dimarts, 6 de novembre del 2012

Tibau i els pals derroten el Calafell

Vallès Calafell 3 - Girona CH 7

El Vallès Calafell CP ha debutat a la seva pista davant el líder de la categoria, el Girona CH, perdent honrosament, tot i el resultat definitiu, massa ampli pel joc demostrat. Els locals han fet un bon partit i han tingut serioses opcions de victòria fins, gairebé, la meitat de la segona part. Els pals i la davantera visitant han sentenciat el partit en jugades claus i petits detalls de qualitat. No obstant, bones sensacions i conclusions positives de cara a nous partits.

El Girona CH venia reforçat, aquesta nit, pel Secretari General de l'Esport, Ivan Tibau, que ha estat un dels millors homes del partit. Abans d'iniciar el partit, l'excapità de la selecció catalana ha saludat l'àrbitre reusenc, Honorino Boada, amb qui ha coincidit en moltes pistes a l'OK lliga.

Boada ha tingut una bona actuació en el partit, tot i que ha castigat excessivament el conjunt local amb les faltes assenyalades. No obstant, els dos equips han disposat d'un penal i una falta directa per poder marcar. Només el Girona, mitjançant Ivan Tibau, ha estat capaç de fer-ho en una ocasió i de rebot, després del penal aturat pel "Tutus".

El nostre capità, el Joan "Tutus", debutava a la lliga A, ja que en la primera jornada no es va desplaçar a Palafrugell.

L'altre debutant de la nit va ser "Epi", per part del conjunt local. El davanter calafellenc ha tingut un bon debut i ha estat molt actiu a la pista, marcant els dos primers gols del Vallès Calafell CP.

Els altres dos protagonistes de la nit han estat els porters locals que, tot i els set gols encaixats, han tingut una bona actuació. Cap dels gols podem dir que ha estat culpa seva, al contrari. Els dos han aguantat l'equip en molts minuts on l'atac gironí era permanent.

El partit ha començat amb domini local en el joc. El Girona semblava estar fora del partit i els calafellencs s'han crescut al jugar en camp propi.

Tant ha estat així que, els jugadors del Vallès Calafell CP s'han avançat en el marcador, mitjançant "Epi". L'1-0 a donat ales a l'equip local que s'ha crescut i ha tingut més opcions de marcar en diversos contracops.

El domini local ha portat a disposar de dues clares ocasions que els pals han rebutjat. Podien haver estat dos gols importants en el partit, ja que haurien donat molt d'avantatge al conjunt local i més tranquil·litat.

No obstant, ha estat el Girona qui ha aconseguit l'empat d'un xut ras , a onze minuts per acabar la primera part. L'equip local estava aguantant molt bé el líder i donava la sensació que es podia endur la victòria per joc i per oportunitats.

A manca de vuit minuts, el Vallès Calafell CP ha demanat un temps mort per ajustar la defensa. S'estava donant la cara davant un bon equip i l'empat en el marcador reflexava la igualtat en el joc dels dos equips.

Ivan Tibau ha disposat d'un xut al pal, però el Vallès Calafell CP podia haver marcat en algun dels perillosos contracops que ha tingut. Quedaven quatre minuts i l'àrbitre ha assenyalat un rigorós penal contra el Vallès Calafell CP. Ivan Tibau l'ha marcat, deprés de que el porter local l'aturés en primera instància.

A només un minut per acabar la primera part, el primer detall de qualitat d'Ivan Tibau suposa l'1-3 pels gironins. Un contracop culminat de manera brillant amb un gest de qualitat tècnica, aixecant la bola a mitja alçada, suposava un cop dur pel conjunt local que mereixia més.

Amb aquest resultat s'arribava a la mitja part. El joc local havia estat bo i només els pals havien impedit un resultat millor pels interessos del Vallès Calafell CP.

La segona meitat ha començat amb el 2-3, marcat per "Epi", després d'una excel·lent jugada d'atac dels locals. Aquest gol ha esperonat l'equip calafellenc que veia com arribava, però, la desena falta en contra.

Afortunadament, l'equip visitant ha errat la falta directa, ja que el porter local, Josep Maria Hernàndez, ha aguantat molt bé el jugador atacant del Girona.

En una jugada, pocs minuts després, el Vallès Calafell CP aconseguia forçar un penal a favor. Quedaven setze minuts per finalitzar el partit i les opcions eren clares.

El mateix "Epi" ha llençat el penal, però el porter visitant ha aconseguit aturar la bola i el Vallès Calafell CP ha desaprofitat una excel·lent ocasió per aconseguir l'empat.

Gairebé en la jugada següent, de contracop, el Girona CH aconseguia el 2-4 que suposava una gerra d'aigua freda pel conjunt local que estava jugant prou bé.

Novament, el Girona CH aconseguia el 2-5, gol que enfosava moralment l'equip local. Una passada errada per sortir al contracop és arreplegada pel conjunt visitant per sentenciar el partit.

Faltaven onze minuts i el Girona aconseguia el 2-6, en una jugada afortunada. Un rebot en un jugador local desvia la bola al porter Hernàndez que veu com entra a la porteria sense poder fer-hi res.

El Vallès Calafell CP es bolca en atac i el Girona CH aprofita els contracops per crear més ocasions de perill a la porteria de Josep Maria Hernàndez.

Una jugada similar a la del gol anterior, provoca el 2-7 pels visitants. Una mala passada, novament pel centre de l'àrea, per sortir al contracop, és interceptada pels jugadors gironins que aprofiten el regal per marcar, novament.

En cinc minuts, el Vallès Calafell CP havia llençat el partit i les opcions de puntuar. Les errades locals i la manca de concentració han provocat que el Girona marxés en el marcador sense haver fet res de l'altre món.

Abans d'acabar, però, Eugeni Collado falla una falta directa i, poc després, aconsegueix marcar, en un contracop, el definitiu 3-7. Massa premi pel Girona que no ha demostrat la superioritat que reflexa el marcador al final del partit. El conjunt local mereixia més, però no es pot desaparèixer del partit durant cinc minuts. Això s'ha pagat car, ja que el ritme visitant ha estat constant i de desgast.

En fi, una nova experiència per aprendre com es juga en aquesta categoria de veterans. De cara a nous partits hem de corregir alguns errors i millorar l'actitud en determinats moments dels mateixos, qualitat en tenim i ho hem demostrat!