dimecres, 28 de gener del 2015

No és el què sembla

C.P. Calafell - 8
C.P. Malgrat B - 3

Victòria més complicada del què reflecteix el marcador la que els veterans del C.P. Calafell van aconseguir, ahir a la nit, davant el Malgrat B. La primera part va ser ajustada (3-2) i, en el segon temps, el Calafell va ser més letal i va culminar una golejada que no mereixia el Malgrat B. Els dos equips van voler donar ànims al Ferran Rodríguez, per a que tingui una recuperació el més ràpida possible de la seva malaltia i pugui estar ben aviat a les pistes, seguint els veterans.

El partit va començar una mica fred, ja que la temperatura era baixa en el pavelló Joan Ortoll. Però, Romario va marcar en el primer minut i mig de joc, deixant glaçats els jugadors visitants. El gol va arribar en una contra ben portada per Epi i Romario que va marcar aixecant la bola, just davant el porter, ja dins l'àrea visitant.

El Malgrat es va tancar molt bé en quadre. Els davanters estaven gairebé a la frontal de la seva àrea. Això va provocar que el Calafell tingués més dificultats de les habituals, ja que no probava el xut exterior, tot i tenir Frederic Sevé en pista.

No obstant, Epi marcava el segon gol pel Calafell, en el minut 4. A partir d'allí, els calafellencs van creure que seria un partit fàcil i van llençar-se a l'atac i van canviar la defensa de zona a l'home. Els errors defensius van ser considerables i van ser els pitjors minuts del Calafell.

Amb tot l'equip local a l'atac, el Malgrat aprofita un contracop en solitari per a escurçar distàncies, en el minut 10. L'empat del Malgrat no va trigar en arribar, en el minut 15, aprofitant una jugada individual d'un dels seus defenses que s'havia quedat sol pels errors greus de marcatge.

Amb l'empat a dos, el Calafell veia com el partit se li complicava. El Malgrat estava fent el seu millor joc, aprofitant els contracops. Però, Jordi Cañellas va marcar el tercer pel Calafell, en una internada lateral, arrossegant la bola a l'escaire del primer pal del porter. El gol va donar més tranquil·litat a l'equip en els minuts finals del primer temps.

Amb aquest marcador s'arribava al descans. Com es veu, l'equip local no havia fet una sola falta en el primer temps, cosa que demostra l'escassa pressió defensiva que havia fet al Malgrat. A més, tampoc va saber aprofitar el quadre tancat del conjunt visitant, amb xuts exteriors. Els dos porters van tenir una bona actuació sota els pals.

Però va costar marcar el següent gol. Javi Mudarra va aprofitar una passada a mitja alçada, aturant la bola amb la mà, però rematant amb l'estic, per a marcar el quart gol de la nit. Els jugadors del Malgrat van protestar força al col·legiat, Alberto López-Vega. Però, l'àrbitre estava tapat i no va veure l'acció de Mudarra. Era el minut deu de la segona part i Mudarra va ser substituït, després de marcar el gol.

El Malgrat va seguir posant setge a la porteria local, amb dos jugadors molt hàbils i amb un xut impressionant que provocaven les aturades del porter local, David Tutusaus, una d'elles amb el casc, de manera espectacular.

En el minut 13, el Malgrat marcava el 4-3 que tornava a posar-los dins el partit, d'un xut ras des de mig camp que el porter local no va veure. Els jugadors visitants apretaven per a treure quelcom positiu, però no ho van aconseguir.

Mig minut més tard, Ramon Ferré surt en contracop, recolzant-se en Epi, per a arribar davant el porter i deixar-lo assegut al terra i, rematant alt i amb força, aconsegueix el 5 a 3. Aquest gol va fer créixer la moral als jugadors locals i va deixar tocats als visitants.

No obstant, el Malgrat va seguir intentant-ho, aprofitant les badades defensives del Calafell. Però, era Javi Martínez "Romario" qui marcava el 6 a 3, en una magnífica jugada individual, penetrant dins l'àrea visitant i deixant glaçat el porter del Malgrat B.

Epi feia el 7 a 3 que sentenciava el partit, a cinc minuts pel final. A partir d'allí, el Malgrat ja no va disposar de clares oportunitats i el Calafell va dedicar-se a controlar el resultat.

En el darrer segon, sense adonar-se que el porter del Malgrat s'estava recuperant d'un cop, Joan Totosaus "Capi" marcava el gol definitiu, de xut ras i sobre la botzina. Algun jugador visitant va recriminar l'acció, però pocs jugadors van adonar-se de que el porter del Malgrat hagués tingut algun problema en la jugada anterior.

En qualsevol cas, victòria més difícil de l'esperat i del què sembla, davant un rival que acostuma a posar les coses difícils als equips contra els què juga i que la classificació no li fa justícia. De ben segur que si el Malgrat B continúa en aquesta línia pot arribar a estar entre els cinc o sis primers classificats de la LCV B, en aquesta temporada.

Al final del partit, els dos equips van fer-se la fotografia conjunta amb una pancarta de suport al periodista Ferran Rodríguez que està lluitant amb aquesta malaltia tant dura que tots coneixem, anomenada càncer. però que superarà de ben segur, amb la seva força i esperit de lluita que té dins seu. Ànims, Ferran!

Us posem la resta de fotografies del partit, per a completar la crònica.