divendres, 20 de setembre del 2013

Màrius Jofré i López, President del Calafell Hoquei Club


En Màrius Jofré i López va néixer a Calafell, el 5 de novembre de 1933. Es va casar amb la Cecília i van tenir dos fills. Ell va continuar la professió de ferrer del seu pare (que ferrava cavalls). Però, de petit, abans d'anar a col·legi, va fer de "manobra". També, va treballar a la fàbrica de Cal Cubano. Ajudava a casa seva en la recollida de raïm. Després, va fer de serraller, fent els cèrcols de les rodes de carro, relles i demés eines del pagès. Per a corbar el ferro, feia foc en el mig del carrer (que era de terra). Aquest va ser el seu ofici fins la jubilació. En Màrius té el títol de Mestre Serraller Artesà i, el 27 de maig del 2003, la Generalitat de Catalunya li va concedir la Medalla al Mèrit com a reconeixement a tota una trajectòria. Vivia a Vilanova i venia a treballar en tren, i després en moto.


Esportivament parlant, volia ser porter de futbol. El seu taller era un dels centres de tertúlia dels aficionats a l'hoquei. En Màrius, entra al club la temporada 1971/72, després de l'affaire Mataró. Durant molts anys va ser membre de diferents Juntes Directives. L'any 1978 va representar el C.P. Calafell en l'organització del final d'etapa de la Vuelta a España. En la seva tasca com a delegat del club tenia especial atenció als àrbitres, els quals anava a buscar a l'estació i, després del partit, si calia, els portava a Sant Vicenç o, fins i tot, a Vilanova. L'hoquei li servia d'esbarjo, allí s'oblidava dels problemes que la vida comporta, de vegades molt durs. Es relaxava i s'hi trobava a gust.

La temporada 1983/84, el club va tenir dos equips a Primera Nacional Espanyola. Per raons federatives, aquest segon equip va haver-se de nomenar Calafell Hoquei Club, popularment conegut com a "els Sufridors", i ell en va ser el President.


Actualment, encara continua vinculat al club i aportant el seu granet de sorra. Juntament amb el seu amic, Marcel Miró, s'encarreguen de vendre els números de la rifa en cada partit que el primer equip disputa al Pavelló Joan Ortoll. És un treball d'intendència, però alhora també important.

Repartir cartes, enganxar programes, atendre els àrbitres, delegat de l'equip, encarregat de material,... van ser moltes de les tasques que en Màrius va desenvolupar al llarg de la seva col·laboració amb el nostre club.

MÀRIUS, Gràcies pel teu treball i compromís de sempre amb l'hoquei calafellenc! Calen moltes persones com tu i no dubtis que tots els aficionats t'agraïm la teva dedicació.

1 comentari:

  1. I vivint a Vilanova al costat de la mítica pista dels Escolapis, ...un bon veí i bona persona!!

    ResponElimina