divendres, 24 de gener del 2020

De més a menys, però salvant la categoria aconseguida


Després de l'ascens assolit la temporada anterior, el curs 2007/08 va arrencar molt bé pel Calafell. Però, poc a poc, es va anar desinflant i va perillar la permanència fins, gairebé, la darrera jornada.

L'equip estava entrenat per Salvador Rubio i estava format per Francesc Rodríguez (porter), Ramon Bassols, "Sito" Expósito, Sergi Romeu, Javi Martínez, Ivan Velasco, Sergi Ferrer, Daniel Libiano, Ferran Ortoll, Aitor Fonollosa, Israel Seoane, Jaume Vives i Armand Beltran (porter). Aquest darrers cinc jugadors tenien minuts en el primer equip, però eren integrants del segon equip que jugava a la Segona Catalana.





El club va renovar la confiança en Salvador Rubio, l'entrenador amb qui s'havia aconseguit l'ascens, la temporada anterior. Rubio era un entrenador amb experiència, en diferents clubs i categories, que ja havia aconseguit diversos ascens.







El primer equip es va reforçar amb dos jugadors experimentats, per a disputar la Primera Nacional Catalana. un davanter, Ramon Bassols, i un defensa, "Sito" Expósito, aportaven gols i contenció a un equip jove.


Sense cap dubte, per a la temporada 2007/08, els aficionats tornaven a il·lusionar-se amb la disputa del derbi comarcal, amb el Club d'Esports Vendrell, després de molts anys sense coincidir en la mateixa categoria.



La presentació oficial del Calafell va ser davant el Patí Alcòdiam, amb una ajustada derrota, per la mínima (3-4), que va donar esperances a l'afició i als jugadors. Els alacantins disputaven l'OK Lliga, en aquella temporada. També, es va disputar la tradicional Trobada d'Hoquei Base.



El Calafell va ser present, també, a la presentació del Patí Alcòdiam, tornant la visita que els alacantins van fer a Calafell. Es van desplaçar a Alcoi l'auxiliar Vicente Weiler, Expósito, Martínez, Bassols, Velasco, Romeu (a dalt), Aitor, Francesc, Libiano, Beltran i Ferrer.



El primer equip del Calafell va acabar la temporada 2007/08 en la dotzena posició, amb tretze victòries i sis empats, fent un total de quaranta-cinc punts. Va marcar cent set gols i en va rebre noranta-set.





El primer partit de la temporada 2007/08, a la Primera Nacional Catalana, va acabar en victòria (2-4), a la pista de l'Arenys de Munt. Ramon Bassols va estrenar el seu compte golejador, amb dues dianes. Expósito i Velasco van ser els altres golejadors verd-i-blancs.




Un gran partit del porter, Francesc Rodríguez, deixant la porteria a zero, va suposar una nova victòria pel Calafell (2-0), la primera a casa, davant el Caldes. Ramon Bassols marcava els dos gols del Calafell.







En la tercera jornada, el Calafell superava el Manlleu (4-2) i es col·locava líder imbatut en la classificació de Primera Nacional Catalana. Dos gols de Ramon Bassols i dos més de Sergi Romeu donaven el triomf als locals.






El segon desplaçament va acabar en empat (2-2), a la difícil pista del Voltregà B. Els de l'Osona tenien alguns jugadors experimentats d'OK lliga, en el seu planter. Libiano i Bassols van ser els golejadors visitants.







La visita del Mollet acaba en una nova victòria local (6-2). Ramon Bassols marcaria dos dels gols calafellencs. La resta se'ls repartien Romeu, Libiano, velasco i Expósito. Amb aquest triomf, el Calafell seguia líder imbatut, abans de visitar la pista de l'etern rival, el Club d'Esports Vendrell.







Amb un pavelló ple de gom a gom, es va disputar el derbi comarcal. La primera meitat, amb domini del Calafell (0-2), donava esperances a l'afició verd-i-blanca. Bassols i Libiano van ser els golejadors. Però, en el segon temps, la remuntada local va donar la volta al marcador i la victòria al Vendrell.







El Calafell es refeia de la derrota en el derbi, guanyant el Bell-Lloc (5-3), després d'anar perdent per 0 a 3, al descans. Dos gols de Bassols i un de Martínez, Expósito i Ferrer van capgirar el marcador.


Amb cert endarreriment, es va celebrar l'habitual assemblea de socis del club. El president del club i la Presidenta de la secció Patinatge van donar les seves explicacions, destacant l'augment de socis de 247 a 271 i lamentant no tenir equips en les categories d'Aleví i Infantil.






Un empat a Capellades (2-2) tornava a donar un punt als calafellencs. Velasco i Expósito van ser els golejadors visitants. Aquest empat mantenia el Calafell en la segona posició de la classificació.









Una derrota (4-6), davant el Piera, desinflava el Calafell. Tot i haver remuntat el marcador, amb tres gols de Bassols i un d'Expósito, el Calafell deixava escapar els punts del seu pavelló.





La visita a la pista del cuer, el Noia B, acaba amb un sorprenent empat (1-1). Tot i el gol de Ramon Bassols que donava avantatge als visitants, l'Ateneu Agrícola de Sant Sadurní va veure com el seu equip aconseguia el primer punt de la temporada.








El Calafell va recuperar les bones sensacions, amb una victòria solvent (3-1), davant l'Andorra. Ferran Ortoll debutava com a titular i suposava un revulsiu pels verd-i-blancs, després de tres jornades sense guanyar. En els primers nou minuts, el Calafell sentenciava el partit.


Degut a les nombroses baixes mèdiques, el partit davant el Ripoll es va haver d'ajornar. El Calafell era quart, en la classificació, amb un partit menys.







Precisament, el tercer classificat, el Masies de Voltregà, s'enduia la victòria de Calafell (2-3). El partit va ser disputat, però el Calafell, en cap moment, es va posar per davant. Romeu i Bassols van ser els golejadors locals.





En el darrer partit de l'any, al pavelló del Vilaseca, el Calafell encaixa una dura derrota (6-2). Els gols de Bassols i Martínez no serveixen per a aconseguir res positiu, en aquest desplaçament. El Calafell acaba l'any en setena posició, amb un partit menys.




El porter, Francesc Rodríguez, va ser un dels homes destacats, en aquest inici de temporada. Aquest fet, el va portar a ser escollit per a formar part de la Selecció Catalana absoluta.



El partit de la selecció catalana va ser contra el líder de la categoria, el Manlleu. En el combinat català hi participaven jugadors importants com Agramunt, Marín, Panadero, Masoliver, Casalí, Bages, Illa, Grau i Sabater.







L'any 2008 no començava millor pel Calafell. La derrota, a casa, davant el Barça B (2-4) provocava els nervis i els dubtes en l'equip. Els gols de Martínez i Bassols només maquillaven el resultat.



Una nova derrota, per la mínima (2-1), a la pista del Congrés, suposava una nova jornada sense puntuar. Bassols havia posat l'avantatge en el marcador (0-1). Recuperant el partit ajornat, davant el Ripoll, el Calafell assoleix un empat (2-2), però. Velasco i Bassols havien posat el Calafell per davant (0-2).




El Calafell va recuperar les sensacions, en les següents dues jornades. La victòria còmode (5-2), davant el Sant Cugat, donava dos punts més als verd-i-blancs i tallava la davallada. Dos gols de Sergi Ferrer, un de Bassols, Martínez i Ortoll, servien per a completar una maneta de gols als del Vallès.



No obstant, la visita de l'Arenys, un dels equips que lluitava per l'ascens, suposava una nova derrota, tot i que ajustada (4-5). Quatre gols d'Illa feien possible la victòria visitant.







Un error arbitral i una badada defensiva, a pocs segons del final, van suposar la derrota a la pista del Caldes (2-1), en un partit on el Calafell havia de puntuar. Sergi Romeu havia avançat el Calafell, en el primer temps (0-1).





La visita a la pista del líder, el Manlleu, acaba en una nova derrota per la mínima (3-2). Romeu i Velasco van ser els golejadors. Però, el Manlleu desfeia l'empat, a manca de cinc minuts pel final.




La visita del Voltregà B acaba en victòria visitant (2-4), després d'haver-se avançat 2 a 0 en el marcador. La remuntada blanc-i-blava suposava una gerra d'aigua freda pels locals.



Un gran partit de Francesc Rodríguez, deixant la porteria a zero, i un solitari gol de Bassols, donaven dos punts importants al Calafell, en la seva visita a la pista del Mollet.









El Vendrell demostrava el seu lideratge, amb una victòria en el derbi comarcal (1-3). El pavelló de Calafell, ple de gom a gom, veia com el seu equip queia davant l'etern rival. El gol de Dani Libiano només servia per a escurçar distàncies i posar emoció durant els primers minuts del segon temps.





La derrota (7-5), a Bell-Lloc, deixava el Calafell a només un punt del descens. Dos gols de Bassols, dos d'Aitor Fonollosa i un de Velasco van ser insuficients per a superar els lleidatans.








La visita del Capellades suposava una gran oportunitat pel Calafell de puntuar. Així va ser, la victòria ajustada (5-4) donava dos punts importants als locals. Tres gols de "Sito" Expósito i un gol de Bassols i Martínez donaven oxigen al Calafell.








En la visita a Piera, el Calafell continuava sumant, aconseguint un valuós empat (4-4). Dos gols de Sergi Romeu, afegits als de Velasco i Expósito donaven un punt als visitants.



Després de l'empat a l'Ateneu, en la primera volta, el Calafell tenia ganes de treure's l'espineta davant el Noia B. Així va ser, la golejada més gran del campionat la va protagonitzar el Calafell, derrotant per 15 a 1 al conunt de l'Alt Penedès.










Una remuntada i un empat important (2-2), a la pista de l'Andorra, donen un punt d'or als calafellencs. Sergi Ferrer i Ferran Ortoll marcaven els dos gols de l'empat, en el segon temps.





La visita del Ripoll (1-6) i el desplaçament a Masies de Voltregà (6-5) suposaven dues derrotes pel Calafell. De nou, l'equip es veia patint per la permanència.







El partit davant del Vilaseca era clau pel Calafell. La victòria no es va escapar (3-2), tot i l'ajustat marcador. Sergi Ferrer, "Sito" Expósito i Sergi Romeu van marcar els gols locals.




La victòria, a domicili, davant el Barça B (1-3), donava dos punts importants al Calafell que es posava onzè. Ortoll, Bassols i Ferrer havien avançat el Calafell (0-3).







La visita del Congrés era una gran oportunitat per a aconseguir la salvació matemàtica. El Calafell no va deixar escapar l'oportunitat i va aconseguir derrotar als barcelonins per 3 a 1. Dos gols de "Sito" Expósito i un de Sergi Romeu donaven la permanència definitiva als locals.



La derrota intranscendent, a Sant Cugat (2-1), en la darrera jornada, deixava el Calafell dotzè, en la classificació final. Després de salvar la categoria, Salvador Rubio era confirmat en el càrrec, per a la propera temporada. El Club pensava en fer un salt de qualitat de cara a la temporada següent i començava a planificar el primer equip.


El màxim golejador de la temporada va ser Ramon Bassols, amb trenta-set gols. Romeu, amb quinze, Expósito, amb dotze, i Martínez, amb onze, van ser els altres golejadors destacats.


L'equip de Segona Catalana es va proclamar Campió de la categoria i va aconseguir l'ascens a la Primera Catalana, en aquella temporada 2007/08. L'equip estava entrenat per Alexis Castro. 

El formaven Israel Seoane, Aitor Fonollosa, Ferran Ortoll, Armand Pérez, Jaume Vives, Armand Beltran (porter), Xavier Andreu (porter), Gerard Camarasa, Albert Català, Magí Mestre, Joan Pons, Josep Solé i Pere Collado.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada