dimarts, 27 de juny del 2017

El Calafell, novè a l'EVRICUP

Els veterans del C.P. Calafell van acabar en novena posició, en l'EVRICUP'17 celebrada a Oviedo, el passat cap de semana. En la fase de grups van perdre els dos partits, jugant davant el que seria el sots-campió del torneig, el Parede (Portugal), i davant l'equip italià del Carbònia que acabaría setè.

L'equip del Calafell va comptar amb dos reforços asturians de luxe, com eren David Miranda i Mario Cuervo. A més, la plantilla la completaven Javi Luna, Ramon Ferré, Jordi Cañellas, Miguel Ángel Perín i Josep Maria Hernández, sota els Pals.

En la jornada inaugural, el Calafell es va enfrontar al vigent campió de la competició, el Parede (Portugal). Un gol matiner de Gairao, als dos segons de joc, després d'un xut impressionant des de la seva propia área, en la sacada inicial, que va entrar per l'escaire de la portería calafellenca, després de tocar el travesser, feia presagiar una arrencada difícil de campionat. Però, el Calafell no es va arrugar i va aconseguir empatar, amb un gol de Mario Cuervo. Després d'avançar-se 2-1 els portuguesos, el Calafell tornava a empatar el partit, amb un xut a l'escaire de Miguel Ángel Perín. Abans del descans, Gairao tornava a fer un altre gol de falta directa, després de l'expulsió de David Miranda, per a posar el 3 a 2. En el segon temps, el Calafell empatava, amb un nou gol de Mario Cuervo. Però, els portuguesos aconseguirien el gol de la victoria, a manca de cinc minuts pel final. Partit molt treballat del Calafell, on va faltar un xic de sort i l'àrbitre no va ajudar gens a l'equip verd-i-blanc.

El segon partit del grup va ser davant l'equip del Carbònia. Els italians van posar-se per davant en el marcador, amb un 3 a 0 que sentenciava el partit. Tot i això, a manca de 9 minuts pel final, el Calafell aconseguia el 3 a 1 (David Miranda) i, a manca de 4 minuts, el 3 a 2 (Mario Cuervo) que donaven esperances d'empatar. Un Calafell que controlava el partit i estaba bolcat en atac, no aconseguia foradar la portería italiana. Amb un Carbònia tancat completament a dins la seva propia área, durant tot el partit, els italians van aprofitar el contracop per a sentenciar el partit, fent el 4 a 2 definitiu, a manca de minut i mig pel final.

Després de quedar tercer del seu grup, el Calafell s'enfrontaria als tercers classificats dels altres grups, disputant el novè lloc. El primer rival va ser el conjunt italià del Tergeste. El Calafell va patir per a aconseguir la victoria, en la tanda de faltes directes. El partit va acabar amb empat a quatre gols, marcant Perín (2) i Mario Cuervo (2). Els italians aconseguirien empatar, a manca de quatre minuts pel final, amb un penal molt rigorós. En la tanda de faltes, Perín marcaria el gol definitiu, amb un fort xut col·locat a l'escaire, després de que l'àrbitre ordenés repetir el llençament.

En el darrer partit, el Calafell s'enfrontava a l'Herne Bay United, per a aconseguir el novè lloc de la classificació. Els anglesos van donar molta guerra al Calafell, amb dos homes molt ben preparats físicament i amb molta técnica individual. L'Herne Bay s'avançava en el marcador, amb un gol de Barker. Però, el Calafell aconseguia empatar, amb un gol de Javi Luna. Perín faria el segon pel Calafell, aconseguint el 2 a 2, abans del descans. En la segona meitat, David Miranda faria el gol decisiu pels verd-i-blancs. El Calafell es dedicaría a aguantar el marcador favorable, en els minuts finals, amb molt d'ofici. Amb aquest resultat s'aconseguia el novè lloc, millorant la primera participación en l'EVRICUP, a Holanda, on es va quedar tretzè.

La Real Banda de Gaitas de Oviedo va rebre els jugadors dels equips, a l'entrada de la gala de clausura, celebrada en un magnífic edifici, situat a la plaça Trascorrales, al cor d'Oviedo. Una arrencada de luxe per a un sopar de gala, amb tots els equips participants.

Javi Luna va rebre l'obsequi per haver participat en l'EVRICUP'17 d'Oviedo, fent entrega d'un llibre d'imatges de Calafell, al conjunt organitzador del C.P. Cibeles.

En la categoría +35, el campió va ser el C.T. Barcino, en derrotar el Parede (Portugal), en la tanda de faltes directes, després d'empatar a quatre, en el partit decisiu. El campió, en la categoría +50 va ser el C.P. Voltregà, en derrotar el C.T. Barcino, per 1 a 5, en la final.

La gala va comptar amb una presentadora de bandera que va dirigir el repartiment de premis als equips i els homenatges diversos que hi va haver, durant la nit.

L'EVRICUP'17 d'Oviedo va acabar amb l'himne d'Astúries i tots els equips cantant "Asturias patria querida...", un moment que va fer posar els pèls de punta a més d'un. Magnífica edició de l'EVRICUP i totes les nostres felicitacions per a l'equip organitzador, el C.P. Cibeles.