dimarts, 3 de juny del 2014

El campió es passeja per Calafell

C.P. Calafell - 2
C.F. Cuatro Vientos - 9

El vigent campió de la LCV, el C.F. Cuatro Vientos, de Blanes, va golejar el C.P. Calafell al Pavelló Joan Ortoll, ahir al vespre. Els calafellencs van dominar més de la meitat del primer temps i van tenir controlat defensivament el partit durant molts minuts de la segona part. Però, el conjunt blanenc va demostrar el seu ofici i veterania, en els moments clau, on va aparèixer la figura de Joan Ayats, marcant cinc gols.

El Calafell va sortir a jugar de tu a tu, al campió. Conscient de les seves limitacions però sense por, els calafellencs van plantejar una defensa individual que els va permetre aguantar els atacs dels blanencs, forçant-los a fer jugades individuals per a aconseguir crear perill.

El campió, també, provant la defensa individual per a la Final Four, va portar a Calafell el seu equip de gala. Però, amb un sol canvi a la banqueta, els blanencs no van acabar de dominar com volien.

En el minut cinc, Frederic Sevé marcava el primer gol pels locals, amb una bona internada i arrossegada final que va deixar clavat a Quico Salarich, porter del conjunt de Blanes. El Calafell havia disposat ja d'alguna ocasió més per a marcar. En les jugades posteriors, una bola al pal que podia suposar el segon gol i una clara ocasió davant el porter no van poder ser transformades pels calafellencs en gol.

El partit, doncs, quedava obert. Però, el Cuatro Vientos no podia amb el Calafell. Va ser en el minut quinze, de mitja volta, quan Joan Ayats marcava el primer gol visitant.

Aquest gol donava ales als jugadors de vermell, ahir, que aconseguien desfer l'empat, un minut després, amb un nou gol d'Ayats. El porter David Tutusaus va rebutjar una bola amb l'stick, des de la frontal de l'àrea, intentant evitar el camp enrere, però Ayats va agafar el rebuig i, des de la valla, va marcar el segon.

L'1 a 2 va obligar el Calafell a demanar un temps mort. Calia tornar a ajustar el sistema defensiu, després de dues accions individuals del millor davanter visitant. Però, en el minut dinou, novament marcava el conjunt blanenc.

Joan Ayats feia dos gols més, en els minuts vint-i-dos i vint-i-tres, que sentenciaven el partit. El Calafell havia llençat per la borda tot el treball fet durant vint minuts i es quedava sense opcions d'aconseguir res positiu.

El segon temps, però, va començar amb un Calafell endollat, novament. El Blanes jugava amb l'avantatge en el marcador, però el conjunt local disposava de noves ocasions clares per a marcar.

En el minut sis del segon temps, Jordi Cañellas "Cañi" marcava des de fora de l'àrea, de xut col·locat i fort per l'escaire de la porteria defensada per Salarich.

Però, en la jugada posterior, el Blanes tornava a marcar, posant el 2 a 6 en el marcador. A partir d'allí, el partit va entrar en una fase de joc de tu a tu, novament. Amb ocasions pels dos equips, les defenses s'imposaven als atacs.

Frederic Sevé, en el minut dotze del segon temps, no pot marcar un penal xiulat per l'àrbitre del partit, Honorino Boada.

I, amb la mateixa tònica de joc, s'arriba als darrers tres minuts de partit, amb el 2 a 6.

A partir d'allí, nou desconcert local que el Cuatro Vientos aprofita per a fer tres gols més i deixar el marcador en un 2 a 9, desproporcionat pel joc vist sobre la pista.

El Cuatro Vientos marcava dos gols en el minut vint-i-dos de la segona part i, a manca de mig minut, Joan Ayats marcava el definitiu novè gol pel campió.

Tot i el bon partit, en molts minuts, el Calafell es va fondre en els moments clau i el Cuatro Vientos va demostrar perquè és el campió.

Després del partit, sopar de germanor a La Gran Muralla, on no va faltar el bon ambient i alguns vídeos per a amenitzar la vetllada.