divendres, 12 d’octubre del 2012

Antoni Nicolau, el golejador del club a la màxima categoria

Antoni Nicolau i Olià

L'Antoni Nicolau i Olià va néixer a Calafell l'any 1950. Ben aviat li va sorgir l'afició a l'hoquei sobre patins. Amb el suport de la seva mare, l'Antonieta, i la seva germana, Maria del Carme, ja que el pare havia mort molt abans, va sortir endavant havent de sortejar moltes dificultats.

Ha estat, al llarg de la història del club, un dels jugadors més complerts sorgits de la pedrera local. Era molt bon patinador, golejador, jugador amb molta brega que es plantava en pista i era difícil de superar. Al llarg de la seva carrera esportiva va tenir molt bons entrenadors. El primer d'ells, Anton Vidal, el va portar a assolir títols provincials i un quart lloc al Campionat d'Espanya Juvenil, l'any 1969. En Josep Lorente, amb qui va jugar, el va fer debutar en el primer equip. L'Antoni Torralba, el germà Fèlix, el Miquel Aguilar, en Francesc Nart i un llarg etzètera van fer d'ell un excel·lent jugador i golejador.

Antoni Nicolau, a l'esquerra de la imatge, en un partit a la pista de l'Agustinos de València

El seu caràcter dòcil i humil el feien ser molt estimat per l'afició. Si algun contrari li feia una entrada fora de temps, l'afició protestava, tot seguit, de forma unànim. Va compartir trajectòria amb molts dels seus companys, sorgits de la base del club, assolint molts èxits pel club. Però, també, amb molts jugadors importants com "Rius", Farré, Massana, "Polo II", Lorente, Zuriaga, Aguilar, Torralba, Mir, Mascó, Fochs, Figueras,...

L'Antoni Nicolau, com a bon golejador, va tenir l'honor d'aconseguir el gol número quatre-cents del club a la màxima categoria. Va ser el dotze de desembre de 1971, al Palau Blaugrana, davant del Futbol Club Barcelona.

Però, a més, l'Antoni Nicolau continúa sent el màxim realitzador de la història del Club Patí Calafell a la màxima categoria. Només hi va jugar sis temporades (66/67, 67/68, 71/72, 72/73, 73/74 i 77/78), les dues primeres en edat de Juvenil aconseguint un gol en cada una d'elles. A continuació, reproduim els golejadors del C. P. Calafell fins la temporada 2011/12, inclosa.


L'Antoni Nicolau també va jugar amb el Club Patí Vilanova i el Club d'Esports Vendrell, des d'on va tornar a casa per a retirar-se definitivament.

ANTONI, tots els aficionats tenim ben present el teu esforç i et donem les gràcies pels bons moments que ens vas fer passar!

2 comentaris:

  1. Ramon, gràcies a tú i al teu pare per fer aquest resum tant emotiu i elegant de la carrera esportiva del meu pare.Ens ha deixat a tots sense paraules ....però amb unes quantes llàgrimes !!
    Gràcies per la tasca que esteu fent.

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres per passar-nos fotografies i informació! Ells són els autèntics protagonistes de la història. El meu pare l'escriu amb sentiment i passió i jo ho veig, per que en algunes entrades del blog li salten les llàgrimes quan me les dicta. Això no te preu!

    ResponElimina