dimecres, 29 de maig del 2019

Salvats! Un any més, serem a la Lliga A de veterans

C.P. Calafell - 6
P.H.C. Sant Cugat A - 3

El Calafell va aconseguir la permanència, matemàticament, davant el Sant Cugat, a manca de tres partits per acabar la temporada. Els verd-i-blancs van encadenar tres victòries consecutives (La Garriga, Congrés A i Sant Cugat), a casa, i assolint els nou punts necessaris per a continuar, un any més, a la màxima categoria de l'hoquei veterà.

En el descans, el Calafell dominava el marcador per 3 a 0. En el segon temps, el Sant Cugat va igualar més les forces. Però, el Calafell no va cedir la victòria. Els golejadors van ser Javi Martínez (3), Xavi Solé, Xavi Esplugas i Miguel Ángel Perín.

Mollet H.C. - 3
C.P. Calafell - 2

En un partit, on el Calafell ja no es jugava res i els locals es jugaven entrar a la Final Four, el Mollet va sumar els tres punts necessaris. Però, els verd-i-blancs van plantar cara fins el darrer instant. El golejador calafellenc va ser Javi Martínez (2). D'aquesta manera, el darrer desplaçament de la temporada acabava d'una manera molt digna, amb un resultat ajustat, en una de les pistes més difícils del campionat.

C.T. Barcino B - 8

El darrer partit de la temporada, a casa, amb el Barcino B, era instrascendent pels dos equips. Els visitants es van endur la victòria, després de remuntar el resultat clarament advers del primer temps. Per tant, una part per a cada equip i molts gols, entre dos equips que van oblidar un xic les defenses.

Javi Martínez obria el marcador, en el minut 5, amb una jugada individual dins l'àrea, en un espai molt reduït. El Barcino B havia tingut dos pals consecutius per a aconseguir el primer gol. Però, era el Calafell qui s'avançava en el marcador.

Els visitants empatven, en el minut nou, i s'avançaven, dos minuts més tard, 1 a 2. Javi Martínez tornava a empatar el partit, en un contracop, culminat amb un xut ras i creuat, molt ajustat al pal. Era el minut catorze de la primera part. Dos minuts més tard, Javi Luna desfeia l'empat amb una arrossegada a l'escaire i, en el disset, Xavi Solé marcava un golàs, amb una nova arrossegada a l'escaire, dins l'àrea visitant.

Javi Martínez marcava el 5 a 2 de falta directa, amb un ganxo que deixava ajagut al porter visitant. Era el minut dinou de la primera part. Un minut després, el Barcino B escurçava distancies, fent el 5 a 3. Amb aquest marcador s'arribava al descans.

L'entrada de Josep Maria Palau, al descans, substituïnt un encertat Josep Maria Hernàndez, va facilitar que el Barcino B remuntés. La manca de tensió i l'entrada en fred no va ajudar a Palau en la porteria, tot i l'excel·lent temporada que ha fet. El Barcino va fer tres gols, en tres minuts, en el 29, el 30 i el 31. El darrer va ser de rebot, en pròpia porta. El marcador es capgirava, passant a ser de 5 a 6 pels visitants.

En el minut 37, el Barcino B feia el 5 a 7. Javi Martínez fallava una falta directa i el Barcino B també en desperdiciava una altra. A manca de cinc minuts pel final, el Barcino B sentenciava, fent el 5 a 8.

Javi Martínez fallava una nova falta directa, a tres minuts i mig del final, que hagués fet entrar el Calafell en el partit. Però, no va ser fins el darrer minut quan, Javi Luna, marcava el definitiu 6 a 8, amb una arrossegada creuada que entrava per l'escaire. El Barcino B va disposar d'una nova falta directa, a manca de segons, que va aturar Palau.

El sopar va ser en el mateix pavelló, pollastre amb escamarlans. Els veterans van acomiadar la temporada al bar de Les Casernes, la que ha estat la nostra casa, en aquesta temporada, lluny del pavelló Joan Ortoll.

Els jugadors calafellencs estaven contents per mantenir la categoria, un any més, i poder gaudir de l'hoquei al màxim nivell. Veterans som tots!