dilluns, 30 de juliol del 2012

Buscant la consolidació a la Divisió d'Honor


Després de l'exitós ascens de la temporada anterior, el Club Patí Calafell aspirava a consolidar-se entre els grans de l'hoquei. L'equip estava format per la mateixa base de la temporada passada, incorporant jugadors de casa que tenien mes minuts en pista.

En aquesta fotografia hi són l'entrenador "germà" Fèlix, Joan Farré, Carles Baldomà, Agustí Blanch "Rius" (a dalt), Eugeni Collado, Julio Peribáñez (porter), Manel Mir (porter) i Ramon Armajach (a sota). Completaven la plantilla Antoni Nicolau i Xavier Montejo, absents en aquesta fotografia.

A la Festa Major de l'any 1971 es va celebrar un partit amistós davant l'etern rival, el CD Vendrell. Va ser una bona manera de començar, amb un derbi, fent caliu!

Fitxa federativa del delegat Josep Hugué Pàmies

En Josep Hugué Pàmies era el delegat de l'equip durant els partits, però també feia les funcions de delegat de pista.

Fitxa federativa del delegat Màrius Jofre López

En Màrius Jofre era el responsable de rebre l'àrbitre a l'estació i acompanyar-lo fins la pista de les escoles. Un cop acabat el partit, el tornava a l'estació, o bé a la de Sant Vicenç. Era la persona que vetllava pels àrbitres i d'allò que necessitessin durant els partits.

Portada del calendari del CP Calafell de la temporada 71/72

L'Ajuntament havia gratificat el Club per l'ascens amb 30.000 pessetes i la subvenció anual va augmentar fins les 35.000 pessetes. Entre els jugadors locals, el club va repartir 8.500 pessetes com a premi per pujar de categoria.

Per Nadal, el club va comprar dècims de loteria del número 56.843, per un valor de 50.000 pessetes. Aquest número va resultar premiat amb un duro per pesseta. És a dir, van caure 250.000 pessetes, repartides en participacions entre la població, quedant prop de 30.000 pessetes netes pel club.

En aquella temporada, el jugador Eugeni Collado va anar a fer el servei militar a l'Àfrica i el club el va ajudar enviant-li 3.500 pessetes per alleujar el seu distanciament familiar.

Calendari de butxaca a la Divisió d'Honor

Interior del calendari de butxaca del C.P. Calafell

Calendari i resultats de la temporada 71/72 a la Divisió d'Honor

Durant la temporada, el club va voler reconèixer el compromís del jugador Agustí Blanch Güell "Rius" i li va fer un petit homenatge, reben la insignia d'or, una placa commemorativa, un rellotge personalitzat i l'import de la recaptació de la taquilla del partit, que va arribar a la quantitat de 6.390 pessetes. A la seva esposa se li va fer entrega d'un ram de flors com a agraïment a una família compromesa amb el club de dalt a baix. En "Rius", quan va ser necessari, va fer d'entrenador dels equips de la base. Com a jugador va tenir una entrega total en defensa dels colors del Club Patí Calafell.

A final de temporada, el Club va poder repartir 14.000 pessetes, entre els jugadors locals, ja que cap d'ells cobrava fitxa.


El Club Patí Calafell va quedar en setè lloc de la classificació, essent el cinquè equip menys golejat, amb 89 gols, però sent poc golejador, amb només 78 gols marcats. El Reus Deportiu, de Sabater, s'adjudicaria el campionat de la Divisió d'Honor en aquella temporada 71/72.

Cròniques dels diaris Dicen i El Mundo Deportivo, publicades el 4 d'octubre de 1971

En el primer partit a la nova Divisió d'Honor que suposava el retorn a la màxima categoria, el Club Patí Calafell es va imposar al conjunt del Sentmenat per 6-2. Dos gols dels joves Nicolau i Collado, juntament amb els gols de "Rius" i Massana, van donar els primers dos punts que posaven el C.P. Calafell al capdavant de la taula classificatòria.

Cròniques dels diaris El Mundo Deportivo i Dicenpublicades el 13 i 17 d'octubre de 1971 , respectivament

En el següent partit, els calafellencs no van poder superar el porter Trullols del Cerdanyola CH, caient derrotats amb tres gols de Mundi, per 3-0. En la tercera jornada, però, tornava a sumar dos punts davant l'Atlètic Montemar d'Al·lacant, dels germans Torres, per 3-2. Nicolau desfeia l'empat en el marcador, en un contracop.

Cròniques del diari Dicenpublicades el 25 i el 31 d'octubre de 1971 , respectivament 

Tres gols de Nicolau serveixen per derrotar l'Español de Barcelona a la seva pròpia pista. Però la derrota davant el Reus Deportiu, amb Sabater com a estrella del partit, amb quatre gols, va deixar el Club Patí Calafell en quarta posició.

Crònica del diari El Mundo Deportivo, publicada el 31 d'octubre de 1971

Cròniques dels diaris Dicen i El Mundo Deportivopublicades el 8 de novembre de 1971

Un motivat Calafell derrotava per 6-2 al Mataró. El partit va ser disputat sota la pluja i els gols del C.P. Calafell van anar repartits entre els diferents jugadors de l'equip.

Cròniques dels diaris Dicen i El Mundo Deportivopublicades el 8 de novembre de 1971

Els contracops del C.P. Calafell i una actuació destacada del porter Mir van fer possible la victòria a la pista del C.P. Voltregà. L'equip local, amb jugadors internacionals a les seves files, no va poder fer res davant l'allau de joc del C.P. Calafell.

Cròniques dels diaris Dicen i El Mundo Deportivopublicades el 22 de novembre de 1971

Tot i els gols d'Humbert Ferrer, el FEMSA no és prou rival pels calafellencs i guanyen per 5-3 en un partit dur i que posava el C.P. Calafell en segon lloc de la classificació.

Cròniques dels diaris Dicen i El Mundo Deportivopublicades el 29 de novembre de 1971

El Club Natació Reus "Ploms" va posar les coses difícils als calafellencs, amb homes com Bauget, Moncada i Raja, en un partit dur i amb defenses contundents. Els calafellencs, aplicant molt bé els contracops, van guanyar per 1-2 en un partit en que calia molt d'ofici.

Cròniques dels diaris Dicen i El Mundo Deportivopublicades el 6 de desembre de 1971

El Club Patí Calafell s'imposava l'Arenys de Munt, per 6-1, amb quatre gols de Nicolau i dos de Farré. Un altre excel·lent partit a la pista de les Escoles que engrescava l'afició i col·locava el C.P. Calafell empatat amb el líder, el Reus Deportiu, després de deu jornades disputades.

Cròniques dels diaris Dicen i El Mundo Deportivopublicades el 13 de desembre de 1971

Tres gols de Villacorta, en la primera part, posaven el 3-0 davant del F.C. Barcelona. Dos gols de Nicolau i un de "Rius" van escurçar distàncies, però van ser insuficients per aconseguir alguna cosa de la pista del Barça, que s'apropava per darrera en la classificació del campionat. En aquest partit, l'Antoni Nicolau va aconseguir el gol 400 del club a la màxima categoria.

Crònica del diari El Mundo Deportivopublicada el 13 de desembre de 1971

Crònica del diari El Mundo Deportivopublicada el 20 de desembre de 1971 

En el derbi comarcal, disputat a la pista de les Escoles, el CD Vendrell aconsegueix esgarrapar un empat a quatre, a pocs segons del final del partit. Tot i això, el punt assolit servia per estar en tercera posició, empatat amb el F.C. Barcelona, a un sol punt de Reus Deportiu i A.A. Noia.

Cròniques dels diaris El Mundo Deportivo i Dicenpublicades el 10 de gener de 1972

El primer partit de l'any 1972, davant l'A.A. Noia es preveia dur, ja que s'enfrontaven dos dels equips més forts del campionat. El joc va ser dur i la victòria es va decidir a mig minut del final. S'havia avançat el Calafell, amb gol de Massana, però el Noia remuntava, amb dos gols de Font.

Fotografies del diari Dicen, publicades el 10 de gener de 1972

La importància del partit va ser destacada en la premsa del moment, amb imatges del partit disputat a Sant Sadurní. Com es veu, el públic omplia la pista del Noia. Amb aquest partit acabava la primera volta, exitosa pel C.P. Calafell, quedant en quarta posició del campionat, a tres punts del líder, l'Ateneu Agrícola Noia.

Crònica del diari El Mundo Deportivopublicada el 17 de gener de 1972

Una derrota a la pista del Sentmenat fa perdre un lloc més a la classificació al C.P. Calafell. La pluja, l'empat a zero en la primera part i l'excel·lent partit del porter Mir i la defensa del Calafell van ser els protagonistes del partit. Però, els gols d'Onieva i Solernau van suposar el 2-0 a favor del Sentmenat.

Cròniques dels diaris El Mundo Deportivo i Dicenpublicades el 24 de gener de 1972 

Tres gols de Nicolau donaven el triomf davant el Cerdanyola CH, venjant la derrota de la primera volta. El porter Trullols no va poder fer res per encaixar els cinc gols del C.P. Calafell.

Crònica del diari El Mundo Deportivopublicada el 31 de gener de 1972

Una derrota inesperada a la pista del Montemar d'Al·lacant, per 4-1, amb tres gols de Paco Torres i un del seu germà Rafael, deixava el C.P. Calafell lleugerament despenjat dels quatre llocs capdavanters.

Cròniques dels diaris El Mundo Deportivo i Dicenpublicades el 7 de febrer de 1972  

A la jornada disset, sis gols de Nicolau, en una actuació excel·lent, van donar la victòria davant el RCD Español. El porter dels "pericos" era en Josep Vigueras que, més tard, defensaria la porteria del CP Calafell.

Crònica del diari El Mundo Deportivopublicada el 14 de febrer de 1972

La primera part, davant del Reus Deportiu, va acabar en empat a tres gols, marcats pel C.P. Calafell pel jugador Antoni Nicolau. Tres gols de Sabater, a la segona part, posaven les coses al seu lloc. El Reus Deportiu es posava líder i el Calafell s'allunyava de les posicions capdavanteres.

Crònica del diari Dicenpublicada el 21 de febrer de 1972

El Mataró vencia el C.P. Calafell, per 5-1, amb tres gols de Salarich i dos de Capdevila. El potent equip del Mataró demostrava la seva superioritat tècnica amb aquesta contundent victòria.

Cròniques del diari El Mundo Deportivopublicades el 28 de febrer i el 6 de març de 1972

Dues derrotes consecutives, davant del C.P. Voltregà, a la pista de les Escoles, per 2-4, i el FEMSA, per 8-0, deixaven el C.P. Calafell en setena posició. Sis gols d'Humbert Ferrer sentenciaven el partit davant del FEMSA. Aquests dos partits van influir molt en la ratxa i la moral calafellenca, fent tocar de peus a terra els jugadors i l'afició.

Fotografia de l'equip del C.P. Voltregà, publicada al Diari Dicen el 27 de març de 1972

A la fotografia hi veiem una de les alineacions del C.P. Voltregà, entre els que distingim el porter Cabanes, Bassols i Nogué (a sota).

Cròniques dels diaris El Mundo Deportivo i Dicenpublicades el 13 de març de 1972 

Una nova victòria ajustada, davant del C.N. Reus "Ploms", per 4-3, amb quatre gols de Nicolau, donaven dos punts més al C.P. Calafell, situant-lo en una zona tranquil·la de la classificació.

Cròniques del diari El Mundo Deportivopublicades el 20 i el 27 de març de 1972  

Dues derrotes més, davant l'Arenys de Munt, per 3-0, i el Barça, per 1-4, deixaven sense puntuar el C.P. Calafell en dues jornades més. El tercer gol de l'Arenys va ser marcat per Zuriaga qui, a la següent temporada, jugaria amb els calafellencs. La victòria per 1-0, a la mitja part, davant del Barça, no es va poder consolidar a la segona meitat. Dos gols de Riera i dos de Villacorta van donar el tomb al marcador.

Cròniques dels diaris El Mundo Deportivo i Dicenpublicades el 10 d'abril de 1972 

Dos gols de Díaz desfeien l'empat a dos en el derbi comarcal, davant del C.D. Vendrell. De nou, l'excel·lent actuació del porter Mir no va servir per emportar-se alguna cosa positiva de la pista de la capital del Baix Penedès.

Cròniques dels diaris El Mundo Deportivo i Dicenpublicades el 17 d'abril de 1972 

La quarta derrota consecutiva, aquest cop davant de l'A.A. Noia, a la pista de les Escoles, donava per finalitzada una excel·lent temporada del Club Patí Calafell. La primera volta havia estat molt bona, però l'equip es va desinflar a la segona meitat del campionat.


El màxim golejador de l'equip va ser l'Antoni Nicolau, amb 41 gols, molt per sobre de la resta. La seva joventut no va ser obstacle per aconseguir tal proesa.


A més, va quedar en setè lloc de la classificació de golejadors de la temporada 71/72, tenint per davant jugadors molt consagrats i internacionals, com Joan Sabater, Humbert Ferrer, Ramon Nogué, Manel Chércoles, Enric Roca i Salarich.

Article publicat a la revista Pista, número 8, d'abril de 1972

La revista Pista, publicada per la Reial Federació Espanyola de Patinatge, RFEP, va dedicar unes pàgines al Club Patí Calafell, amb una entrevista a l'entrenador, el "germà" Fèlix, la fotografia dels jugadors de la plantilla i una breu història del club.

Article publicat a la revista Pista, número 8, d'abril de 1972 

Article publicat a la revista Pista, número 8, d'abril de 1972

Cròniques del diari El Mundo Deportivopublicades el 12 i el 15 de maig de 1972 

També, en aquella temporada, el C.P. Calafell va disputar una eliminatòria de la Copa de Su Excelencia el Generalísimo, enfrontant-se al C.P. Vilanova. La victòria a la pista de les Escoles, per 5-4, i una tàctica conservadora, en el partit de tornada, van resultar insuficients per eliminar el Club Patí Vilanova. Els del Garraf passaven ronda, deixant fora el conjunt de Calafell.


En aquella temporada 71/72, el club tenia un equip sub-23 (Reserves), obligatori federativament, que disputava els partits com a preliminar dels del primer equip. Això va servir per poder fer créixer els jugadors locals en qualitat i tenir-los sempre actius, disputant minuts.

En aquesta fotografia hi veiem l'entrenador "germà" Fèlix Costa, Frederic Sevé, Eugeni Collado, Rafel Solé (a dalt), Xavier Montejo, Miquel Serrano (porter) i Ramon Armajach (a sota).

Resultats de la categoria Reserva publicats al diari El Mundo Deportivo els dies 17 i 31 d'octubre i el dies 7, 14 i 21 de novembre de 1971

L'equip juvenil, entrenat per Joan Rovira, va fer una excel·lent campanya, quedant subcampió del Campionat Provincial i campió de la Copa Primavera. El configuraven el porter Julio Peribáñez, en Josep Maria Palau, Rafel Solé, Bartomeu Palau, Joan Canyelles, Josep Jané i Manuel Casado.


L'equip juvenil es va classificar per l'eliminatòria corresponent al Campionat de Catalunya, disputant la segona eliminatòria davant el Futbol Club Barcelona. En aquests partits, va guanyar a Calafell per 5-3 i va perdre a Barcelona per 8-1. Aquest resultat últim va ser del tot injust i no reflexa el que va succeïr, ja que, quan faltaven cinc minuts per acabar, el resultat era de 2-1. En aquell moment, una avaria mecànica en el patí del jugador Josep Maria Palau el va privar de poder jugar més. El FC Barcelona ho va aprofitar per capgirar l'eliminatòria i anar-se'n en el marcador.


L'equip infantil estava format per Miguel Camacho (porter), Luís Escudero (porter), Pere Josep Ortoll, Josep Vives, Manuel Chincolla, Josep Noya, Daniel Tutusaus, Joan Palau, Joan Mañé i Juanito Garcia. Aquest equip era entrenat per Ramon Farré Plana. I, en aquella temporada, va quedar campió del Campionat Provincial i campió de la Copa Primavera.



Equip Infantil a la pista del C. N. Reus “Ploms”, amb l’entrenador Joan Rovira, Josep Vives, “Juanito” Garcia, Josep Noya, Manuel Chincolla (a dalt), Pere Josep Ortoll, el porter Miguel Camacho, Joan Palau i el porter Joan Carles Suau (a sota)




Una altra de les alineacions de l’equip Infantil a la pista del C. N. Reus “Ploms”, amb l’entrenador Joan Rovira, Daniel Tutusaus, “Juanito” Garcia (a dalt), Antonio Sánchez, Joan Palau i el porter Joan Carles Suau (a sota)

1 comentari:

  1. quins temps en que hi havia un equip anomenat "SARDANYOLA", tal com sona, jeje. Molt bon article, Att. Carles (Congrés)

    ResponElimina