dissabte, 6 d’octubre del 2018

A semis!

C.P. Malgrat - 6 (1)
C.P. Calafell - 6 (2)

Els veterans del C.P. Calafell van aconseguir donar la sorpresa, en els quarts de final de la Supercopa de Veterans, a l'eliminar al Malgrat, remuntant un 6 a 2 en contra, a la tanda de llençaments de faltes directes. El partit va acabar en empat a sis gols i els cinc llençaments per equip van ser decisius per a saber quin dels dos equips passaria ronda. Els verd-i-blancs van aprofitar el cansament de l'equip local per a remuntar un partit que tenien perdut, a pocs minuts d'iniciar la segona part. Van creure en les seves possibilitats i, en tot moment, no es van precipitar en el joc, demostrant una maduresa que, en altres temporades, havia mancat.

El conjunt local es va avançar, als sis minuts, amb un gol de Cassola, aprofitant una badada defensiva de Jordi Cañellas. El segon gol de la nit, no va trigar en arribar. El va fer Joan Roura, amb una internada dins l'àrea, creuant la bola al segon pal de la porteria defensada per Josep Maria Palau.

El Malgrat va seguir atacant i va aconseguir un nou gol que li donava un avantatge de 3 a 0 en el marcador. Semblava que el partit seria un passeig pels locals, però els calafellencs no van baixar la guàrdia i van entrar dins el partit, amb un gol de Perín, de xut llunyà que el porter local, Gabriel Pérez, tapat, no va veure. Era el minut quinze de joc i el marcador es posava 3 a 1.

El Malgrat, però, aconseguia un nou gol, amb un xic de fortuna, que Palau no aconseguia evitar, en una errada defensiva de Ramon Ferré. En aquell moment, Jordi Cañellas va protestar una falta i l'àrbitre de la nit, la col·legiada Mireia, va expulsar-lo amb blava directa. El Calafell es quedava amb tres jugadors en pista i el Malgrat disposava d'una falta directa per a ampliar el seu avantatge.

Chistian Cassola desaprofitava l'ocasió per a augmentar el seu compte personal i el Calafell aguantava els atacs del Malgrat, en inferioritat numèrica, durant els dos minuts. Però, just quan el Malgrat disposava d'aquest avantatge numèric, el Calafell va aconseguir elaborar un contracop que, a passada de Javi Martínez "Romario", culminava Ramon Ferré, fent el 4 a 2.

El Calafell no només havia aconseguit evitar que el Malgrat aprofités la seva superioritat numèrica, sinó que havia escurçat distàncies en el marcador. Però, el Malgrat, just abans d'arribar al descans, i ja amb igualtat numèrica en pista, mitjançant Cassola, marcava el 5 a 2, a passada de Joan Roura, al segon pal, amb una nova errada de marcatge de Ramon Ferré.

El segon temps començava amb un gol matiner del Malgrat, als tres minuts de la represa. El 6 a 2 semblava sentenciar el partit. Però, el Calafell va continuar creient en les seves possibilitats. El Malgrat va començar a notar el cansament físic propi de la pretemporada i el Calafell ho va saber aprofitar, amb una millor rotació de la banqueta.

En el segon temps, el Malgrat va jugar amb un nou porter. Però, amb un sistema de joc menys arropat i més pressionant en punta. El Calafell va aprofitar les diferents ocasions que va tenir al contracop. La primera va ser a càrrec de Javi Martínez que robava una bola en defensa i marxava en contracop, sense fortuna. En va tenir dues més, sense encert.

Però, en una jugada on Jordi Cañellas va xutar a porta, un xic alta, des de la frontal de l'àrea, la bola va rebotar en la reixa de darrera la porteria i va ser aprofitada per Javi Martínez per a marcar el seu primer gol de la nit. El remat va sorprendre al porter local, immòbil sota els pals. La bola va entrar poc, però va entrar. L'àrbitre va donar gol, tot i les protestes dels jugadors locals.

Amb el 6 a 3, el Calafell va tenir paciència. En un nou contracop, Javi Martínez marcava el 6 a 4, en un xut fort i col·locat per l'escaire que el porter local no va poder evitar. Després d'algunes rotacions de banqueta, Javi Martínez culminava el seu hat trick, posant el 6 a 5, en el marcador. Els jugadors locals veien com el còmode avantatge assolit en el primer temps, era eixugat per un Calafell combatiu i ambiciós.

Epi va diposar d'alguna ocasió per a marcar, en un xut al pal i en un ú contra ú amb el porter. Però, no va ser fins a manca de cinc minuts que el Calafell no va aconseguir el gol de l'empat. El va marcar Epi, en una nova jugada de passivitat defensiva local. El Calafell havia fet el més difícil, empatar. Els jugadors locals van demanar temps mort, davant l'allau de joc visitant.

Els dos equips donaven per bo l'empat, sent prudents en defensa, però intentant aprofitar els pocs errors defensius del contrari. El Malgrat ho va intentar amb xuts llunyans de Cassola, sense fortuna. Al final, cap dels dos equips ho va aconseguir.

No obstant, el Malgrat va tenir una ocasió d'or per a desfer l'empat. Restaven 27 segons i Cassola disposava d'un llençament de falta directa, ja que el Calafell havia comès la desena falta. L'àrbitre del partit va ser un xic rigurosa, ja que la desena va ser en un cop d'stick de Javi Martínez, en un bloqueig, a mitja pista, en intentar robar la bola. Els calafellencs van protestar aquella falta, ja que podia decantar el partit. Però, per sort, no va ser així i el partit va acabar amb l'empat a sis que reflectia el marcador.

L'àrbitre havia avisat als dos equips, abans de començar el partit, que, en cas d'empat, es llençarien cinc faltes directes per banda. Els calafellencs no pensaven pas arribar a aquesta situació, però així va ser. El Calafell va aprofitar dos dels seus primers tres llençaments (Javi Martínez i Epi). El Malgrat només va marcar en una ocasió, en el seu quart llençament, mitjançant Josep Riera, amb un llençament magistral de falta directa. No obstant, per a donar una mica més d'emoció i suspens, l'àrbitre va fer repetir el darrer llençament del Malgrat, el de Jordi Esteve. El jugador local no va aprofitar cap de les dues oportunitats de llençament que va tenir. Palau va ser l'heroi de la nit.

El Calafell aconseguia una sorprenent victòria i el seu pas a semifinals, on jugarà contra un nou equip, el Corbera, que ve de derrotar al Barça (4-2) i al Mollet (6-0). Ho farà de local, a la seva pista, encara, el proper dimarts, a les 22:30 hores. Però, el rival serà un molt bon equip que compta amb un gran porter, reconegut dins el món de l'hoquei. Veurem què ens depara aquesta eliminatòria!