dimarts, 19 de març del 2019

El Campionat d'Europa de Patinatge Artístic i Dansa


Calafell va acollir el XVI Campionat d'Europa de Patinatge Artístic i Dansa "Jeunesse", durant una setmana sencera, la primera de juny de 1992. Sense cap dubte, va ser tot un esdeveniment esportiu al municipi. La Federació Espanyola de Patinatge reconeixia, així, la gran capacitat organitzativa demostrada pel C.P. Calafell, en els anteriors campionats de Catalunya i d'Espanya.

Article publicat a la revista El Retruc de Calafell, el juny de 1992

L'any 1992 es van celebrar els Jocs Olímpics de Barcelona. La torxa olímpica també va passar per la localitat, amb Carme Vilamajó com a protagonista. Molts calafellencs van seguir els relleus de la torxa, en tot el seu recorregut.


Aquest campionat d'Europa s'havia celebrat l'any anterior a Villeneuve (Suïssa) i el 1990 a Kerkdriel (Holanda). Natàlia Ridau i Sandra Rodríguez eren les campiones d'Europa en aquesta categoria.

Publicada 29 de maig de 1992, a la pàgina 60 d'El 3 de VUIT

Publicada l'1 de maig de 1992, al número 138 de la revista Claxon

El Club Patí Calafell va crear un Comitè d'Honor pel Campionat, format per Marta Ferrussola, esposa del President de la Generalitat de Catalunya; Joan Maria Triadó, alcalde de Calafell; Josep Maldonado, Delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona; Joan Maria Pujals, President de la Diputació de Tarragona; Benet Jané, President del Consell Comarcal del Baix Penedès; Rafel Solé, regidor de Cultura i Esports a l'ajuntament de Calafell; Manel Domènech, President de la Federació Espanyola de Patinatge; Eduardo De la Cruz, President de la C.E.P.A.; Pere Torres, President de la Federació Catalana de Patinatge; Eladi Bergadà, President de la Federació Territorial de Patinatge de Tarragona; Pere Marín, President del Club Patí Calafell i Josep Portillo, President de la Secció de Patinatge del Club Patí Calafell.

Publicada el 23 de maig de 1992, a la pàgina 42 del Diari de Tarragona

També, hi havia un Comitè Nacional, format per Francesc Jansà, President del Comitè Nacional de la F.E.P.A.D.; Jordi Estradé, Secretari del Comitè Nacional, i els vocals del Comitè Nacional, Juan Becerra, Enrique Fernández, Amador Alen, Josefa Pujol i Vicente Spetolizano. El Comitè tècnic estava composat per Eduardo De la Cruz, President de la C.E.P.A. (Espanya); Neus Solé, Secretària de la C.E.P.A. (Espanya); i els membres de la C.E.P.A., Lorenzo Finesqui (Itàlia), Rolf Schade (Alemanya), Maria Brlec (Eslovènia) i Juan Carlos Catalao (Portugal).

Publicada el 27 de maig de 1992, a la pàgina 42 del Diari de Tarragona

Finalment, el Comitè Organitzador estava format per Francesc Jansà, President del Comitè Nacional de la F.E.P.A.D.; Joan Bordoy, President de la Federació Catalana de Patinatge Artístic i Dansa; Josep Portillo, President de la Secció de Patinatge del Club Patí Calafell; Remei Ferrerons, Secretària de la secció de Patinatge del Club Patí Calafell; Juanita Rovira, Mª José Valentines i Marianne Peeters, Delegades del Patinatge Artístic del Club Patí Calafell; Antonio Casanovas, Tresorer de la secció de Patinatge Artístic del C.P. Calafell; Ramon Fuster i Assumpció Orriols, responsables de publicitat del Patinatge Artístic del C.P. Calafell; i els vocals, Jaume Ferré, Maria Roca Ferré, Isabel Rivillas, Evaristo Mata i Maria Lluïsa Anton.

Publicat l'1 de maig de 1992, al número 138 de la revista Claxon

Publicada l'1 de maig de 1992, al número 138 de la revista Claxon

La jove patinadora, Anna Casanovas, va ser l'autora del dibuix del Cartell, representant un pop que recorda els orígens mariners de la localitat de Calafell.

Publicada el 29 de maig de 1992, a la pàgina 15 del Diari del Baix Penedès

Publicada el 5 de juny de 1992, a la pàgina 15 del Diari del Baix Penedès

L'Europeu de Calafell va reunir onze països participants: Suïssa, Holanda, Àustria, Itàlia, Espanya, França, Alemanya, Dinamarca, Gran Bretanya, Portugal i Eslovènia. Aquest últim país seria la gran novetat del XVI Campionat d'Europa.

Publicada el 2 de juny de 1992, a la pàgina 13 del Diari de Tarragona

Dilluns i dimarts van ser els dies d'entrenament de les diferents modalitats. A partir de dimecres, va començar la competició oficial.



Publicada el 5 de juny de 1992, a la pàgina 49 del Diari de Tarragona

Publicada el 7 de juny de 1992, a la pàgina 50 del Diari de Tarragona


Sandra Rodríguez va ser la triomfadora del XVI Campionat d'Europa de la Jeunesse. Va quedar primera en el programa curt, el programa llarg i la combinada. Va ser segona en les figures obligatòries, per darrera de Lara Bini (Itàlia). Per contra, en les categories masculines va dominar l'italià Francesco Trevisan, quedant primer en totes les modalitats.


Sandra Rodríguez, recollint la medalla d'or de l'Europeu

Publicada el 12 de juny de 1992, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 12 de juny de 1992, a la revista La Fura

Classificacions del Campionat Europeu, publicades a la revista Claxon

Susana Mata assajant

Exhibició de Patinatge Artístic, en la clausura de l'Europeu

Publicada el 12 de juny de 1992, a El 3 de VUIT

Publicada el 21 de juny de 1992, al Diari de Tarragona

Maria Almirall va ser guardonada en la "Nit de l'Esport" provincial, patrocinada per Ràdio Nacional i el Diari de Tarragona, pel seu ascens a la Primera Categoria estatal de Patinatge Artístic.

Publicada a El 3 de VUIT

Publicada al Diari del Baix Penedès

Maria Almirall seria nomenada, també, millor esportista local, en la Challenge de Calafell Ràdio, en aquella temporada.


En aquella temporada, a més, Maria Almirall assoliria la desena posició al Campionat de Catalunya de Primera Categoria, celebrat el 9 i el 10 de maig, al pavelló municipal del Pla de Santa Maria.

 

En aquell any, també es va disputar un campionat comarcal de patinatge artístic. El Club Patí Calafell es va endur quinze trofeigs, per darrera del C.E. Vendrell, amb divuit. La secció de patinatge del C.P. Calafell va dominar en les categories de menor edat, demostrant el potencial de la base del patinatge calafellenc.


Aprofitant la promoció que va suposar l'Europeu de Patinatge, la secció va fer uns flyers a les escoles on informaven als menuts què havien de fer per a aprendre a patinar. S'oferia transport gratuït als nens i nenes que venien de Segur.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada