diumenge, 1 de setembre del 2019

El primer equip es queda a mitges en la lluita per l'ascens

Publicada el 28 d'agost de 1992, a El 3 de VUIT

La temporada 1992/93 estrenava president, Jordi Pallejà. Joan Rovira seia, de nou, a la banqueta. S'incorporava Carme Vilamajó, com a preparadora física. La plantilla quedava formada per Pere Martín i Llorenç Mateu, a la porteria; Jaume Aumatell, Pep Pané, Antoni Cabrera, Jaume Ortoll, Chiqui Blanco, Joan Carles Esteve i diversos jugadors júniors i juvenils que anaven tenint minuts en el primer equip. Les aspiracions eren màximes, es volia assolir l'ascens a la categoria A-2, just per sota de la Divisió d'Honor (A-1).


Publicada el 3 de juliol de 1992, a El 3 de VUIT

En la nova directiva, s'incorporava un gerent, Josep Maria Solé. Per primer cop, apareixia aquesta figura dins el club. El delegat del primer equip continuava sent Antoni Mestres. Els vicepresident eren Josep Maria Papiol "Angelet" i Gaietà Casanovas. El secretari era Joan Colet i el tresorer era l'exjugador Marcel·lí Totosaus.

Publicada el 21 d'agost de 1992, a El 3 de VUIT

Alguns rumors com el de Jordi Rue vestint la samarreta del Calafell, no es van confirmar. En canvi, el fitxatge de Joan Carles Esteve, procedent del C.P. Vilafranca, sí es va dur a terme.

Publicada el 3 de juliol de 1992, a El 3 de VUIT

El Calafell va tornar a ser present en les mítiques 24 hores d'hoquei patins de Cerdanyola, on va quedar en quarta posició. El Sentmenat en va ser el campió. També hi van participar el Cerdanyola, l'Horta, el Lloret, el Blanes, el Mollet i el SHUM Maçanet.

Publicada el 24 de juliol de 1992, a El 3 de VUIT

Els fitxatges del primer equip per a la temporada van ser els porters Pedro Martín (Vilanova) i Mateu (Sitges), així com els jugadors Joan Carles Esteve i Pep Pané (Vilafranca). La presentació oficial de l'equip va ser el 26 d'agost, al Pavelló Municipal.


Publicada l'agost de 1992, a la revista El Retruc





Publicada el 10 de setembre de 1992, a El 3 de VUIT

El Calafell es va estrenar en el Torneig d'hoquei d'Antena 3 de Ràdio, on participaven els equips del Noia, el Vilanova i el Vilafranca. El Calafell va ser quart, en perdre els seus dos partits, davant el Noia (3-7) i el Vilanova (2-6). El campió va ser el Vilafranca. En la categoria Júnior, el Calafell va ser eliminat pel Noia (2-5), qui va guanyar la final al Vilafranca (7-5).




El Calafell va acabar la temporada a mitja taula, fora de la zona de perill. Però, també, lluny de les places d'ascens a la categoria A-2. Va encaixar més gols (95) que va marcar (93). Va aconseguir un empat en victòries i derrotes (10). Va superar l'Espanyol pel goal average particular.


Publicada el 23 d'octubre de 1992, a El 3 de VUIT

El debut del Calafell va ser a casa, davant el Mataró. va caure derrotat, inesperadament, per la mínima (4-5). El nou fitxatge, Joan Carles Esteve, s'estrenava amb un doblet. Els altres golejadors van ser Jaume Aumatell i Jaume Solé.


Publicada el 30 d'octubre de 1992, a El 3 de VUIT

En el primer desplaçament, el Calafell va aconseguir la victòria. El rival va ser el segon equip del Cibeles d'Oviedo. Dos gols d'Ortoll, en el segon temps, sentenciaven el partit.

Publicada el 6 de novembre de 1992, a El 3 de VUIT



En la tercera jornada, de nou al pavelló municipal de Calafell, l'equip aconseguia la victòria, per la mínima (3-2), davant el Ripoll. Esteve, Aumatell i Blanco eren els golejadors. Va destacar l'actuació del porter Pedro Martín.

Publicada l'11 de novembre de 1992, a El 3 de VUIT

El Calafell seguia la bona ratxa de victòries, a Bilbao, davant el Santutxu. Dos gols de Pané i dos més d'Aumatell, sumats als gols d'Ortoll i Jaume Solé, donaven els dos punts al conjunt del Baix Penedès, en una pista complicada.

Publicada el 20 de novembre de 1992, a El 3 de VUIT


El Calafell es situava líder de la classificació, en la cinquena jornada, després de derrotar l'Espanyol (4-2), a casa. Dos gols de Pané, un d'Ortoll i un d'Aumatell donaven dos punts importants per a ocupar aquesta posició, en solitari.





Publicada el 27 de novembre de 1992, a El 3 de VUIT


El Vendrell trencava la ratxa triomfant del Calafell, en el derbi de màxima rivalitat del Penedès. Ramon Güell va tenir una brillant actuació, pels vendrellencs, amb cinc gols. Aquesta derrota (6-3) permetia alternar posicions en la classificació, al Vendrell. La curiositat del derbi va ser que hi havia fins a sis jugadors procedents del Club Patí Vilafranca, entre els dos equips.

Publicada el 4 de desembre de 1992, a El 3 de VUIT


Una inesperada i ajustada derrota (6-7) davant l'Espanya de Mallorca, feia baixar el calafell fins la quarta posició de la classificació. Els tres gols d'Aumatell no van servir per a puntuar, en aquest partit. Els àrbitres no van ajudar als locals, permetent la duresa defensiva del visitant.

Publicada l'11 de desembre de 1992, a El 3 de VUIT


Una victòria balsàmica i merescuda, a la pista del Vila-seca, permetia mantenir les opcions d'ascens i la quarta plaça. Tres gols de Minguella permetien arrencar els dos punts de Vila-seca, tot i arrencar el partit amb un 2 a 0 pels locals.

Publicada el 18 de desembre de 1992, a El 3 de VUIT


El desplaçament a Manlleu va acabar en empat (4-4). Dos gols d'Esteve i un d'Aumatell i Cabrera, donaven un punt, en la sortida a terres osonenques. El Calafell es mantenia en el grup capdavanter de la classificació.

Publicada el 24 de desembre de 1992, a El 3 de VUIT

El Parc Nadalenc impedia jugar al Calafell davant la seva afició. El partit, disputat a Cubelles, suposava una derrota penalitzadora per a l'equip i, segurament, un punt d'inflexió en la temporada, sent atrapat en la classificació per l'Espanya de Mallorca. L'equip de l'Areces, amb Garrote com a home franquícia, es va endur dos punts que li permetien seguir en el lideratge de la classificació.


Publicada el 15 de gener de 1993, a El 3 de VUIT

El desplaçament a Tenerife, després de l'aturada nadalenca, acabava amb una victòria important (4-5), per la mínima. Dos gols d'Aumatell, un gol de cada un dels jugadors vilafranquins, Pané, Esteve i Cabrera, van donar els dos punts als visitants.

Publicada el gener de 1993, a la revista El Retruc

Publicada el 22 de gener de 1993, al Diari del Baix Penedès

Les reiterades expulsions i les constants polèmiques del jugador Chiqui Blanco van provocar que la directiva l'expulsés del primer equip. L'empat davant el Mataró (3-3), amb la darrera expulsió de Blanco, van desencadenar la desició de la directiva. El Calafell va desaprofitar un 0 a 3 favorable, cedint un punt en el seu desplaçament a la capital del Maresme.


Publicada el 29 de gener de 1993, al Diari del Baix Penedès

La visita del segon equip del Cibeles va suposar el retrobament amb la victòria (6-3). La brillant actuació de Jaume Aumatell, en el segon temps, van permetre remuntar un marcador advers (0-3).



Publicada el 5 de febrer de 1993, a El 3 de VUIT


Publicada el 5 de febrer de 1993, al Diari del Baix Penedès

El desplaçament a Ripoll va fer que el Calafell encaixés una nova derrota. Un mal partit dels visitants, desaparescuts i desconeguts damunt la pista, va permetre que el Ripoll s'endugués els dos punts en joc.

Publicada el 12 de febrer de 1993, a El 3 de VUIT
La visita del Santutxu va suposar una plàcida victòria pel Calafell (6-3). L'equip basc era el cuer i no va presentar oposició als locals. Tot i això, el Santutxu va aconseguir remuntar un 3 a 0 pels locals, empatant a tres, a l'inici de la segona meitat. Dos gols d'Esteve i un de Jaume Solé desfeien l'empat i donaven dos punts importants pel Calafell.

Publicada el febrer de 1993, a la revista El Retruc

Publicada el 12 de febrer de 1993, al Diari del Baix Penedès

Josep Garriga i Hugué celebrava els quaranta anys de cronista esportiu.


Publicada el 12 de febrer de 1993, al Diari del Baix Penedès


Publicada el 19 de febrer de 1993, a El 3 de VUIT

Una victòria (0-2) a la pista de l'Espanyol tornava a donar opcions d'ascens al Calafell. Sense Pané i Cabrera, els homes de Joan Rovira sumaven dos punts importants, en un desplaçament difícil.












Publicada el 19 de febrer de 1993, al Diari del Baix Penedès

Les aspiracions del Calafell d'assolir l'ascens passaven per un bon resultat en el derbi, amb el Vendrell. El fet de jugar com a local havia de beneficiar al Calafell. Però, el Vendrell també volia consolidar el seu lideratge en la categoria.




Publicada el 26 de febrer de 1993, a El 3 de VUIT

Un gol en cada meitat dels vendrellencs, Vendrell i Nin, donaven la victòria als de la capital del Baix Penedès, en un derbi molt igualat i amb molta tensió.



Publicada el 26 de febrer de 1993, al Diari del Baix Penedès


Publicada el 28 de febrer de 1993, al Diari de Tarragona

Publicada el 5 de març de 1993, a El 3 de VUIT





Publicada el 5 de març de 1993, al Diari del Baix Penedès

Després de la derrota en el derbi, el Calafell va tornar a punxar (4-2), en el seu desplaçament a Palma de Mallorca. Els gols d'Esteve i Ortoll van ser insuficients per a arrencar un bon resultat de la pista de l'Espanya.


Publicada el 12 de març de 1993, a El 3 de VUIT

El Calafell perd les opcions d'ascens, en un partit davant el Vila-Seca, jugant com a local (3-5). La derrota suposava que el Vila-seca sobrepassés el Calafell en la classificació i mantingués les opcions d'ascens.

Publicada el 19 de març de 1993, al Diari del Baix Penedès


Publicada el 19 de març de 1993, a El 3 de VUIT

La pèrdua de les opcions d'ascens va suposar que l'equip es deixés anar i tornés a punxar davant el manlleu (9-11), amb un marcador d'escàndol. Tot i marcar nou gols, el Calafell no aconseguia la victòria, davant el segon classificat, en un partit molt ofensiu.

Publicada el març de 1993, a la revista El Retruc

Publicada el 19 de març de 1993, al Diari de Tarragona


Publicada el 21 de març de 1993, al Diari de Tarragona

Publicada el 26 de març de 1993, a El 3 de VUIT

La desmotivació davant l'Areces, torna a suposar una golejada (11-4) pels locals. Sis gols de Terroso, donaven els dos punts als asturians i li permetien seguir la seva lluita per assolir l'ascens.

Publicada el 26 de març de 1993, al Diari del Baix Penedès



Publicada el 28 de març de 1993, a El 3 de VUIT

Publicada el 12 d'abril de 1993, al Diari del Baix Penedès

La victòria inesperada (5-3) davant el Tenerife, donava l'ascens al Vila-seca de Josep Maria Barberà. Els nervis van trair als insulars, davant un relaxat Calafell que no es jugava res. Els rumors d'una possible prima del Vila-seca van sobrevolar en l'ambient. Després del partit, el President, Jordi Pallejà, dimitia del seu càrrec, convocant l'assemblea de socis pel 7 de maig.

Publicada l'abril de 1993, a la revista El Retruc

Publicada el 7 de maig de 1993, al Diari del Baix Penedès

Publicada el 14 de maig de 1993, al Diari del Baix Penedès

Publicada el maig de 1993, a la revista El Retruc

Pere Marín va ser escollit President del Club Patí Calafell, novament, en l'assemblea de socis. L'altre candidat, Jaume Solé, va retirar la seva candidatura. Marín va apuntar a la gent de casa com a base pel primer equip, dient que els jugadors foranis havien donat molt mal resultat al club, en els anys anteriors.

Publicada el 2 d'abril de 1993, al Diari del Baix Penedès

Una nova proposta de reestructuració de les categories donava esperances al Calafell de ser a la màxima categoria, si assolia l'ascens en la temporada següent.


Jaume Aumatell va ser el màxim golejador de l'equip, amb vint-i-quatre gols, per damunt de Joan Carles Esteve (18). Jaume Ortoll va ser el tercer en la taula de golejadors. Cal destacar els dos gols del Juvenil debutant, Àlex Garcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada