dijous, 19 de març del 2015

Recuperant les sensacions

C.P. Calafell - 10
C.E. La Salle-Premià - 2

Els veterans del C.P. Calafell van recuperar la línia de joc de tota la temporada, després de dos partits on no van estar a l'alçada de les seves possibilitats. La Salle-Premià va pagar els plats trencats dels dos darrers partits del Calafell i va ser golejada, al pavelló Joan Ortoll. Els veterans del Calafell volien recuperar el seu joc habitual, abans del desplaçament a Manlleu, el segon classificat de la categoria, en un partit important per assolir l'ascens.

La Salle-Premià va sortir ben posicionat en defensa zonal, però el Calafell era conscient que no podia seguir amb la ratxa de desencerts dels dos darrers partits i va apretar molt en els contracops i en atac estàtic.

Amb un cinc competitiu en pista, format per David Totosaus, Frederic Sevé, Jordi Cañellas, Javi Luna i Javi Martínez, els locals sortien concentrats i motivats per a encarrilar el partit el més aviat possible i no patir ensurts.

Al cronòmetre hi havia overbooking, amb els lesionats, els que descansaven i els aficionats que ens segueixen arreu. Tot i que estaven més pendents de les xarxes socials que del partit.

El partit va començar amb un ritme trepidant, amb un gol de Javi Luna que obria el marcador, en el minut dos de partit. Però, tot i que el Calafell va disposar de diverses oportunitats per a ampliar la distància, amb un pal de Javi Luna i diverses ocasions clares, va ser La Salle qui va aconseguir empatar.

Als cinc minuts de joc, La Salle aprofita un rebuig i, des de la frontal de l'àrea, un jugador remata al pal i entra dins la porteria de David Totosaus. Tot i el gol, el Calafell es va mantenir ferm i segur de guanyar el partit.

L'empat es va desfer en el minut deu de partit, amb un nou gol de Javi Luna. La Salle no disposava de clares ocasions, davant un Calafell ben posicionat en defensa. Però, el Calafell havia afluixat el ritme ofensiu i li costava penetrar en el quadre tancat dels visitants.

El porter visitant tenia una bona actuació, rebutjant els xuts dels davanters locals. La Salle demostrava per què li va costar tant al Calafell treure els tres punts de la seva pista.

Però, en una jugada confosa dins l'àrea, un jugador local atura la bola amb el peu i l'àrbitre, Alberto López Vega, xiula penal. Era el minut 12 de la primera meitat.

Javi Luna té l'oportunitat clara per a ampliar el marcador, però en el primer intent, l'àrbitre fa repetir el penal per que s'havia avançat un jugador local.

En el segon intent, Javi Luna llença la bola per damunt la porteria i desaprofita l'ocasió per a fer el tercer. Però, seria ell mateix qui marcava el seu hat trick en una nova jugada, posant el 3 a 1 en el marcador. Era el minut 15 de partit.

El Calafell havia aconseguit un còmode avantatge i tenia paciència en atac, esperant que anessin arribant els gols. Aquest cop, els canvis es van fer amb una rotació més intensa i això va afavorir a que el nivell de joc de l'equip fos sempre constant.

Ramon Ferré va tenir una bona actuació en defensa, tallant moltes boles dels contracops i atacs visitants. La sortida ràpida de la bola des del darrera era clau per a fer contracops perillosos.

El partit estava controlat i no es patia en excés pel resultat, tot i que La Salle anava intensificant el seu joc ofensiu. Les bones intervencions del porter local, David Totosaus, van ajudar a mantenir la confiança de l'equip.

Abans del descans, Javi Martínez "Romario", marcava el 4 a 1, amb què s'arribaria al descans. Un xut des de la frontal de l'àrea, amb el canto de l'estic, suposava el seu primer gol de la nit.

En els darrers minuts del primer temps, La Salle buscava el seu segon gol per a escurçar distàncies, però no va arribar.

En el segon temps, el Calafell va sortir en tromba, de nou. I, per dos cops consecutius, Frederic Sevé va clavar la bola a l'escaire de la porteria visitant, en dues accions molt semblants, marcant el cinquè i el sisè gol a favor dels locals que sentenciaven el partit.

Les rotacions van continuar i els gols van anar caient. Javi Luna feia el setè gol, el quart particular. Era el minut deu del segon temps.

En una jugada extranya, Ramon Ferré marcava, a porta buida, el vuitè gol del Calafell. El porter visitant havia fet caure Javi Luna a l'àrea i havia perdut l'estic. Es va aixecar per a anar-lo a buscar i disculpar-se i va encaixar el gol. Els jugadors visitants van protestar la jugada a l'àrbitre, però no havia xiulat res i va donar el gol per vàlid.

El Calafell no va afluixar el ritme, tot i encaixar el segon gol de l'equip visitant, en una badada defensiva i un remat, a boca de gol, inapel·lable. El 8 a 2 pujava al marcador i quedaven encara set minuts més.

En aquests darrers minuts, Javi Martínez feia dos gols més que posaven el definitiu 10 a 2 en el marcador i donaven els tres punts a l'equip local que continúa imbatut, abans d'anar a la pista del segon classificat, el C.P. Manlleu, la setmana vinent.