dimecres, 15 de desembre del 2021

Francament, no és el què sembla

C.P. Calafell - 13

C.H. Les Franqueses - 6

Veient el marcador, en el partit davant de Les Franqueses, tothom podria pensar que va ser un partit plàcid pel Calafell. Res més allunyat de la realitat. Va costar molt i el conjunt visitant, tot i no tenir ni un canvi, va remuntar dos cops el partit, posant-se per davant i posant la por al cos dels verd-i-blancs. El quadre tancat dins l'àrea visitant es va atravessar als locals i no sabien com entrar-hi.

El Calafell va arrencar amb un gol, als cinc minuts, que semblava obrir la llauna. Però, novament, igual que en el partit anterior, el conjunt visitant empatava, amb un xut llunyà de mig camp que el porter local no va veure. En uns minuts, Les Franqueses acoseguia el segon gol, remuntant el gol inicial dels locals.

No obstant, el Calafell no va perdre el cap i va posar una marxa més. Millorant molt en defensa, tenia ocasions més clares al contracop. En 10 minuts, es va passar de l'1 a 2 al 4 a 2, culminant la remuntada local amb un xut fort a l'escaire de Miguel Ángel Perín. No obstant, Les Franqueses aconseguia el 4 a 3, just abans del descans, obrint el partit, novament.

Genís Anfruns Ortíz, "cusha" pels amics andalusos, Genís Ortíz pels portuguesos i Genís AO pels amics de Facebook... "genisao" amb accent brasiler, debutava sota els pals a la porteria del Calafell. El porter internacional provinent del Col.legi Sant Ramon de Vilafranca del Penedès es mostrava nerviós, en el seu debut, com un nen amb sabates noves. Un crack al vestidor que fa equip i que dóna bon ambient i companyerisme, volia aconseguir la seva primera victòria en la Lliga Catalana de Veterans.

Aquests nervis del debut i la poca ajuda defensiva de l'equip, van provocar que Les Franqueses tornés a avançar-se en el marcador, remuntant el resultat advers del descans. Ben portats per Rosa (germà del Ferran Rosa, jugador del Caldes i excalafellenc, a l'OK Lliga), el conjunt visitant marcava dos gols, posant el 4 a 5, en els primers cinc minuts del segon temps.

El Calafell no trobava la manera d'entrar al quadre visitant i va ser amb xuts llunyans, de Perín i Esplugas, i contracops ràpids, com va obrir la llauna i materialitzar una segona remuntada. Un cop oberta l'escletxa de 7 a 5, el partit ja es posava bé pels locals. Però, el sisè gol de Les Frsnqueses obria, de nou, el partit.

Però, el cansament en els jugadors visitants es va començar a notar i no van poder aturar l'allau ofensiu i la pressió alta del Calafell. Els verd-i-blancs tancaven el partit amb sis gols més, en els minuts finals del segon temps que posaven el marcador definitiu que no mostra la dificultat real que hi va haver a la pista.

Els golejadors calafellencs van ser Miguel Ángel Perín (3), Xavier Esplugas (3), Ramon Ferré (2), Javi Luna (2), Javi Martínez (2) i David Prieto, que s'estrenava com a golejador en la LCV, tancant el marcador.