortoll, no hi ha paraules per descriure sempre serà poc referent a ell, descansa en pau l'hoquei i la gent de calafell sempre et recordara

    ResponElimina