diumenge, 24 de març del 2019

Punxada i persecució arbitral

C.P. Congrés B - 4
C.P. Calafell - 3

El Calafell va punxar la roda del cotxe i l'àrbitre va provocar que l'equip abandonés el partit, a manca de 4:12 minuts per acabar. La pèssima actuació arbitral, amb diferent criteri pels dos equips. Però, sobretot, les expulsions injustificades i la premeditada actuació arbitral van fer que el Calafell marxés del partit, per a evitar possibles incidents i majors repercusions arbitrals en el partit, tot i que el resultat era de 4 a 3.

L'arribada del Calafell, a la pista del Congrés B, va ser accidentada. Una punxada de roda, en el Mercedes del Xavi Esplugas, no era el millor símptoma per a encarar un partit que es presumia difícil i on l'equip contrari tenia ganes de refer-se de la golejada encaixada, en la primera volta.

El partit va arrencar prou bé pel Calafell, amb un gol d'Epi, rematant una passada de "Romario", al segon pal. Però, el Congrés empataria a un, amb una internada a la zona defensiva i un remat sorpressiu que el porter visitant, Josep Maria Palau, no va veure.

El Calafell disposaria d'una falta directa, després de que el jugador local, Isaac Orquín, fos expulsat per targeta blava, en una acció defensiva. "Romario" no va aprofitar l'ocasió per a desfer l'empat. El Calafell va disposar d'algunes clares oportunitats per a marcar, però no ho va aconseguir. No obstant, en el minut 15, Xavi Esplugas marcava l'1 a 2, amb un bon xut des de fora de l'àrea. El Congrés B assoliria l'empat, en el minut 23, amb un xut des de mitja pista, desviat per un davanter local, dins l'àrea, que descol·locava a Palau.

En aquest primer temps, l'àrbitre del partit ja havia demostrat que no era la seva millor nit, aplicant diferent criteri en diverses accions entre els dos equips. Però, xiulant tres faltes de peus consecutives al Calafell, que cap d'elles ho era. I, en canvi, no aplicant el mateix criteri amb l'equip local.

El segon temps arrencava amb un nou gol del Congrés B, en una internada per la banda, amb un xut a un pam de terra que va sorprendre Palau i no va poder aturar. Era el 3 a 2, amb el que l'equip local s'avançava en el marcador.

Però, a partir d'aquí, el protagonisme del partit va ser per l'àrbitre. En primer lloc, ensenyant una targeta blava a Ramon Ferré, en una internada d'un davanter local, aixecant la bola a 50 cm del terra, i sense que Ferré contactés en cap moment amb el jugador, ni amb la bola, ni amb l'estic. L'àrbitre expulsava al calafellenc i li deia un "ja ens coneixem!", poc oportú i apropiat, que va fer que els jugadors calafellencs protestessin força aquesta decisió.

La decisió arbitral deixava amb inferioritat el conjunt visitant, que va aguantar els dos minuts sense encaixar un gol. un cop recuperada la igualtat numèrica, "Romario" penetra dins l'àrea i reb una falta claríssima de la defensa local que provoca la seva caiguda. Però, en la mateixa acció, aconsegueix marcar el gol de l'empat a tres i l'àrbitre no xiula res ni treu cap targeta al defensa local. Això va tornar a provocar les protestes dels jugadors visitants, davant la diferència de criteri arbitral entre els dos equips.

Però, la gota que va fer vessar el got va ser la darrera acció del partit. A manca de 4:30 minuts pel final, Javi Luna recupera una bola en defensa i surt al contracop. Però, un jugador local ve pel darrera i li treu la bola, fent una clara falta, picant l'estic i desequilibrant el jugador calafellenc. El Congrés B recupera la bola i marca el 4 a 3 definitiu. Els jugadors visitants protesten l'acció i la decisió arbitral de no xiular falta. Però, l'àrbitre ensenya la targeta blava a Javi Luna. El jugador visitant segueix protestant i li diu a l'àrbitre "per això vas al carrer?". Sorprenentment, l''arbitre expulsa amb targeta vermella a Javi Luna i posa a l'acta que el jugador li va dir "això no ho fas al carrer".

Veient la premeditació de l'àrbitre en les decisions i havent manifestat una clara voluntat de perjudicar el Calafell, els jugadors visitants decideixen abandonar el partit i donar-lo per acabat, evitant així una major humiliació de l'àrbitre i possibles incidents per les possibles decisions que hauria hagut en els minuts restants de joc.

Cal dir, també, que els jugadors del Congrés B i el Calafell van disputar un partit molt noble i correcte. Però, la mala praxi arbitral i la manifesta voluntat de l'àrbitre, el senyor Marc Soler Miralles, de perjudicar el Calafell, es va carregar un partit que havia sigut net i amb molt fair play entre els dos equips. El Calafell ha protestat l'acta del partit, plena d'errors, i ha recorregut les targetes rebudes, demanant que aquest àrbitre no els xiuli mai més.