diumenge, 7 de juny del 2015

Un Calafell mermat posa difícil la final al Manlleu

C.P. Manlleu - 6
C.P. Calafell - 5

El C.P. Manlleu s'ha proclamat campió de la LCV B, després de vèncer en la final al C.P. Calafell per un sol gol de diferència. Els calafellencs no han pogut comptar amb molts dels jugadors titulars habituals en el campionat i ha disputat una final amb un equip de circumstàncies. Però, tot i això, el conjunt verd-i-blanc ha disputat una final molt seriosa i ha tingut opcions de victòria. El partit s'ha decidit amb una falta directa, a dos minuts pel final.

Les copes pels campions de la Lliga Catalana de Veterans en les seves dues categories han presidit els partits disputats a Les Franqueses. Ha estat una Final Four polèmica, per les queixes de molts dels equips participants i pel joc dur que hi ha hagut en alguns dels partits. El divendres a la nit, el Ripollet A perdia la categoria davant el C.T. Barcino B (2-3), en un partit que va acabar amb picabaralla. Tot seguit es va disputar la primera de les semifinals de la Lliga A, entre el C.P. Malgrat A i el Mollet H.C., on una expulsió va marcar el partit i va obligar al Malgrat a jugar amb tres homes en pista durant gairebé 40 minuts de joc. Al final, 13-3 pel Mollet. El Barça es desfeia del 4 Vientos per 6-1, en l'altra semifinal.

El Calafell s'ha presentat a Les Franqueses per a complir l'expedient, conscient de que el primer lloc assolit a la Lliga Regular ja suposava ser els autèntics campions de la competició. Amb molts dels jugadors habituals treballant i amb un sol defensa, Ramon Ferré, el conjunt calafellenc ha plantat cara i ha posat més dificultats de les esperades al Manlleu.

El fet de disposar d'un sol defensa ha fet que s'escollís el rombe com a tàctica defensiva d'inici. Això ha destrotat el Manlleu que no s'esperava aquesta tàctica del Calafell. Als cinc minuts, Javi Martínez marcava el 0-1 i sorprenia a tothom.

El Manlleu també defensava en zona, però en quadre, intentant sortir al contracop. Però, el partit no ha tingut res de semblant al disputat fa unes setmanes a la pista del Manlleu. Hi ha hagut més gols dels esperats i les defenses no s'han imposat als atacs.

En una errada defensiva del Calafell, Xevi Casadevall ha aprofitat per a marcar el gol de l'empat, després d'una internada per la banda esquerra de la defensa calafellenca.

Amb el gol de l'empat, el Calafell no s'ha vingut a baix i ha forçat un penal que materialitzava Epi, de manera magistral, per l'escaire dret de la porteria del Manlleu.

El Calafell, ben posicionat en defensa, ha tingut dues ocasions claríssimes per a posar-se 4 a 1. La primera d'Epi, després de rematar a boca de gol una passada de la mort de Javi Martínez, la bola ha anat fora, arran de pal, amb la porteria buida i el porter batut. La segona ocasió ha estat un xit d'Epi que ha tocat els dos pals de la porteria del Manlleu i ha sortit cap al centre de l'àrea.

El Manlleu ha aprofitat els moments de descans de l'únic defensa del Calafell, Ramon Ferré, per a marcar dos gols que capgiraven el marcador. Xevi i Quim Casalí han marcat els dos gols del Manlleu que li donaven avantatge al descans (3-2).

El segon temps ha començat malament pel Calafell, amb un gol matiner del Manlleu, marcat per Quim Casalí, novament. El Manlleu es posava amb un avantatge important de dos gols (4-2). Però, el Calafell no s'ha posat nerviós i ha demostrat la seva veterania en la LCV.

Canviant la defensa a quadre, en el segon temps, el Manlleu s'ha vist amb problemes en atac, on només aconseguia crear perill amb jugades individuals de Quim Casalí. Javi Martínez marca dos gols en pocs minuts, en unes magnífiques jugades individuals d'habilitat dins l'àrea, i posa l'empat a quatre en el marcador.

El partit es tornava a obrir, però en l'única jugada en què el defensa, Ramon Ferré, ha pujat a l'atac i ha intentat una passada de gol, el Manlleu ha robat la bola i ha aprofitat el contracop per a marcar el 5 a 4, mitjançant Segura.

El Manlleu ha fallat un penal i, en canvi, el Calafell aprofitava una nova pena màxima per a marcar el gol de l'empat a cinc, a través d'un llençament inapelable de Javi Martínez, a l'escaire dret de la porteria del Manlleu.

El Calafell ha aguantat bé els minuts on jugava amb quatre davanters. Però, a manca de dos minuts, el Manlleu ha forçat la desena falta d'equip del Calafell. La falta directa l'ha executat, de manera magistral, Quim Casalí. Aquest gol posava el definitiu 6 a 5 en el marcador.

Cal dir que el Calafell ha estavellat tres boles al pal en el segon temps que haurien pogut canviar el signe del marcador. Una d'elles, Epi xutava a la creueta i la bola sortia fora de la pista. En una altra, Javi Mudarra xutava amb paràbola, des de mitja pista, i la bola tocava el travesser de la porteria del Manlleu.

En els darrers minuts, els jugadors dels dos equips han protestat algunes decisions arbitrals. El Calafell ha disposat d'alguns contracops en els darrers instants que podien haver suposat l'empat, però no hi ha hagut sort i efectivitat.

Bon partit del porter Josep Maria Hernàndez que no ha pogut fer res en cap dels gols que ha fet el Manlleu, especialment els què ha marcat Quim Casalí, de xuts inapelables.

El partit ha estat una mostra de la igualtat entre els dos equips que han demostrat ser els millors durant tota la temporada, amb una sola derrota i un empat (el Calafell) i dues derrotes (el Manlleu).

Al final del partit, crits de guerra per part dels dos equips i celebració dels campions. Els dos equips es veuran, novament, la temporada vinent a la màxima categoria de l'hoquei veterà.

L'afició calafellenca ha acompanyat l'equip, un cop més. Vull agraïr el reportatge fotogràfic i els vídeos que ha fet la meva xicota, la Soraya. Sense ella, aquest blog no seria possible. Moltes gràcies, guapa! Ets un sol.