diumenge, 22 de gener del 2012

Josep Garriga i Hugué, el primer corresponsal

Josep Garriga i Hugué, jutge de pau de Calafell

Josep Garriga i Hugué és més conegut per la seva darrera activitat com a jutge de Pau de Calafell, des de fa més de vint anys. Però, al llarg de la seva vida ha estat al capdavant de diverses associacions i ocupant càrrecs destacats en el municipi.

No obstant, poca gent coneix la seva faceta com a cronista d'hoquei. Seguint el CP Calafell, va publicar nombroses cròniques de l'equip i els seus partits, especialment a casa. Les primeres d'elles, publicades a El Mundo Deportivo, apareixen a finals dels anys cinquanta. A més, durant la temporada 61/62, a la mitja part del cinema que es projectava al local de "Cal Mariano", també conegut com a cinema Orient, posava unes vinyetes, amb dibuixos il·lustrats, donant a conèixer el resultat de la jornada de l'equip d'hoquei i fent un breu resum sintètic del partit.

En una ocasió, el Consistori de Calafell va nomenar cronista oficial del municipi a una altra persona. El diari El Mundo Deportivo, en rebre aquest nomenament, va enviar una carta a Josep Garriga preguntant si passava quelcom. Ell ho va posar en coneixement del Club, que el va ratificar en el càrrec de corresponsal, donant-li tot el suport.

Josep Garriga, a baix a l'esquerra, jugant a bàsquet. Calafell d'Abans

De jove, va practicar l'esport del bàsquet. En aquells moments, sense arrelar a la població, el Centre Parroquial iniciava una secció de bàsquet que, fins i tot, va arribar a tenir un equip femení. A la foto, podem veure Francisco Gibert "Serenet" (que també va ser porter d'hoquei), Juan Rivillas, Jordi Ricard (drets), Josep Garriga, Joan Solé Ros i Lluís Juncosa, en un partit a la pista de la Rectoria.

Challenge comarcal de Ràdio Vilanova

Va col·laborar, a Ràdio Vilanova, amb Joan Enric Vidal en la celebració de les Challenge Comarcal de l'Esport, on es premiava els esportistes de les comarques del Garraf i de l'Alt i Baix Penedès. Es feien un cop acabat el campionat i resultava una festa molt entranyable i concorreguda.

Josep Garriga rep la insignia d'or del Club, la temporada 88/89

En retirar-se com a cronista del CP Calafell, la temporada 88/89, el club li va imposar la insignia d'or en reconeixement a la seva tasca. I, també, la Federació Catalana el va premiar per la seva labor ben feta.

2 comentaris:

  1. M'ha agradat molt aquest article. Hi havia coses que desconeixia... Les fotos estan bé.Vaig a xafardejar la pàgina.

    ResponElimina
  2. Bona tarde : Soc al marit de la Pepita la meva dresa es pepmorales2@gmail.com .

    ResponElimina