diumenge, 24 de març del 2013

El Campionat d'Espanya Juvenil de Lloret

Equip Juvenil del Club Patí Calafell a la Fase Final del Campionat d'Espanya

De la temporada 1980/81, pel que fa als equips de la base, podem destacar la participació en el Campionat d'Espanya Juvenil que es va disputar a Lloret de Mar. L'equip del Juvenil A estava format per l'entrenador Ramon Ferré, Jaume Ortoll, Josep Pallarès, Josep Olivella, Jordi Sicart, l'auxiliar Vicente Weiler (a dalt), Ramon Collado, Joan Papiol, Jaume Gener i Albert Almirall (a sota). El patrocinador de l'equip, durant tota la temporada, era l'urbanització Mas Romeu.


El Juvenil A va quedar campió del Campionat Provincial, amb vint victòries i dues derrotes, marcant dos-cents vint-i-nou gols i rebent seixanta-dos gols en contra.

Equip Juvenil A el 6 de novembre de 1980, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

En aquella temporada, també hi havia un Juvenil B que estava format per jugadors de primer any. Van disputar el Campionat Provincial, assolint cinc victòries i cinc empats, en 22 partits. Van marcar cent quatre gols i en van encaixar cent seixanta-un, quedant en vuitè lloc de la classificació. L'equip estava format pels porters Jordi Alari i Pepín Rueda i els jugadors Josep Montejo, Anacleto Àvila, Juan Manuel Espinosa, Rafel Weiler, Matías Perín, "Salvi" Raventós i Xavi Montserrat. L'entrenador era en Ramon Ferré.

Celebració dels campions a la pista del Reus Deportiu

El Juvenil A es va proclamar campió provincial, a la pista del Reus Deportiu. Aquest partit es presentava decisiu per a l'obtenció del títol i la classificació per al Campionat d'Espanya. A l'inici del partit va costar molt obrir el marcador, l'entrada del jugador Albert Almirall va ser decisiva per a aconseguir-ho. L'Albert va marcar els dos primers gols que encarrilaven una victòria clara (2-7) i que donava el títol de campió.

A la fotografia, apareixen els directius Màrius Jofré, Josep Vilanova, José Collado i la seva esposa, Josep Olivella, el delegat Juan Fernández, Jordi Sicart, el delegat Paco Casado (amb una xapel·la amb els colors del club), Jaume Ortoll, Josep Pallarès, l'alcalde Joan Ortoll (a dalt), l'entrenador Ramon Ferré, Ramon Collado, Jaume Gener (porter), Albert Almirall, Joan Papiol (porter) i Josep Montejo (a sota). En Josep Montejo, tot i ser de l'equip B, no es va voler perdre aquest partit i acompanyar els seus amics.


El màxim golejador del Campionat Provincial del Juvenil A va ser en Jaume Ortoll, amb vuitanta-vuit gols, seguit de Ramon Collado, amb cinquanta-cinc, i Josep Pallarès, amb trenta-cinc. A la Copa Diputació, Jaume Ortoll va ser, també, el màxim golejador, amb vint-i-sis gols. En la Copa Diputació, l'equip del Juvenil A va quedar en tercera posició.


El màxim golejador del Juvenil B va ser en Juan Manuel Espinosa, amb 33 gols, seguit de Josep Montejo, amb 25, i Rafel Weiler, amb 20. El gol número cent en el campionat el va marcar Xavi Montserrat.

Equip Juvenil el 31 de gener de 1981, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

En un partit disputat al pavelló de Calafell, l'equip Juvenil A estava format per Albert Almirall, Jaume Ortoll, Jordi Sicart, Josep Pallarès, l'entrenador Ramon Ferré (a dalt), Ramon Jornet, Jaume Gener (porter), Joan Papiol (porter) i Ramon Collado (a sota).


Al quedar Campió provincial, l'equip va poder disputar la Fase de Sector del Campionat d'Espanya Juvenil que es va disputar a Tordera, entre el 23 i el 26 d'abril de 1981. Els equips participants van ser el Futbol Club Barcelona A, el Club Hoquei Maristes de Sants A, el Reial Club Esportiu Espanyol, el Club Hoquei Juneda (campió de Lleida), el Club Marianistes (de Saragossa), el Club Patí Tordera i el Club Patí Calafell (campió de Tarragona).

Equip Juvenil A, a la Fase de Sector del campionat d'Espanya, a Tordera

En aquesta Fase de Sector del Campionat d'Espanya, el Club Patí Calafell va patir una baixa important, la de Josep Olivella que estava fent el servei militar a Sant Climent de Sescebes. Tot i la seva absència, els seus companys van fer un excel·lent campionat, assolint la classificació per a la Fase Final del Campionat d'Espanya, a Lloret de Mar.

Calendari de mà que va editar el C. P. Tordera


Crònica de la Revista Todo Hockey, publicada el maig de 1981

Aquella Fase de Sector va ser molt disputada, donat el gran nivell de tots els equips participants. El primer classificat va ser l'equip local, el Club Patí Tordera. En segon lloc, va quedar el R. C. D. Espanyol. El Juvenil A es va classifcar en tercer lloc, gràcies a un triple empat a punts, entre el F. C. Barcelona, el Club Marianistes de Saragossa i el C. P. Calafell. D'aquesta manera, els calafellencs deixaven fora de la Fase Final, ni més ni menys que, el Futbol Club Barcelona A.


Els calafellencs van marcar trenta-cinc gols i en van encaixar trenta, però el reglament preveia que, en cas de triple empat a punts, es tenia en compte els punts i els gols aconseguits entre els equips implicats.

El Barça i el Calafell en el partit decisiu per a la classificació de la Fase de Sector de Tordera

En el partit decisiu, davant el Futbol Club Barcelona A, els jugadors del C. P. Calafell van repartir clavells entre el públic femení del pavelló de Tordera que havien comprat en el mercadal de la població. D'aquesta manera, l'equip verd-i-blanc es va posar el públic a favor i el van animar durant tot el partit. Pel F. C. Barcelona A van destacar, entre d'altres, a Caminal, Gimeno, el porter "Neme" Gual i l'entrenador Ginesta.

El F. C. Barcelona va sortir molt fort i es va avançar en el marcador amb un 4-0 que semblava decisiu. Però, el Calafell no va deixar-se anar i va continuar lluitant fins aconseguir l'empat a quatre gols. Només en els últims moments del partit, el Barça va asolir la victòria en el partit. No obstant, el resultat de 4-5 el deixava fora de la classificació per a la Fase Final del Campionat d'Espanya que es celebraria a Lloret de Mar.

Família Sicart i Murillo amb la copa de tercer classificat, cedida per Jordi Sicart

Els gols de la Fase de Sector del Campionat d'Espanya Juvenil van ser marcats per Jaume Ortoll (19), Ramon Collado (7), Josep Pallarès (6) i Jordi Sicart (3).

Pallarès, Gener i Sicart a l'habitació de l'hotel, cedida per Jordi Sicart

Els jugadors van estar instal·lats a la Fonda Beltran de Tordera, tant en la Fase de Sector com, posteriorment, en la Fase Final del Campionat d'Espanya que es va disputar a Lloret de Mar. Com a anècdota de la Fase Final, podem recordar que l'expedició calafellenca es va deixar, en el retorn a Calafell, un component de l'equip dormint a l'habitació, l'Albert Almirall. L'entrenador Ramon Ferré, que havia acompanyat a Josep Olivella al campament de Sant Climent de Sescebes, en arribar al seu domicili va rebre la trucada de la mare de l'Albert (la Paquita) que li feia saber que el seu fill, encara, estava a Tordera. Així que va agafar el seu cotxe, novament, acompanyat pel seu pare i va tornar a Tordera a buscar l'Albert.

Equip Juvenil el 10 de gener de 1981, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

La Fase Final del Campionat d'Espanya es va disputar a Lloret de Mar, entre els dies 7 i 10 de maig. Els equips participants van ser vuit equips. En el grup 1, van jugar el R. C. D. Espanyol, el Monteagudo (Múrcia), el C. P. Lloret i el Patín Areces (Grado). En el grup 2, van jugar el C. P. Tordera, La Salle Tenerife, el Club Patín Claret (Sevilla) i el C. P. Calafell.


Cada dia es celebraven dos partits a cada grup. El darrer dia es celebraven els creuaments per a decidir les posicions finals del Campionat d'Espanya Juvenil. Per a aquesta fase final, el Club Patí Calafell va aconseguir l'autorització pertinent dels comandaments militars del campament de Sant Climent de Sescebes per a poder comptar amb la participació del jugador Josep Olivella.


En el grup 1, l'Espanyol va quedar en primer lloc, imbatut. En segon lloc va quedar el C. H. Lloret, seguit del C. P. Areces i del Club Monteagudo (Múrcia). En el grup 2, el primer de grup va ser el C. P. Tordera. El segon classificat va ser La Salle Tenerife, seguit del Club Patín Claret (Sevilla) i el C. P. Calafell.

Els gols del C. P. Calafell a la fase final del Campionat d'Espanya van ser marcats per Jaume Ortoll (7), Ramon Collado (6), Josep Pallarès (5), Josep Olivella (3), Albert Almirall (3) i Jordi Sicart (1).

Equip Juvenil de La Salle Tenerife que va disputar la Fase Final del Campionat d'Espanya

El Club Patí Calafell afrontava aquesta fase final amb molta il·lusió, degut a la bona fase de sector disputada a Tordera i el fet de poder comptar amb la participació de Josep Olivella. La realitat va ser molt diferent, després de perdre, sorprenentment, davant el C. P. Claret (Sevilla) per 7-0 i amb La Salle Tenerife per 5-6, el C. P. Calafell tancaria la fase de grups enfrontant-se al Club Patí Tordera.

Abans de l'inici del partit, l'entrenador Ramon Ferré va prometre a tots els seus jugadors que, independentment del resultat, jugarien tots ells. En qualsevol cas, cap jugador es quedaria sense participar en aquest Campionat d'Espanya, ja que molts components de la plantilla eren de primer any i, de ben segur, que aquella no seria la seva darrera participació en un torneig com aquest. D'aquesta manera, els jugadors calafellencs van afrontar el partit amb molta tranquil·litat, cosa que no tenia el C. P. Tordera, ja que la seva classificació per la final depenia del resultat d'aquell partit. Al descans, el resultat era de 4-1 a favor del C. P. Calafell. La promesa feta en el vestidor va afavorir que el conjunt del Tordera assolís la victòria final per un ajustat 5-6. El Calafell havia de mirar pel futur dels seus jugadors i assolir experiència en aquesta mena de compromisos importants. Una part de la graderia no va saber interpretar els canvis calafellencs i va donar la impressió que els verd-i-blancs entregaven el partit, però no va ser aixi.


El Juvenil del C. P. Tordera estava format per jugadors de molt alt nivell, com Joan Ayats, Martinell, Benet Preses,... A la final, es van enfrontar al R. C. D. Espanyol, on jugaven Venteo i els germans Rivero, guanyant per un clar 6-2. D'aquesta manera, el C. P. Tordera es proclamava campió d'Espanya Juvenil en aquella temporada.


El tercer lloc va ser per al conjunt de La Salle Tenerife que es va imposar al Club Patí Lloret per 6-4. El cinquè classificat va ser el C. P. Areces (Grado) que es va imposar, per 7-6, al Club Patí Claret (Sevilla). Finalment, el setè lloc va ser per al Club Patí Calafell que va vèncer per una golejada àmplia al Monteagudo (15-0).


En aquell partit pel setè i vuitè lloc, pel Club Patí Calafell van marcar Ramon Collado (4), Josep Pallarès (3), Albert Almirall (3), Josep Olivella (2), Jaume Ortoll (2) i Jordi Sicart (1).


Pel que fa al segon equip, el Club Patí Calafell va competir en el Grup de Tarragona, Lleida i Castelló, de la Segona Divisió. A la fotografia, l'auxiliar Enrique Garcia, el Juvenil Josep Pallarès, Jesús Saura, Daniel Tutusaus, Alfonso Mansilla, l'entrenador Ramon Farré, Josep Maria Vellvé (a dalt), Josep Maria Jané "Monis" (porter), Ramon Collado, Luís Escudero (porter) i Jaume Ortoll.



El segon equip del Club Patí Calafell va disputar deu partits, amb quatre victòries i sis derrotes. Va marcar noranta gols i va encaixar seixanta nou gols.


El màxim golejador va ser el Juvenil Jaume Ortoll, seguit dels juvenils Ramon Collado (16) i Josep Pallarès (14), juntament amb Daniel Tutusaus.


En el Trofeig Excel·lentíssima Diputació de Tarragona, es va formar un combinat amb algun jugador del primer equip i dels juvenils. El Club Patí Calafell va quedar en segon lloc del seu grup. Els màxims golejadors de l'equip van ser Jaume Ràfols, amb 21 gols, Marcel·lí Tutusaus, amb 7 gols, Montejo i Casado, amb 3 gols, i Alfonso Mansilla, Daniel Tutusaus, Rafel Weiler i Juan Manuel Espinosa, amb 1 gol.

Equip Infantil el 25 de febrer de 1981, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

L'equip Infantil estava format per Marcos Romero, Ramon Jornet, Isaac Espiña, Jordi Hill, l'entrenador Ramon Solé (a dalt), Jordi Camps, Joan Carbó (porter), Enric Fontanillas (porter) i Joan Urpí (a sota).


Van disputar el Campionat Provincial, jugant vint partits, amb set victòries, dos empats i onze derrotes. Van marcar vuitanta gols i encaixant-ne cent sis. Van quedar en sisena posició del campionat.

Equip Infantil el 15 de Novembre de 1980, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió


Ramon Jornet (35) i Isaac Espiña (33) van ser els màxims golejadors del Campionat i de la Copa Diputació, amb 5 i 8 gols, respectivament.

Equip Infantil, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

En aquesta fotografia, una de les alineacions de l'equip Infantil, amb Jordi Camps, Emilio Martín, Ramon Jornet, Marcos Romero (a dalt), Jordi Hill, Joan Carbó (porter), Enric Fontanillas (porter) i Isaac Espiña (a baix). Aquest partit es va jugar el 17 de gener de 1981, al pavelló de Calafell.

Equip Infantil el 26 d'octubre de 1980, fotografia cedida per Ramon Solé Rubio

L'equip Infantil del Club Patí Calafell format per Llorenç Olià, Ramon Jornet, Marcos Romero, Emilio Martín (a dalt), Jordi Hill, Joan Carbó i Isaac Espiña (a sota), a la pista del Club Patí Cambrils.

Equip Aleví el 25 de febrer de 1981, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

L'equip Aleví estava format per Joan Tutusaus, Jordi Hill, Isaac Espiña, Josep Portillo, Benjamí Peña, l'entrenador Ramon Solé (a dalt), Òscar De la Cruz, Enric Fontanillas (porter), Jaume Juncosa (porter) i Pere Solé (a sota).


L'equip Aleví va disputar el Campionat Provincial quedant subcampió de la província, disputant setze partits, amb catorze victòries i, solament, dues derrotes. Va marcar cent setanta-dos gols i en va encaixar cinquanta. També va disputar la Copa Diputació que, en aquella temporada, es va fer per eliminatòries.

Equip Aleví el 8 de novembre de 1980, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

En un partit disputat a principis de temporada, l'equip aleví estava format per Josep Portillo, Isaac Espiña, Benjamí Peña, Òscar De la Cruz (a dalt), Pere Solé, Jaume Juncosa (porter), Enric Fontanillas (porter) i Jaume Solé (a sota).


Els màxims golejadors en la categoria Aleví van ser Isaac Espiña (amb 72 gols), Òscar De la Cruz (37) i Jaume Solé (26). En la Copa Diputació va ser el màxim golejador Isaac Espiña, amb 26 gols, i Joan Tutusaus, amb 12.

Equip Benjamí el 7 de març de 1981, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

L'equip Benjamí va quedar campió del Campionat Provincial i de la Copa Diputació de Tarragona. Estava format per Joaquín Cachinero, Pere Solé, Ramon Guasch, Jaume Juncosa, l'entrenador Ramon Solé (a dalt), Manuel Casado, Joan Papiol (porter), Pere Joan Callau (porter) i Jaume Solé (a sota).


En el Campionat Provincial van disputar dotze partits, acabant invictes, amb noranta-cinc gols a favor i, només, set en contra. En segon lloc, va quedar el Club d'Esports Vendrell.

Equip Benjamí el 23 de novembre de 1980, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

En un altre partit disputat a la pista del C. B. Valls, amb Manuel Casado, Ramon Guasch, Joan Papiol, Joaquín Cachinero (a dalt), Jaume Solé, Jaume Juncosa (porter) i Pere Solé (a sota). Aquesta generació seria una altra de les excel·lents fornades de jugadors que donaria la pedrera del Club Patí Calafell.


Els màxims golejadors del campionat van ser Jaume Solé, amb 33 gols, Manuel Casado, amb 30, i Pere Solé, amb 23. En la Copa Diputació, Jaume Solé, amb 17 gols va ser el màxim golejador.

Equip Benjamí el 17 de maig de 1981, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

En aquest partit, a la pista de La Riera de Gaià, van jugar Jaume Solé, Joaquín Cachinero, Ramon Guasch (a dalt), Manuel Casado, Pere Joan Callau (porter), Joan Papiol (porter) i Jaume Juncosa (a sota). L'equip Benjamí va vèncer en totes les eliminatòries de la Copa Diputació i es va proclamar campió.


En un partit disputat al pavelló de Calafell, jugaven Pere Solé, Ramon Guasch, Manuel Casado, Jaume Solé, l'entrenador Ramon Solé (a dalt), Joaquín Cachinero, Jaume Juncosa (porter), Pere Joan Callau (porter) i Joan Papiol (a sota).

Equip Benjamí el 25 de febrer de 1981, fotografia cedida per Ramon Solé Rubió

En un nou partit, al pavelló calafellenc, jugaven Pere Solé, Joaquín Cachinero, Jaume Solé, Ramon Guasch, l'entrenador Ramon Solé (a dalt), Manuel Casado, Jaume Juncosa (porter), Pere Joan Callau (porter) i Joan Papiol (a sota).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada