dimecres, 6 d’abril del 2016

Estem on fire!

C.P. Calafell - 7
C.P. Congrés "A" - 6

Partidàs dels veterans del Calafell, davant un Congrés combatiu que no va donar el braç a tòrcer fàcilment i va ser molt combatiu i competitiu, demostrant ser un dels equips grans de la Lliga A. Després d'una primera meitat molt igualada (2-2), el Congrés agafava un clar avantatge (5-3) que semblava sentenciar el partit. Un parcial de 4-0 del conjunt local va canviar la situació i el Calafell va saber aguantar la pressió dels visitants, en els minuts finals.

El Congrés va començar el partit amb un gol sorprenent, gairebé en la primera jugada del partit, marcant el primer de la nit en un xut des de la banda que va entrar per l'escaire contrari de la porteria local, defensada per David Totosaus, que no va veure la bola, tapat per un company. A partir d'allí, el Calafell es va treure la son de les orelles i va començar a tenir ocasions clares de perill per a empatar. Però, no va ser fins el minut 10 de partit que ho va aconseguir, mitjançant Epi, en un contracop, rematant la bola de pala creuada. El segon gol va ser en una jugada similar, culminat novament per Epi, de manera semblant, però aquest cop al primer pal i aprofitant el refús del porter que es va introduir la bola dins la porteria. El gol va ser protestat pels jugadors del Congrés, per la celeritat en treure la bola del propi porter. L'àrbitre va donar el gol que havia entrat clarament, tot i que potser no ho va veure. Faltaven 11 minuts pel descans quan el Congrés feia el gol de l'empat, en un xut creuat, gairebé com en el primer, però aquest cop a l'escaire inferior de la porteria local, fent inútil l'estirada de Totosaus. Els deu minuts finals van ser de contenció i respecte per part dels dos equips, tot i tenir algunes ocasions, no tant clares, per a desfer l'empat.

El segon temps començava amb dos gols matiners, el primer del Congrés (2-3) i, un minut més tard, en la següent jugada, marcava el Calafell (3-3), mitjançant Epi, en una mitja volta, a la frontal de l'àrea, arrossegant la bola de cullera a l'escaire dret de la porteria barcelonina, marcant el seu hat trick particular. En els següents cinc minuts, cert desconcert defensiu del Calafell que aprofitava el Congrés per a marcar dos gols, el primer deixant passar la bola per sota les cames i despistant la defensa i el porter local, el segon en una entrada per banda i arrossegant la bola al lateral dret de la porteria de Totosaus. El 3-5 va provocar que l'equip local demanés temps mort, a manca de catorze minuts, després de que l'àrbitre xiulés un penal a favor del Calafell.

El Calafell va reaccionar i va clavar un parcial de 4 a 0, en deu minuts, que sentenciava el partit. Javi Luna aprofitava el penal xiulat, xutant a l'escaire de manera inapel·lable. Javi Martínez feia el cinquè, rematant una passada d'Epi, al segon pal, culminant un ràpid contracop. El sisè el marcava el mateix Javi Martínez, deixant ajagut el porter a terra i aixecant la bola. El setè arribava de la mà de Jordi Cañellas, enganyant el porter i arrossegant la bola a l'escaire, després d'amagar que anava a la cantonada a aguantar la bola. El Congrés va escurçar distàncies, de penal, a manca de dos minuts. Tot seguit, va demanar temps mort per a aturar el rellotge. El Calafell especulava amb el temps i aprofitava estar poc carregat de faltes per a aturar el joc. Tot i això, va saber aguantar la bola en els minuts finals per a aconseguir una important victòria i molt treballada, davant un conjunt que mai havia perdut davant el Calafell. Tres punts importants, nou selfie, i a seguir lluitant per sortir de la zona de perill. Per unes hores, almenys, el Calafell està fora de la zona de descens i de promoció. Tant de bo acabés ara la temporada!