dimecres, 24 d’octubre del 2012

Derrota amb bon sabor de boca


CH PALAFRUGELL 8 - VALLÈS CALAFELL CP 6

Aquesta ni el Vallès Calafell CP ha tingut un bon debut, tot i la derrota, a la pista del quart classificat de la lliga A la temporada passada, el CH Palafrugell. L'equip del Baix Penedès ha plantat cara en tot moment i ha fet mèrit per emportar-se algun punt de Palafrugell. No obstant, les sensacions han estat positives pel bon joc i pel nivell mostrat durant tot el partit. Esperem seguir en aquesta línia!


L'equip del Palafrugell ha aprofitat el primer partit de lliga per fer-se la fotografia de rigor dels jugadors que configuren la plantilla aquesta temporada. Es tracta d'un equip competitiu i que ha demostrat bon nivell de joc.


El Vallès Calafell CP ha deixat d'inici a la banqueta els dos reforços d'aquesta temporada, el Perín i el Frede. Després, durant el partit, s'han anat produint les rotacions amb canvis constants per mantenir el nivell alt de joc i el ritme defensiu. Els dos rookies han tingut un bon debut.


El Palafrugell també tenia tres canvis per anar fent rotacions i mantenir el nivell de joc. En això, els dos equips estaven igualats.


El partit ha començat amb uns minuts de tempteig pel desconeixement que hi havia entre els dos equips. S'ha demostrat precaució defensiva i respecte per la qualitat del rival. Ambdós conjunts, però, durant tot el partit han mantingut la defensa individual a mitja pista.


Tots dos equips intentaven trencar les defenses pressionants mitjançant xuts de lluny o penetracions individuals dels seus jugadors més tècnics. Cal destacar el paper dels porters que s'han fet un fart de rebutjar xuts llunyans amb solvència.


El número 7 del Palafrugell també ha demostrat tenir un bon xut de lluny i ser hàbil amb la bola. Segurament, ha estat el millor home de l'equip local, aquesta nit.


L'àrbitre del partit, el senyor Vidal, ha tingut un partit plàcid. Ha xiulat un penal i una falta directa contra el CP Calafell que l'equip local ha sabut materialitzar. En canvi, no ha xiulat algunes faltes a l'equip local que ha acabat el partit amb nou faltes, impedint el llençament d'una falta directa pel conjunt de Calafell. Tot i això, ha estat un partit net i jugat amb fairplay per part dels dos equips.


El conjunt local s'ha avançat en el marcador amb un gol que ha entrat lentament a la porteria defensada per David Tutusaus. Era el 0-1, però, tot i la desgràcia en el gol, l'equip visitant ha seguit jugant com si res, conscients de la qualitat del rival d'aquesta nit.


El Vallès Calafell CP ha estat capaç de marcar, mitjançant Javi Luna, assolint el gol de l'empat. Es plantava cara i s'estava fent un partit seriós en defensa.


No obstant, en un parell de jugades, l'equip local ha aconseguit dos gols més que han suposat un fort cop moral pels visitants. I, més tard, aconseguia ampliar l'avantatge fins el 5-1 que semblava difícil de remuntar.


Però els veterans del Calafell, conscients que era el seu debut a la competició i quedava molt de partit, han seguit lluitant i no han baixat els braços.


Josep Rion no ha estat gaire fi en atac, però ho ha donat tot en defensa, rebent tres forts cops de pilota a la cama, producte dels forts xuts d'alguns jugadors locals. A diferència d'altres partits, el Josep ha baixat en moltes ocasions a defensar i s'ha aplicat bé en les tasques de contenció.


Amb el 5-1, el porter verd-i-blanc ha hagut de ser substituit pel seu company, Josep Maria Hernàndez, ja que se li ha trencat la direcció d'un dels patins. El David Tutusaus, avui no ha tingut el dia ni ha estat de sort. Esperem que en una altra ocasió pugui demostrar la seva qualitat i tingui menys ansietat pel debut.


En Josep Maria ha estat bé sota els pals, en els gols que ha encaixat, un d'ells de penal i un altre de falta directa, no ha pogut fer-hi res. Ha estat una bona ajuda per l'equip, especialment, en la segona meitat.


En la represa, després d'un temps mort, el Vallès Calafell, mitjançant Javi Luna en dues ocasions, aconseguia escurçar distàncies fins el 5-3. L'equip s'ha engrescat i el descans ha tallat la ratxa de remuntada que s'havia agafat.


L'equip local ha baixat el ritme i s'ha adonat que tenia un rival més difícil del que podien pensar sobre el paper. El Vallès Calafell CP creia en les seves possibilitats i apretava el ritme en atac.


En els darrers dos minuts de la primera part, el Vallès Calafell ha tingut ocasions per poder assolir el quart gol i, fins i tot, l'empat. Però el porter local ha tingut sort i ha sabut aguantar la pressió ofensiva visitant.



L'equip visitant estava defensant bé i fent rotacions constantment per no baixar el ritme. No podia sortir en gaires ocasions al contracop, tot i que el tercer gol ha estat en una jugada a la contra. Amb aquest resultat esperançador s'ha arribat al descans.


Quan semblava que el Calafell podia remuntar, un xut de Ramon Ferré que ha aturat amb el patí un davanter local ha suposat un contracop que ha acabat en una falta directa inexistent que l'àrbitre ha xiulat. El jugador local ha provocat bé la falta i ha simulat una infracció que no ha existit en cap moment.


El Palafrugell posava el 6-3 que tornava a posar distància en el marcador entre els dos equips. No obstant, el Vallès Calafell CP ha seguit lluitant i creient en la remuntada.


Javi Luna, novament, ha aconseguit el 6-4 que tornava a escurçar distàncies. Però el Palafrugell ha marcat el setè gol de penal (inexistent, també) que l'àrbitre Vidal ha xiulat. Poc després, d'un fort xut de fora de l'àrea, el conjunt local posava el 8-4 que semblava definitiu.


Però faltava molt encara per acabar i el Vallès Calafell CP seguia apretant en defensa. Fruit d'això, Javi Luna ha aconseguit el cinquè gol en una excel·lent jugada aixecant la bola per darrera de la porteria. Frederic Sevé marcava el seu primer gol com a veterà en una falta, posant el 8-6 en el marcador.


Els minuts finals han estat de fort ritme i constants contracops, però el conjunt local ha aconseguit frenar els atacs visitants amb la defensa pressionant i ha impedit que el Vallès Calafell CP acabés enduent-se alguna cosa positiva de la seva primera visita a domicili de la temporada.


En resum, bon joc i satisfacció pel bon paper demostrat davant d'un dels millors equips de la competició que demostra el nivell que hi haurà aquest any a la lliga catalana de veterans.

2 comentaris: