dijous, 21 d’abril del 2016

Derrota injusta, a un minut del final


C.P. Calafell - 2
Cerdanyola C.H. - 3

Partit molt equilibrat entre dos equips que van jugar de tu a tu, amb paciència, un partit que es va decidir en els petits detalls. Després d'un partit molt igualat, en el darrer minut, va arribar el gol del Cerdanyola, en una falta directa més que discutible que l'àrbitre va xiular contra el Calafell. Tot i que el Calafell va tenir l'oportunitat d'empatar, mig minut després, amb una nova falta directa que Javi Luna no va transformar, l'equip local va merèixer quelcom positiu en aquest partit, després de topar amb un mur a la porteria vallesana, com és el Albert Bel. Qui vulgui una crònica complerta, pot llegir la dels companys del Cerdanyola, feta per Joan Carné.


Després d'uns primers instants de tempteig i prevenció defensiva per part dels dos equips, Javi Luna marcava de penal clar, xiulat per l'àrbitre, Alberto López. Era el minut 13 de joc i el Calafell encarrilava el partit que s'havia de jugar amb paciència i ofici.


Però, cinc minuts més tard, Toni Pi, un dels protagonistes de la nit (i això que no volia venir a Calafell!), va marcar el gol de l'empat. Els dos porters van tenir una actuació extraordinària, durant tot el partit. Fins al punt que el partit es va decidir en les faltes directes i els penals.


El Calafell va disposar d'una falta directa, discutida pels jugadors visitants, per desfer l'empat. Javi Martínez va ser amorrat a la valla i l'àrbitre va xiular falta directa, ja que no hi havia ningú més al darrera per a evitar l'ú contra ú amb el porter. No obstant, el mateix Javi Martínez no la va aprofitar.


Abans del descans, Javi Luna forçava un nou penal contra el Cerdanyola, amb una penetració en la que va ser abatut dins l'àrea. Ell mateix es va encarregar de marcar el penal, per l'escaire dret de la porteria visitant, fent inútil l'estirada del porter Bel. Amb aquest resultat s'aniria al descans.


El Calafell va ser més actiu en atac en el segon temps, buscant el gol que sentenciés un partit que es preveia de pocs gols. Però, aquest no va arribar, tot i tenir clares i nombroses oportunitats davant el porter Bel que ho va aturar absolutament tot.


En el minut 16 del segon temps, el Cerdanyola marcava l'empat a dos, amb una penetració dins l'àrea d'Ignasi, ajudat per un bloqueig d'un company que el deixava sense marcatge, gairebé, i arrossegant la bola a la porteria local.


Semblava que el partit acabaria amb l'empat a dos, el Cerdanyola semblava conformar-se amb el resultat i el Calafell buscava un gol que li donés els tres punts, a la contra. També va disposar d'un nou penal, amb uns peus clars, dins l'àrea, que no va saber transformar. No obstant, els jugadors locals van protestar altres possibles penals, en ocasions més clares, que l'àrbitre no va xiular.


Però, a manca d'un minut, Ignasi roba la bola a mitja pista i aprofita el gest defensiu de Javi Luna per a exagerar una caiguda més que dubtosa i molt protestada pels calafellencs. L'àrbitre no va dubtar en xiular una falta directa que, segurament, uns segons més tard es va penedir d'haver-la xiulat. La caiguda va ser arrambat a la valla i a mitja pista, gairebé.


Toni Pi va transformar la falta directa de manera inapel·lable, arrossegant la bola de cullera, a l'escaire de Josep Maria Hernàndez. El gol desfeia l'empat al marcador, de manera injusta, per un Calafell combatiu.


Tot i això, a mig minut del final, el Cerdanyola va fer una falta directa clara que López va xiular, donant l'oportunitat al Calafell d'empatar. Javi Luna no va saber transformar el llençament i el porter Bel es va convertir en l'heroi del Cerdanyola.


Al final, tres punts pel Cerdanyola que continúa amb opcions de colar-se a la Final Four, mentre el Calafell veu com es complica la permanència, tot i que manté la posició de promoció. El Calafell continúa sense guanyar el Cerdanyola en la LCV.


En el sopar, a La Gran Muralla, nou menú, bon ambient entre els dos equips i cava, gràcies al Jordi Pi que celebrava el seu sant per avançat. Fins una altra ocasió, amics!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada