dimarts, 13 de novembre del 2018

Com a casa...

C.P. Calafell - 15
C.P. Congrés B - 4

Gran partit del Calafell davant el Congrés B, a Les Casernes de Vilanova. Primera victòria dels verd-i-blancs a la seva nova casa i exhibició atacant, sobretot, en el segon temps, que dóna tres punts importants als locals per a poder afrontar els propers partits amb tranquil·litat. Cal destacar els sis gols de Javi Martínez "Romario", en una nit on el Calafell va saber triangular bé en atac i es va mantenir segur, a la porteria defensada per Josep Maria Hernàndez, amb solvència.

Epi anunciava al vestidor que aquella seria la seva nit i "sucaria", tenia bones sensacions per a afrontar el partit. Així va ser, dit i fet, ell era qui obria el marcador, amb una arrossegada a l'escaire, de cullera, imparable. Encarrilava bé el partit, el Calafell.

El segon gol, el marcaria Javi Martínez "Romario", encetant una magnífica nit golejadora. Era el 2-0 i el Calafell aprofitava les ocasions que tenia en atac, amb més efectivitat que mai. Però, el Congrés escurçava distàncies, amb una arrossegada lateral creuada que suposava el 2 a 1.

"Romario" tornaria a marcar, empalmant una passada a mitja alçada, al segon pal, uns minuts més tard, i el Congrés, novament, a escurçar distàncies, posant el 3 a 2. No obstant, en un magnífic contracop, portat per "Romario", culminat amb un remat a mitja alçada de Joan Totosaus, el "Capi", posava el 4 a 2 i semblava donar ales als calafellencs.

A manca de trenta segons pel final de la primera meitat, Epi marcava el 5 a 2, culimant un contracop de manera imparable. L'avantatge al descans era important i el partit semblava decidit. El Congrés B havia plantat més cara de la que reflectia el marcador.

No obstant, el començament del segon temps va ser un vendaval de joc ofensiu del Calafell que va fer que el Congrés B baixés els braços, rendits al joc local. Xavi Esplugas feia el 6 a 2, en una conducció, des de pròpia pista, culminat amb un xut inapel·lable, a l'escaire de la porteria del Congrés B.

Javi Luna, tot seguit, feia el 7 a 2, en una magnífica combinació amb Epi, era el minut 5 del segon temps. El 8 a 2 el marcaria "Romario", tres minuts més tard. El 9 a 2, repetiria Epi, rematant una jugada col·lectiva, en creuar per davant el porter i deixant-la rasa. El 10 a 2 el marcaria, novament, "Romario", rematant a l'escaire.

El Calafell havia sentenciat el partit i, en aquell moment, va abaixar el ritme i la intensitat, cosa que va aprofitar el Congrés B per a marcar dos gols consecutius, el darrer de xut a l'escaire, posant el 10 a 4 en el marcador. Era el minut 10 de la segona part. Això va generar que el Calafell es tornés a posar les piles fins el final del partit.

Però, el Calafell va tancar el marcador amb cinc gols més que completarien una golejada, un xic desmesurada, per la diferència entre els dos equips. Ahir, no va ser la nit del Congrés B. Xavi Esplugas marcaria dos gols, Javi Luna el tretzè i "Romario" faria els dos últims gols de la nit.

Partit brillant del Calafell i eufòria pels tres punts aconseguits i, segurament, el goal average particular, amb un equip de la nostra lliga que competirà per a no baixar a la lliga B, igual que nosaltres.

Per a celebrar la victòria, un 4 x 4 al "Giraldillo" de Vilanova que ens fa sentir com a casa, en un any difícil, fora del Joan Ortoll. El proper partit, serà al Palau Blaugrana, si no es disputa abans el partit ajornat davant el Malgrat.