dimarts, 12 de novembre del 2013

Va per tu, Capi!

C.P. Calafell - 6
C.P. Vilafranca - 5

Per fi! Els veterans del Club Patí Calafell hem pogut aconseguir la primera victòria a la lliga A i, a més, li hem pogut dedicar al nostre capità, el Joan Tutusaus, tal i com li vam prometre. El rival d'avui ha estat el Club Patí Vilafranca, un equip molt experimentat i conjuntat que ha fet un bon partit. El resultat de 6 a 5 no demostra la superioritat que ha tingut avui l'equip local, però és un reflexe de que s'ha hagut de suar per a aconseguir la primera victòria. A partir d'ara, la pressió psicològica minvarà i la moral pujarà per a continuar lluitant en aquesta competició tan dura i difícil.

Ha costat arrencar l'escalfament d'avui, un jugador del C.P. Vilafranca havia perdut l'estic i no es trobava alguna fitxa que faltava per a fer l'acta. Al final, tots ens hem posat per a fer-nos la foto. Però, hem trigat força en posar-nos bé i barrejats.

Els jugadors dels dos equips es coneixen prou bé i l'ambient era distès. Es preveia un partit equilibrat i no han trigat gens a concentrar-se per a jugar. Tots estàvem conscienciats del partit que ens esperava, de patiment i de paciència en el joc.

Com és de costum, el C.P. Calafell s'ha avançat en el marcador, 1-0, marcat per "Frede", després d'una magnífica combinació d'equip. Es portaven tres minuts de joc i ja anàvem per davant. El Vilafranca defensava individualment, al contrari del què acostumen a fer. I el Calafell ha sabut sortir de la pressió, amb un joc combinatiu i alegre, cosa que feia temps que no aconseguíem.

En el minut 5, "Epi" feia el 2-0. Novament, tal i com va passar en el partit amb el C.E. Noia Freixenet, els locals aconseguien avantatge de dos gols en els primers minuts. Això ha obligat al Vilafranca a demanar un temps mort i ajustar el sistema defensiu.

No obstant, ha estat el Calafell qui ha tornat a marcar, 3-0, mitjançant una magnífica jugada de Ramon Ferré, qui feia el seu primer gol en el campionat, per sota de les cames del porter Vinyals. I les coses es posaven molt de cara quan, pocs minuts després, "Frede" aconseguia el 4-0. En cap partit, el conjunt local no havia tingut un avantatge tan gran. Calia gestionar bé l'avantatge i no atabalar-se.

El C.P. Vilafranca ha disposat d'un penal per a escuçar distàncies, però David Tutusaus ha aturat la pena màxima, amb molt d'encert. Els porters d'ambdós equips han fet una magnífica actuació i han demostrat la seva categoria amb aturades de molt de mèrit. No obstant, els vilafranquins han disposat d'un segon penal que, aquest cop, si han marcat, fent pujar el 4-1 en el marcador.

A poc pel descans, el C.P. Vilafranca ha aconseguit el 4-2 en un xut col·locat, des de fora de l'àrea, que el porter local no ha vist. Amb aquest gol els vilafranquins han pressionat més en defensa i han aconseguit posar nerviós a l'equip local. Però, Jordi Hill ha estat expulsat dos minuts, amb tarja blava, i ha deixat el seu equip amb tres jugadors en pista.

El Calafell no ha sabut aprofitar la falta directa, mitjanant Perín, ni l'avantatge numèric. A manca de dos minuts, després d'un constant combat al contracop, el C.P. Calafell ha demanat un temps mort. Calia contemporitzar el joc i mantenir l'avantatge en el descans. Així ha estat i el 4-2 no s'ha mogut.

En els primers minuts del segon temps, "Epi" marcava un gol que l'àrbitre, senyor López, no ha vist. Fins i tot, els jugadors vilafranquins han quedat aturats pensant que el gol era vàlid. Però, tot i que ha entrat de forma clara, picant al pal interior que sosté la xarxa, l'àrbitre no l'ha donat per bo.

I el què acostuma a passar en aquests casos, és que l'equip visitant aprofita per a fer un gol en l'altra porteria. Així ha estat, s'ha passat del 5-2 al 4-3. Aquest gol feia perillar la victòria, però el conjunt local era conscient que s'havia de mantenir el ritme de l'inici del partit per a poder guanyar.

Sense enfonsar-se i confiant en la victòria, "Canyi" marcava el 5-3, amb un xut de lluny que ha tapat Perín i el porter vilafranquí no ha pogut aturar. Aquest gol ha donat tranquil·litat a l'equip local. En aquest moment, "Epi" ha disposat d'un penal que no ha pogut materialitzar.

Encara, a onze minuts del final, Perín marcava el 6-3 que semblava definitiu. L'equip local estava molt ben ordenat en defensa i aconseguia trenar bé en el contracop. S'ha disposat de nombroses opcions per a ampliar l'avantatge, però el porter Vinyals ha tingut una magnífica actuació. A manca de dos minuts, continuava el 6-3 a favor dels locals.

Però, en un contracop, el Vilafranca posava el 6-4 i apretava en defensa per a robar la bola a un Calafell que esperava el final. A vint segons del final del partit, el Vilafranca tornava a marcar, però els jugadors locals han esgotat els segons que quedaven perdent temps i agafant la bola en camp propi per a tancar el partit. Finalment, victòria merescuda, treballada, suada i patida que dediquem al nostre "Capi", tot esperant que tingui una ràpida recuperació!