dilluns, 2 de juny del 2014

Derrota excessiva, a Ripollet

C.H. Ripollet - 8
C.P. Calafell - 3

Qualsevol persona que no hagués vist el partit, veient el marcador hauria pensat que la victòria del Ripollet havia estat plàcida i còmoda. Res més lluny de la realitat, si bé és cert que, en els darrers minuts, el Calafell va llençar el partit. Després d'un 3 a 0, en els primers cinc minuts, el Calafell aconseguia posar-se 3 a 2 al descans. En la represa, l'àrbitre anul·la l'empat al Calafell i el Ripollet marca, en la jugada següent. El partit segueix disputat fins l'expulsió de Frederic Sevé i una falta directa que suposa el 6 a 3, a manca de deu minuts pel final del partit.

El Ripollet "A" va començar el partit de la millor manera possible, marcant tres gols en els primers cinc minuts. El primer d'ells, en una jugada d'equip que, culminada amb un xut creuat, enxampa el porter calafellenc, Josep Maria Hernàdez, amb el peu canviat. Els altres dos gols, amb un xic de fortuna.

Però, el Calafell no s'arruga i, poc a poc, va fent-se amb el domini del partit. El Ripollet, en zona, posa les coses difícils a l'atac calafellenc. El Calafell, en defensa individual, va cansant els jugadors locals. El partit, durant forces minuts, queda sense variació en el marcador.

Fins que, en una jugada estàtica, Javi Luna li passa la bola a Ramon Ferré, al segon pal. Després de tres rematades consecutives, amb el porter del Ripollet estirat al terra, Ferré aconsegueix el primer gol verd-i-blanc. El Calafell es creix i es veu capacitat de remuntar.

Pocs minuts després, Javi Luna, en una jugada individual d'habilitat, entra dins l'àrea local i escup la bola a l'escaire de la porteria vallesana. El porter local que, fins el moment, estava tenint una bona actuació, veia com el xut era imparable. Aquest gol suposava el 3 a 2, amb el què s'arribaria al descans.

El segon temps comença amb un equip local nerviós i que veia com el Calafell havia entrat en el partit i estava dominant l'enfrontament. Tant era així que, als cinc minuts, Javi Luna marca el gol de l'empat sobre el xiulet de l'àrbitre en una jugada, assenyalant passiu i invalidant el gol. La jugada va ser protestada pels jugadors verd-i-blancs i gens per l'equip local, que donava el gol per bo.

En la següent jugada, al contracop, el Ripollet aconsegueix el 4 a 2. No obstant, el Calafell no es descentra i segueix amb el joc que estava fent. Fruit d'aquest joc combinatiu, el Calafell torna a marcar, mitjançant Javi Luna, a la mitja volta, des de la frontal de l'àrea i per l'escaire, novament.

De nou, el Ripollet marca el 5 a 3 que li tornava a donar un avantatge de dos gols. A partir d'aquí, el partit canvia i s'enrareix. En un contracop, Frederic Sevé protesta una falta a l'àrbitre i, baixant per defensar, comet una falta que l'àrbitre sanciona amb tarjeta blava i falta directa.

Això suposa el 6 a 3 pel conjunt local, en convertir la falta assenyalada. El Calafell es descentra i perd el control del partit. A partir d'allí, el Ripollet es converteix en un equip letal, al contracop, i amplia el marcador fins el 8 a 6 definitiu.

Amb aquest resultat, el Calafell és ja equip de lliga B de veterans. En canvi, el Ripollet aconsegueix sortir de la zona perillosa de la classificació i té gairebé assegurada la permanència a la màxima categoria de la LCV.

La derrota per 8 a 3 resulta excessiva pels calafellencs, però la manca de banqueta en aquest partit també es va notar en els minuts finals, on el conjunt local va sentenciar el partit.

Al final, ja a la taula, els jugadors dels dos equips comentaven que la diferència sobre la pista no era la que assenyalava el marcador. Els jugadors locals admetien que els havia costat guanyar el partit i que, durant alguns minuts, havien temut per la victòria.

Bon ambient i bon sopar, al final del partit, en el mateix bar del pavelló Joan Creus.

Els veterans van poder gaudir d'un dels millors sopars de la LCV "A", on es pot escollir el plat que vols prendre.