divendres, 25 d’abril del 2014

A prop de l'empat, amb un equip de circumstàncies

H.C. Montbui - 4
C.P. Calafell - 2

El Calafell no va poder treure res positiu de la seva visita a Can Passanals, el pavelló de l'H.C. Montbui, ahir a la nit. Els locals es van endur una victòria treballada en un partit molt igualat i que es podia haver decantat cap a qualsevol dels dos equips. El Calafell no va saber aprofitar les ocasions que va tenir, tot i mantenir les opcions de puntuar fins els darrers segons del partit, on Bars feia el quart gol pels locals.

El C.P. Calafell va presentar un equip de circumstàncies, sense Epi, Eugeni i Perín. A més, amb "Cañi" tocat, l'equip havia de regular les forces per a aguantar un partit que es preveia molt llarg i amb molta exigència, per la pressió que fa sempre l'equip local.

Els primers minuts van ser de tempteig, tot i que els dos equips es coneixen prou bé. Un Montbui amb una àmplia banqueta va imposar una pressió defensiva a mitja pista que ofegava els calafellencs, més mentalitzats en regular les seves forces per a aguantar tot el partit.

L'H.C. Montbui s'avançava en el marcador, tot i la bona defensa zonal de l'equip verd-i-blanc. Era el minut 10 de partit i el gol no va desmoralitzar els jugadors visitants, conscients que tindrien oportunitats per a empatar.

No obstant, el Calafell només disposava d'alguns contracops per a fer-ho i que no van ser culminats amb èxit. En jugades estàtiques, els visitants patien l'asfixia local. Però, amb algunes jugades ben combinades, intentaven obrir la llauna de Josep Mir, l'Aranya Negra.

Els dos porters van tenir una molt bona actuació i es van sentir arropats per les dues defenses. Tot i això, el conjunt local aprofitava un rebuig de Javi Luna per a marcar el 2-0 que semblava marcar distàncies. Amb l'avantatge, l'equip local va iniciar una roda de canvis per a donar entrada a jugadors de la banqueta.

El Calafell també feia el seu primer canvi i únic en tot el primer temps, "Cañi" entrava per Luna. En els darrers vuit minuts, l'equip verd-i.blanc va pressionar més la porteria local i aconseguia el gol que escurçava distàncies i el posava dins el partit.

Frederic Sevé, entrant des del darrera, arrossegava la bola a l'escaire de Mir, fent el 2-1. Quedava molt fins el descans i l'equip visitant no es volia atabalar. El partit anava sobre el guió que havia marcat el Calafell i, poc a poc, el conjunt local s'anava carregant de faltes.

Cal dir que l'arbitratge del vilanoví Piqueras va ser molt correcte i poques decisions van ser protestades pels jugadors de cada equip. Només, en els darrers segons de la primera part, una falta dins l'àrea del Montbui no va ser sancionada amb penal per l'àrbitre. Clarament, era falta dins l'àrea i va xiular falta normal.

Amb aquest resultat ajustat va acabar la primera meitat, amb les espases en alt. El segon temps va continuar amb la mateixa tònica de joc. un Calafell contingut en els esforços, es defensava bé i obligava al Montbui a cometre diferents passius.

El Calafell creava ocasions de perill, especialment al contracop. Però, va ser el conjunt local qui aprofitava un rebuig en un xut de Frederic Sevé, des de mig camp, per a muntar un contracop i, gairebé sense angle, marcar el 3 a 1 que obligava els verd-i-blancs a demanar un temps mort.

Amb algunes jugades fortuïtes entre els jugadors dels dos equips, el temps mort va servir per a calmar els ànims. Els dos equips volien guanyar i jugaven mentalitzats de la dificultat del partit.

El Calafell va saber aprofitar millor el temps mort i les nou faltes que portava el Montbui. En la represa, Javi Luna va disposar d'una clara ocasió, aixecant la bola per darrera la porteria, i que es va passejar per la ratlla de gol, sense fortuna.

En una nova contra, Joan Tutusaus no podia marcar, tot sol davant el porter Mir, el segon gol verd-i-blanc. El Calafell també va disposar d'una falta directa quan el Montbui va cometre una clara desena falta d'equip. Javi Luna no va poder transformar la falta.

No obstant, en la jugada següent, el Montbui cometia un clar penal que, aquest cop sí, seria transformat per Javi Luna, posant el 3-2 en el marcador, a manca de vuit minuts pel final del partit. El Calafell entrava de ple en la lluita pels punts i els nervis afloraven en el conjunt local.

El Montbui no sabia com atacar la defensa visitant i Massana, tocat físicament, no disposava de clars xuts des de mitja pista per a obrir la defensa zonal calafellenca. El Montbui tenia clars espais dins el quadre visitant, però no tenia clares línies de passada.

Amb un Calafell llençat i pressionant a tota la pista, en els darrers minuts, el Montbui aprofitava una jugada de David Bars en els darrers segons per a marcar el 4-2 definitiu. No obstant, a manca de deu segons, un contracop ben portat per Ramon Ferré i Frederic Sevé no va poder acabar en gol, per ben poc. El porter local, Josep Mir, va aturar la bola amb el tac del patí. Amb aquesta derrota, el Calafell segueix cuer. El Montbui assoleix la permanència, un any més a la màxima categoria de la lliga catalana de veterans.