La temporada 76/77 el Club Patí Calafell la va començar amb dos-cents trenta-un socis i la va acabar amb dos-cents vuitanta-tres (2 especials, 64 protectors, 207 abonats i 10 juvenils). Tots els components de l'equip eren de casa, inclòs l'entrenador, Joan Rovira Palau. S'estava en portes del XXV aniversari i es volia fer quelcom important. El patrocinador tornava a ser Autocars Nicolàs, per segon any consecutiu ajudant en els desplaçaments més llargs fora de Catalunya i, també, amb els d'hoquei base a Flix, Tortosa,...
L'equip del C. P. Calafell estava format per José José, Eugeni Collado, Xavier Montejo, Josep Maria Palau (a dalt), Manuel Casado, Joan Rovirosa (porter), Miguel Camacho (porter) i Antoni Nicolau (a sota).
En el mes d'agost es va disputar el II Trofeig Hotel Kursaal, ajornat l'any anterior perque es pogués celebrar en la nova pista del passeig. En la primera edició, el torneig es deia Trofeig Restaurant Emilio, celebrant-se a la pista de les escoles la temporada 74/75.
En la segona edició hi van participar els primers equips del C. N. Reus "Ploms", Sícoris Club, A. C. D. S. Vilafranca i el C. P. Calafell. A la primera jornada, celebrada el 14 d'agost, es van enfrontar el C. N. Reus i el Vilafranca, amb victòria dels de l'Alt Penedès per 2-4. També es van enfrontar el Sícoris i el Calafell, amb victòria local per 3-2. A la segona jornada, disputada l'endemà, el Sícoris i el C. N. Reus es van jugar el tercer i quart lloc, guanyant els del Baix Camp per 2-5. La final, entre el Calafell i el Vilafranca, va acabar amb victòria local per 4-2. El Club Patí Calafell es proclamava, doncs, campió del torneig. En aquest torneig es va comptar amb el reforç del jugador terrassenc, Josep Royo.
Pel C. P. Calafell van aconseguir els gols Ramon Armajach (3), Josep Royo (2), Josep Maria Palau (1) i Eugeni Collado (1). Pel A. C. D. S. Vilafranca van marcar Miquel (3), Bou (1), Ramon Güell (1) i Valdo (1). Pel C. N. Reus "Ploms" els golejadors van ser Raja (3), Andreu Vergés (2), Montcada (1) i Pitarch (1). Finalment, pel Sícoris Club van marcar Cabús (2), Jané (1) i Joan Farré (1).
El 27 i 28 d'agost de 1976, es va disputar el Trofeig Caixa d'Estalvis del Penedès, a Vilafranca, on hi van participar l'Ateneu Agrícola de Noia, l'Igualada H. C., el C. P. Calafell i l'equip organitzador, el C. A. P. Vilafranca. El primer dia, el Club Patí Calafell va derrotar l'A. A. Noia per 6-3 i el C. A. P. Vilafranca va guanyar l'Igualada H. C. per 7-0. L'endemà dissabte, el Noia va guanyar l'Igualada per 6-0, en el partit pel tercer i quart lloc. A la final, el C. P. Calafell es proclamava campió en guanyar el Vilafranca per 6-5, en un partit molt disputat.
En motiu de la Festa Major de Les Borges Blanques, el 5 de setembre de 1976, a les 12 del migdia, es va disputar un partit entre el Sícoris Club i el CP Calafell que va acabar amb la victòria de l'equip calafellenc. El club va rebre dos mil pessetes per compensar les despeses del desplaçament. L'Ajuntament de Les Borges Blanques va convidar el Calafell per la bona relació amb el Secretari de l'Ajuntament de Calafell, el senyor Companys, que era d'aquella localitat.
Novament, la fase final del Trofeo Señor Presidente de la Junta Provincial de Educación Física y Deportes es va disputar a la pista del Passeig. Els equips eren el C. N. Reus "Ploms", el C. P. Calafell, el Reus Deportiu i el C. P. Vilanova. Els locals van quedar en quart lloc i el campió va ser el Reus Deportiu, en derrotar a la final el C. P. Vilanova. El club va pagar un cànon, a la Federació Territorial, de 30.000 pessetes per poder organitzar la fase final. De taquillatge es van recaptar 78.600 pessetes que compensaven la despesa inicial.
També conservem el calendari d'aquella temporada, amb els resultats posats a mà.
En el campionat, la Federació Espanyola de Patinatge va subvencionar els desplaçaments fora de Catalunya amb 236.970 pessetes. La subvenció municipal va ser de 170.000 pessetes. En els partits disputats a casa es feia passar un cotxe amb megafonia per poder millorar l'assistència als partits. Per nadal, es cntinuava la tradició de fer un lot per cada jugador, des del primer equip fins l'últim jugador de la base.
Els desplaçaments a Madrid (Pilaristas i FEMSA), es van fer en cotxe particular. Un d'aquests viatges, amb els cotxes dels delegats Rosend Mercadé, José Luís de la Cruz i Joan Romeu Rovirosa. I, l'altre viatge, amb els vehicles de Rosend Mercadé, Ramon Ferré i Josep Portillo. Els desplaçaments a Sevilla i La Corunya es van fer en avió, ja que cap jugador cobrava fitxa i, l'endemà, s'havia de treballar.
En aquella temporada ens va deixar Josep Montejo "Pepito", pare dels jugadors Joan i Xavier Montejo. La seva vídua, Rosa Pedro, havia col·laborat amb el club en la construcció de la pista de la Rectoria. Això demostra el compromís de la família Montejo amb l'hoquei calafellenc.
El Club Patí Calafell va quedar en tercera posició del campionat de Primera Divisió Nacional, cosa que li va permetre disputar la promoció d'ascens a la Divisió d'Honor. Va guanyar setze partits i en va empatar 4.
A la fotografia, veiem una altra de les alineacions del primer equip del Club Patí Calafell, a la Primera Divisió Nacional, amb Josep Maria Palau, Antoni Nicolau, José José, Eugeni Collado, l'entrenador Joan Rovira (a dalt), Xavier Montejo, Joan Rovirosa (porter), Miguel Camacho (porter) i Manuel Casado (a sota).
Els golejadors del campionat van ser encapçalats per Manuel Casado, amb 45, i Antoni Nicolau, amb 41 gols.
També aquella temporada es va instaurar el Trofeig a la Regularitat, patrocinat per Electrodomèstics Rovirosa, puntuant el delegat i entrenador de l'equip contrari a cada un dels partits. El guanyador va ser Antoni Nicolau, seguit de Joan Rovirosa i Manuel Casado.
Un cop fet el sorteig corresponent, el Club Patí Calafell va haver de disputar la promoció amb l'etern rival, el C. D. Vendrell. Un derbi que es presentava molt interessant i que el Calafell v deixar molt ben encarat, en el primer partit, aconseguint un 8-1 demolidor, a la pista del passeig. A la tornada, la victòria vendrellenca per 6-5 va ser insuficient pels de la capital. En l'altra eliminatòria de promoci´, s'enfrontaven el Atlético Montemar i el Club Patín Claret, d'Alacant i Sevilla. La victòria va ser pel alacantins per 6-5, a l'anada, i empat a zero gols, a la tornada.
El Calafell assolia l'ascens a la màxima categoria de l'hoquei nacional, després de derrotar el Club Deportiu Vendrell en l'eliminatòria de la promoció d'ascens a la Divisió d'Honor. Els golejadors calafellencs van ser Casado (5), Palau (3), Nicolau (2), José José (2) i Montejo (1).
El Club Patí Calafell també va participar a la Copa de España de Hockey Sobre Patines. En la primera eliminatoria, davant el Lista Azul, de Lleida, el Calafell assolia el bitllet per la següent ronda, amb un global de 9-7.
En el primer partit, un 7-2 pels calafellencs posava de cara l'eliminatòria.
A la tornada, el Lista Azul s'imposava per 5-2. Però el C. P. Calafell aconseguia classificar-se. José José va fer els dos gols del partit de tornada.
La següent eliminatòria va ser davant el S. F. Terrassa, amb victòria a Calafell per 10-6. En el primer temps, guanyava el Terrassa per 1-4, però una segona part increïble del Calafell, amb nou gols del conjunt local, donava la victòria als calafellencs. Els gols van ser marcats per Casado (5), Nicolau (4) i Montejo (1).
En el partit de tornada, el Terrassa s'imposava per 5-2, fent un global de 12-11 pels calafellencs. D'aquesta manera s'aconseguia el pas a la següent eliminatòria. Els dos gols del C. P. Calafell, en aquell partit, van ser marcats per Nicolau i Montejo.
En els quarts de final de la Copa, el C. P. Calafell rebia l'A. A. Noia. El resultat del partit d'anada va ser de 3-1 pel conjunt calafellenc, a la pista del passeig. Casado, Nicolau i Palau van marcar un gol cadascú.
La dolorosa derrota, en el partit de tornada, per 8-2, deixava fora els calafellencs. El global de l'eliminatòria era de 9-5 pels de Sant Sadurní.
El màxims golejadors de la Copa de España van ser Manuel Casado, amb 7 gols, i Antoni Nicolau, amb 6.
Aquella temporada també hi havia un equip Reserva, format pels porters Julio Peribáñez i Miguel Camacho, els jugadors Pere Josep Ortoll, Joan Mañé, Bartomeu Palau, Daniel Tutusaus, Josep Noya i reforçats per jugadors del primer equip com Xavier Montejo, Ramon Armajach, José José, Manuel Casado i Josep Maria Palau.
El conjunt calafellenc va participar en el Campionat de Reserves, disputant dotze partits, classificant-se en segon lloc. Amb vuit victòries i dos empats, van ser l'equip més golejador de la categoria.
Ramon Armajach va ser el màxim realitzador de l'equip Reserva, amb 28 gols. Josep Noya el seguia d'aprop, amb 21.
En el sopar de fnal de temporada, celebrat al Restaurant Àfrica, de Segur de Calafell, el club va entregar, a cada jugador, 25.000 pessetes com a premi per l'excel·lent temporada i l'ascens a Divisió d'Honor, així com un ràdio transistor. En el transcurs del sopar, també es va fer entrega al batlle calafellenc, Joan Ortoll i Tetas, el títol de Soci d'Honor del club, per la seva trajectòria, dedicació i entrega al llarg dels anys.
El Club Patí Calafell també competia en categoria Juvenil, disputant el Campionat Provincial de Tarragona, guanyant un partit, empatant un altre i perdent-ne vuit. L'equip va encaixar 53 gols i en va marcar 22. També va disputar el Torneig Primavera. La plantilla estava formada per Joan Carles Suau (porter), Marcel·lí Tutusaus, Daniel Tutusaus, Josep Ricart, Josep Maria Vellvé, Jesús Saura, Joan Pons, "Juanito" Garcia i Manuel Carrasco. L'entrenador era en Josep Solé Fonts.
En la categoria Cadet, el C. P. Calafell es va classificar en sisena posició, disputant setze partits, aconseguint cinc victòries i un empat. Va marcar 71 gols i en va encaixar 108. La plantilla la formaven Jordi Rovira (porter), Josep Olivella, Rafael Sánchez-Broncano, Josep Pallarès, Jaume Ràfols, Manuel Lozano i Josep Jané. L'entrenador era en Joan Palau Juncosa.
L'equip Infantil va assolir el cinquè lloc del Campionat Povincial, diputant 14 partits, amb 6 victòries i 3 empats. Va marcar 74 gol i en va rebre 47. En el Trofeig Diputació va disputar sis artits, guanyant-ne quatre i empatant-ne un, quedant en segon lloc del seu grup, amb 48 gols a favor i 12 en contra. La plantilla estava formada per Joan Papiol (porter), Jaume Gener (porter), Salvador Raventós, Albert Almirall, Jaume Ortoll, Ramon Collado, Jordi Sicart, Rafel Weiler, Jordi Arans i Joan Vidal. L'entrenador era en Ramon Ferré.
En la categoria Aleví es va aconseguir un subcampionat provincial, disputant 8 partits, amb 5 victòries i 3 derrotes, marcant 37 gols i encaixant-ne 28. La plantilla la formaven Jordi Alari (porter), Àlex Garcia (porter), Anacleto Àvila, Josep Montejo, Juan Manuel Espinosa, Javi Montserrat, Jordi Raventós, Jordi Rovira, Miguel Vivas (porter) i Solà. L'entrenador era en Ramon Ferré.
El club va rebre una subvenció de la Federació Territorial de 13.800 pessetes, per tal d'ajudar la base. El Frente de Juventudes va entregar com a subvenció (en material bonificable) 80.000 pessetes.
Els actes princials del XXV aniversari van ser ajornats pel juny de 1978, ja que es preveia la construcció imminent del nou pavelló cobert. Dins dels actes previstos es van fer diferents conferències. Però també es va disputar un partit amistós, de caràcter internacional, entre els equips de la categoria Infantil del Club Coutras, de França, i el del C. P. Calafell. El resultat va ser de victòria local per 2-0.
Article publicat per un diari durant l'estiu de 1977, cedit per Joan Rovirosa |
Ja durant l'estiu, la preparació dels actes del XXV aniversari s'anava perfilant. En aquesta notícia, es feia esment a un partit entre el C. P. Calafell i un combinat nacional i una excursió a Montserrat, tot plegat coincidint amb el retorn de l'entitat a la màxima categoria de l'hoquei nacional.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada