dilluns, 9 de setembre del 2019

Descens salvat als despatxos

Primer equip del Club Patí Calafell, en la temporada 1993/94, format per l'entrenador Miquel Serrano, Antoni Cabrera, Joan Rovira, Anacleto Ávila, la preparadora física Carme Vilamajó, l'auxiliar Vicente Weiler (a dalt), Panxo Novani, Enric Fontanillas i Juan Manuel Espinosa (a sota).

El primer equip del Club Patí Calafell viuria una temporada 1993/94 nefasta, amb un descens de categoria que, finalment, va ser salvat als despatxos, comprant la plaça al Club Patí Cambrils. L'equip no havia aconseguit conjuntar la veterania i la joventut de dues generacions diferents de jugadors locals, amb un parell de reforços foranis, com eren Antoni Cabrera i Panxo Novani. El relleu de Miquel Serrano a la banqueta no va durar fins el final de temporada, sent substituït pel vendrellenc Lluís Ferrer.


Publicada el juny de 1993, a la revista El Retruc

El relleu a la Presidència, va precipitar el canvi d'entrenador. Joan Rovira deixava pas a Miquel Serrano, un altre tècnic que havia sortit de la base del club i havia estat uns anys al Vendrell, on va aconseguir èxits en les categories Juvenil i Júnior.


Publicada el 18 de juny de 1993, al Diari del Baix Penedès


Publicada l'agost de 1993, a la revista El Retruc

La presentació davant l'afició del primer equip del Club Patí Calafell es va produir el 3 d'agost. L'objectiu estava clar, assolir la permanència, amb un equip format essencialment per gent de casa, formada a la pedrera del club.

Publicada el 23 d'octubre de 1993, al Diari de Tarragona, cedida per Isidoro García

Amb Miquel Serrano, s'incorporaven dos jugadors que havien estat al Cambrils, com eren Juan Manuel Espinosa i Anacleto Ávila. Seguia Jaume Ortoll, com a jugador franquícia. El relleu a la porteria, situava a Enric Fontanillas com a porter titular. Joan Rovira júnior i els dos jugadors que no eren formats en els equips base, com Panxo Novani i Antoni Cabrera, completaven l'equip sènior. Això donava lloc a que alguns jugadors júniors o juvenils poguessin tenir minuts en la categoria i anessin assolint experiència.

Publicada el 3 de setembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

El primer partit de pretemporada, a la pista de l'etern rival i recent ascendit, el Club d'Esports Vendrell, va acabar en una golejada local per 9 a 1.


Publicada el 10 de setembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

La retallada en el patrocini de Mas Mel i la disminució del nombre de socis del club van fer que la nova directiva es plantegés l'augment de la quota de soci.


Publicada el 10 de setembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

El segon partit, amb El Vendrell a casa, va tornar a acabar amb una altra golejada, per 4 a 8. La visita a Igualada, en aquell moment Campió d'Europa i de Copa del Rei, en el primer partit de lliga Catalana, va acabar en una nova derrota per 19 a 3. Els golejadors van ser Ávila (2) i Àlex García.


Publicada el 10 de setembre de 1993, a El 3 de VUIT

En el grup del Calafell, a més de l'Igualada H.C., també hi havia el Cerdanyola C.h. i el R.C.D. Espanyol.

Publicada el 17 de setembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 17 de setembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

Una nova derrota davant el Cerdanyola (5-4) i una segona davant l'Igualada H.C. (0-12) deixen fora de la competició al Calafell, abans de jugar amb l'Espanyol.


Publicada el 24 de setembre de 1993, al Diari del Baix Penedès


Publicada el 24 de setembre de 1993, a El 3 de VUIT

Publicada el 24 de setembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

En l'únic partit que va poder guanyar, el calafell va vèncer a l'Espanyol (5-4), amb tres gols d'Epi I i un de Xavier Solé i Anacleto Ávila. Aquell cap de setmana es jugava la Trobada d'hoquei base. Els campions, en les diferents categories van ser el Cubelles (pre-benjamí), el Sant Josep de Sant Sadurní d'Anoia (benjamí), el Vilafranca (aleví i infantil) i el Riudebitlles (juvenil).


Publicada el 8 d'octubre de 1993, al Diari del Baix Penedès

En la visita a la pista del R.C.D. Espanyol no es va poder repetir la victòria i el Calafell va caure derrotat per un contundent 9 a 5. Fins a cinc jugadors diferents van marcar: Epi I, Solé, García, Ávila i Novani.


Publicada el 19 d'octubre de 1993, al Diari de Tarragona, cedida per Isidoro García

No obstant, abans de començar la temporada, el primer equip va aconseguir dues victòries, davant el Sant Andreu i el Juneda (7-4).

Publicada el 22 d'octubre de 1993, al Diari del Baix Penedès



El primer equip del Club Patí Calafell va acabar en el tercer lloc per la cua i consumant el descens de categoria, juntament amb el C.P. Mollet, el C.H. Coslada i el C.P. Alcodiam. El Calafell va encaixar cent quaranta-sis gols, sent el tercer equip més golejat de la categoria. En va fer cent tres. Va encaixar tretze derrotes i només va aconseguir vuit victòries i tres empats.

Publicada l'octubre de 1993, a la revista El Retruc

Publicada el 29 d'octubre de 1993, a El 3 de VUIT



Publicada el 29 d'octubre de 1993, al Diari del Baix Penedès

L'empat a cinc gols, en el primer partit de temporada, no va semblar dolent, tot i jugar a casa. Capgirant un 0-3 en contra, el Calafell va aconseguir un punt valuós davant un rival difícil, a priori. Dos gols d'Epi, sumats als d'Àvila, Cabrera i Ortoll, van servir per a donar el primer punt de la temporada.


Publicada el 22 d'octubre de 1993, al Diari de Tarragona, cedida per Isidoro García

Publicada el 5 de novembre de 1993, a El 3 de VUIT

Publicada el 5 de novembre de 1993, al Diari del Baix Penedès




Un punt més es va arrencar de la pista madrilenya del Coslada, en un altre empat a cinc gols. Dos gols més d'Epi, sumats als de Xavier Solé, Anacleto Àvila i Jaume Ortoll, van permetre seguir sumant als visitants. El Calafell es situava setè, en les dues primeres jornades.

Publicada el 12 de novembre de 1993, a El 3 de VUIT



Publicada el 12 de novembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 12 de novembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

La tercera jornada no seria fructífera, caient a casa davant el Mieres (2-5). L'equip asturià era un dels aspirants a l'ascens i així ho va demostrar, amb una victòria d'ofici i exhibint el seu potencial. Tot i l'avantatge local al descans (2-0), els asturians van saber donar la volta al marcador i imposar el seu joc.

Publicada el 19 de novembre de 1993, al Diari del Baix Penedès





El Calafell va anar a Tenerife a fer turisme. El marcador d'11 a 4, a favor dels locals, demostra que els visitants no es van sentir còmodes, en cap moment del partit. El Tenerife va jugar un dels seus millors partits i va aprofitar el desencert del Calafell.

Publicada el 26 de novembre de 1993, a El 3 de VUIT




Publicada el 26 de novembre de 1993, al Diari del Baix Penedès, cedida per Isidoro García



Una nova derrota, a casa, davant el Noia B (5-6) deixava el Calafell en posicions de descens, amb només dos punts. Tot i això, la imatge del Calafell va millorar, fent un dels seus millors partits de la temporada, tot i la derrota final.


Publicada el 6 de desembre de 1993, al Diari de Tarragona, cedida per Isidoro García


Publicada el 6 de desembre de 1993, al Diari de Tarragona, cedida per Isidoro García

Publicada el 8 de desembre de 1993, al Diari del Baix Penedès




Publicada el 10 de desembre de 1993, a El 3 de VUIT



Publicada el 10 de desembre de 1993, al Diari del Baix Penedès


El bon joc es va transformar en victòria, en la següent jornada, davant l'Areces de Grado. El 6 a 3 demostra la superioritat local, tot i la dificultat de l'adversari, un dels aspirants a l'ascens. Dos gols d'Àvila i Epi I, sumats als gols d'Ortoll i Epi II van donar dos punts al Calafell, en la primera victòria del campionat.

Publicada el 17 de desembre de 1993, a El 3 de VUIT

Publicada el 17 de desembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

Una nova victòria, aquest cop a domicili, a la pista del Lloret (4-5), semblava rellançar el Calafell, sumant sis punts en la classificació i sortint de la zona de descens, de manera momentània.

Publicada el 23 de desembre de 1993, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 24 de desembre de 1993, a El 3 de VUIT





Però, una contundent derrota, al pavelló de Calafell, davant l'Alcobendas madrileny (2-12), tornava l'equip al mal camí, tot i que seguia fora del descens. 


Publicada el 8 de gener de 1994, a un diari local, cedida per Isidoro García

Publicada el 14 de gener de 1994, a El 3 de VUIT



Un nou empat, fora de casa, a la pista de l'Alcòdiam d'Alacant (6-6), permetia sumar un punt important, tot i tornar a estar en posicions de descens, en la classificació.

Publicada el 21 de gener de 1994, a El 3 de VUIT



L'Espanyol va tornar a repetir la victòria contundent de la pretemporada, aquest cop per 10 a 2, davant el Calafell. Només Àvila, de penal, i Ortoll podien marcar un gol cadascú.

Publicada el 21 de gener de 1994, al Diari del Baix Penedès



L'Andorra guanyava a domicili (5-6), al Calafell, en un partit clau i amb un rival directe per a el·ludir el descens. L'Andorra semblava condemnar al Calafell a la lluita per evitar baixar de categoria, fins a final de temporada.

Publicada el 4 de febrer de 1994, a El 3 de VUIT



Publicada l'11 de febrer de 1994, a El 3 de VUIT

El partit davant el Mollet es va haver d'interrompre, abans de la seva fi, per incidents i una agressió a l'àrbitre de l'encontre, el Sr. Balcells. Faltant dinou minuts per a la finalització, el Calafell guanyava 1 a 5, a domicili. Els minuts finals van haver de disputar-se un altre dia, a porta tancada.

Publicada el 7 de febrer de 1994, al Diari de Tarragona, cedida per Isidoro García

Una contundent derrota (11-1) davant el Mataró, tornaven a deixar el Calafell en una situació compromesa i sense cap perspectiva bona de recuperació en el joc. L'únic gol del Calafell el va fer Joan Rovira, en el minut quaranta-vuit de joc.

Publicada el 18 de febrer de 1994, a El 3 de VUIT



Una nova derrota, a casa, davant el Coslada (2-4) deixava el Calafell penúltim en la classificació. Anacleto Àvila feia els dos gols dels locals, sent el millor jugador del Calafell en el partit.


Publicada el 25 de febrer de 1994, a El 3 de VUIT



Publicada el 25 de febrer de 1994, al Diari del Baix Penedès

Una nova derrota davant el Mieres asturià (8-4) desencadenava un relleu a la banqueta. Miquel Serrano era destituït i passava a ocupar la banqueta verd-i-blanca el tècnic vendrellenc, Lluís Ferrer.

Publicada el 4 de març de 1994, a El 3 de VUIT




Publicada el 4 de març de 1994, al Diari del Baix Penedès

El relleu a la banqueta va donar alè i aire fresc al Calafell, que va ser capaç de derrotar el Tenerife (5-3), amb gols d'Epi, un d'Àvila, Ortoll i García. El Calafell dominava 4 a 0, en el marcador. Però, els insulars es van apropar perillosament, posant el 4 a 3. Finalment, els locals s'enduien els dos punts.

Publicada el 4 de març de 1994, al Diari del Baix Penedès

La Federació Catalana de Patinatge, en la demarcació territorial de Tarragona, va nomenar a Jaume Ortoll com a millor esportista del 1993. El jugador calafellenc preveia la seva retirada, a final de temporada.

Publicada l'11 de març de 1994, al Diari del Baix Penedès



La visita a l'Ateneu de Sant Sadurní d'Anoia, davant l'equip B, va acabar en derrota per 4 a 1. Anacleto Àvila era l'autor de l'únic gol visitant, en un partit gris del Calafell.

Publicada el 25 de març de 1994, a El 3 de VUIT



Una nova derrota, a Astúries, a la pista de l'Areces de Grado (7-2), deixava el Calafell en onzena posició de la classificació, a cinc punts de la salvació.

Publicada el 31 de març de 1994, a El 3 de VUIT




Una victòria important, davant un rival directe, el Lloret H.C., per 7 a 3 semblava donar ales als locals, mantenint el Lloret en la situació de perill.

Publicada el 22 d'abril de 1994, a El 3 de VUIT

Publicada el 22 d'abril de 1994, al Diari del Baix Penedès

Els dinou minuts que faltaven per disputar a Mollet, no van ser plàcids. El Calafell va veure com el Mollet eixugava l'avantatge d'1 a 5 que portaven, posant un perillós 4 a 5 en el marcador. Però, dos gols d'Ortoll van donar la tranquil·litat als verd-i-blancs i una victòria important davant un rival directe en la lluita pel descens.


Publicada el 29 d'abril de 1994, a El 3 de VUIT


El potent Alcobendas no donava opcions al Calafell, golejant per un contundent resultat (11-4). La primera part va acabar amb un esperançador empat a dos gols. En el segon temps, els madrilenys van demostrar que eren aspirants a l'ascens, imposant el seu joc.

Publicada el 6 de maig de 1994, a El 3 de VUIT

Publicada el 6 de maig de 1994, al Diari del Baix Penedès

La victòria davant el cuer, l'Alcòdiam, per 6 a 2, donava dos punts més al Calafell per a seguir esperançat. Xavier Solé (2), Ortoll (2), Cabrera i García eren els golejadors pel Calafell.

Publicada el 13 de maig de 1994, a El 3 de VUIT


Una important victòria davant l'Espanyol (4-3), per la mínima, deixava el Calafell a tres punts de la permanència. No obstant, seguia ocupant la penúltima posició, en la classificació.

Publicada el 20 de maig de 1994, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 27 de maig de 1994, a El 3 de VUIT

Partit a la pista de l'Andorra, cedida per Javi Luna


Una derrota per la mínima (8-7), a Andorra, sentenciava el Calafell al descens de categoria. L'equip local va diposar d'un avantatge de 6 a 0, en el primer temps, que va ser definitiva. Després es va relaxar i el Calafell va maquillar el marcador, en els darrers minuts.


Publicada el maig de 1994, a la revista El Retruc

Publicada el 27 de maig de 1994, al Diari del Baix Penedès

El Calafell s'acomiadava de la Primera Divisió, amb una victòria ajustada (6-5) davant el Mollet, un altre equip que baixava de categoria. El Calafell sentenciava el Mollet a baixar a Primera Catalana, també.


Tot i la seva veterania, Jaume Ortoll va demostrar ser l'home de referència en l'atac, marcant trenta-un gols i convertint-se en el màxim golejador de l'equip. El va seguir Anacleto Ávila, amb vint-i-sis, i Juan Manuel Espinosa, amb dinou. Cal destacar el paper dels jugadors júniors, com Àlex García, que va marcar deu gols, en aquella temporada. Xavi Solé (6), Javi Luna (5) i Espinosa (2) van ser altres jugadors de la pedrera que van marcar amb el primer equip.


Fitxa Federativa de Delegat del primer equip, cedida per Isidoro García

Isidoro García va ser un dels Delegats del primer equip, en aquella temporada.

Publicada el 17 de juny de 1994, a El 3 de VUIT

El Club Patí Calafell va convocar una assemblea per a valorar les opcions de futur i el President, Pere Marín, va posar a disposició dels socis el seu càrrec.

Publicada el 29 de juliol de 1994, a El 3 de VUIT

Finalment, un cop consumat el descens, el Calafell podria salvar la categoria per la renúncia del Club Patí Cambrils, amb greus problemes econòmics. El Calafell va comprar-li la plaça i va poder seguir jugant a la Primera Nacional, un any més. La Federació Territorial també va ajudar a que això fos possible i mantenir dos equips de la província a la Primera Divisió Nacional.



Publicada el 3 de juny de 1994, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 4 de juny de 1994, a El 3 de VUIT

Publicada el 15 de juny de 1994, a El 3 de VUIT

Calafell va acollir el segon clínic per a entrenadors d'hoquei, durant tres dies, organitzat per l'entrenador del primer equip, Lluís Ferrer. Hi van assistir Carles Folguera, Alberto Areces, Miquel Umbert i Carlos Figueroa, entre d'altres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada