dimecres, 16 de novembre del 2011

La primera pista, la de la Rectoria.

Inauguració de la pista de la Rectoria, 17 de juliol de 1954.

La pista de la Rectoria, un cop acabada, fou inaugurada o beneïda per Mossèn Jaume Tobella, durant la Festa Major de la Santa Creu de 1954, acompanyat de les autoritats locals i dels germans del Sanatori de Sant Joan de Déu. A la foto, s'hi reconeix el Joan Solé "Manila", l'Andreu Santacana, el Jaume Ràfols, l'Elías (el municipal), l'Anton Solé (de Cal Rovira) i el Jaume Jané (de Cal Noi).

Publicació del 24 de juliol de 1954, al número 56 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la vila

Al municipi veí del Vendrell, es feien ressò i felicitaven el C.P. Calafell per la nova instal·lació de la pista de la Rectoria. No era per menys, ja que el partit inaugural de la nova pista va ser el que van disputar el Centre Catequístic del Vendrell i el Club Patí Vilanova, amb victòria vendrellenca (1-0).

Mossèn Jaume Tobella i el jugador Lluís Domingo

Evidentment, encara no hi havia els vestidors. Havien de vestir-se o equipar-se a les sales de la Rectoria. Des d'allí, travessant el pati i l'hort, baixaven per un camí de terra fins la pista. Així ho van fer fins l'any 1956, on amb l'arribada d'un nou Rector, Mossèn Josep Llauradó, van començar els problemes i els va prohibir vestir-se a les sales de la pròpia Rectoria. Durant uns partits, ho van fer en una xoll de porcs que hi havia a mig camí, aproximadament, entre la Rectoria i la pista. També van utilitzar com a vestidors un local proper de Joan Palau (de Cal Quet).

Lluís Domingo i el seu amic Anton Rovira

A la foto, es veu el Lluís Domingo i l'Anton Rovira (que fou porter) a l'hort de la Rectoria, on també hi havia una bassa de granotes entre el pati i l'hort. D'aquí surt l'expressió "et llençarem a la bassa", que li deien a l'àrbitre de torn.

El jugador Lluís Domingo

Darrera del Lluís Domingo. es visualitza el caminet per on es baixava a la pista. Al fons, la pista amb el públic que esperava l'inici del partit. L'equipació del Calafell era camisa blanca, amb coll i punys verds, pantalon verd i mitgetes de ratlles blanques i verdes. Els colors s'han conservat fins l'actualitat. L'escut del Centre Parroquial anava col·locat a la part esquerra de la camisa.

Crònica del mes d'agost de 1954, publicada al número 58 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la vila

Crònica del 4 de setembre de 1954, publicada al número 59 de la revista Vendrell. Portavoz católico de la vila

Al mes d'agost, la Colònia d'estiuejants de Calafell va jugar davant el Vendrell, caient per 7 a 2. En la tornada, el partit va acabar en una nova victòria visitant (1-2). Pel Calafell, van jugar Papiol, a la porteria, Fernández, Marimon i els dos reforços puntuals per a aquell partit, Sogas i Valls.

Cartell que anunciava el partit entre el Vilanova i el Calafell, el 19 de setembre de 1954

Unes setmanes més tard, abans d'iniciar el campionat, el Centre Parroquial Calafell rebia el Vilanova, en partit amistós, on hi jugaven Minela i Torralba. El conjunt local ja havia perdut a Les Casernes, uns dies abans. Va ser el primer partit que es va disputar sota el nou nom de Centre Parroquial, a la Pista de la Rectoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada