divendres, 26 d’octubre del 2012

Joan Rovirosa, un porter que va crear escola

El porter, Joan Rovirosa i Suau

El porter Joan Rovirosa i Suau, nascut a Calafell el desembre de 1949, fill del "Cisco" i l'"Anita", va ser el primer fruit de la pedrera que va crear escola a la porteria. Va ser un dels components d'una fornada exitosa de jugadors que, al llarg de la seva trajectòria, van assolir molts èxits amb el Club Patí Calafell.

En Joan era un avançat en el temps, la seva constitució de noi alt i estilitzat el permetia cobrir molta porta, tal i com marquen, actualment, els cànons de porters. Posseïdor de grans reflexes i molta agilitat, donava confiança als seus companys. Es desplaçava amb facilitat per la porteria, tot i la seva llargada.

Lluny queda el títol de campió provincial i subcampió de Catalunya infantil de la temporada 1964/65. Va ser el primer jugador sortit de la pedrera del club en arribar a jugar a la selecció catalana juvenil, l'any 1966. En aquesta selecció hi figuraven jugadors com Pla (Vic), Ordeig (Voltregà), Rusca i Villacorta (Barça), entre d'altres. L'any 1969, en categoria juvenil, va quedar campió provincial i quart classificat en el Campionat d'Espanya, a Bilbao.

Joan Rovirosa, en un partit a València davant l'Agustinos, la temporada 75/76

Va defensar la porteria del primer equip del Club Patí Calafell durant molts anys, tant a la Divisió d'Honor com a la Primera Divisió Nacional. Al seu costat, van anar creixent una colla de porters que, també, van arribar al nivell més alt.

A la temporada 74/75, va ser el segon porter menys golejat de la Primera Divisió Nacional. A la temporada 75/76, va jugar la promoció d'ascens a la Divisió d'Honor. A l'any següent, va tornar a classificar-se per la promoció d'ascens i guanyant al C. D. Vendrell. D'aquesta manera, assolia un merescut ascens i la possibiitat de jugar davant les millors plantilles de l'hoquei estatal.

Joan Rovirosa en un partit davant del C. P. Vilafranca, al pavelló de Calafell

Al llarg de la seva carrera esportiva va assolir nombroses fites i va guanyar innumerables trofeigs, essent un dels jugadors més carismàtics de l'hoquei de casa nostra. També és un gran aficionat, com ho demostra la seva col·laboració en la confecció del primer volum d'aquesta història del Club Patí Calafell, amb apunts propis confeccionats a mà. És molt fàcil veure'l a la graderia en partits d'OK lliga, Primera Catalana i hoquei base.

GRÀCIES JOAN per tota la teva trajectòria i per tot el que has aportat a l'hoquei calafellenc!

6 comentaris:

  1. Fantàstic escrit el que heu realitzat referent al meu pare. M'han saltat les llagrimetes! Quina pena de no haver-ho pogut viure en persona, hagués estat meravellós! Ell em va ensenyar a ser constant en el meu esport i a lluitar sempre. Gràcies per aquest racó dedicat a ell!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies al teu pare, el Joan, per col·laborar amb l'aportació de material per a poder explicar la història. Sense el seu ajut no hauria estat possible fer-ho.

      Elimina
  2. Encara recordo aquelles cames fent aturades en ple vol de la bola, fantàstic!!!

    ResponElimina
  3. Ostres Joan quina sorpresa! i jo sense saber que eres porter (o potser si, je je :-)) saps que diuen que per saber qui ets mai no pots oblidar d'on vens no? doncs merescut escrit per a tú! Araceli

    ResponElimina
  4. Gràcies per dedicar-li un bocinet de la història al meu pare, és molt bonic poder llegir aquests capítols que no hem pogut viure però que ara podem rememorar amb la tasca que feu. Felicitats per la feina Ramon!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies vosaltres per seguir-ho! Feu que valgui la pena continuar explicant la història que alguns no heu pogut viure.

      Elimina