divendres, 21 de setembre del 2018

Passant ronda a Les Franqueses

C.H. Les Franqueses - 3
C.P. Calafell - 11

Els veterans del Calafell van superar la primera eliminatòria de la Supercopa de veterans 2018, a la pista de Les Franqueses, de manera còmoda i sense patiment. Els calafellencs van exhibir el seu potencial ofensiu, en un partit amb molts gols, on van destacar Javi Martínez i Xavi Esplugas, amb 5 i 4 gols, respectivament.

Va trigar molt en arribar el primer gol de la nit. El Calafell tenia molt de respecte pel rival i va decidir no arriscar massa en defensa. Javi Martínez "Romario" marcava, de penal, en un llençament inapel·lable i ràpid, pel centre de la porteria, fregant el travesser. Era el minut 8 del primer temps.

El segon gol va arribar un parell de minuts després, amb un xut de Xavi Esplugas. Ramon Ferré disposaria de dues rematades més per a augmentar la distància, sense èxit. El Calafell seguia amb la defensa pressionant i el conjunt local anava rotant la banqueta per a poder aguantar el ritme.

Abans del descans, arribaven 3 gols més repartits entre "Romario" i Esplugas. Amb el marcador de 0-5 s'arribaria al descans. Josep Maria Palau es mostrava segur sota els pals, amb una bona defensa per part dels visitants que no concedien contracops clars.

El segon temps va arrencar amb gol del Calafell. Ramon Ferré sorprenia el porter local amb una arrossegada, des de fora de l'àrea, aprofitant que un defensa local tapava el porter. També va disposar d'una nova oportunitat, uns minuts abans, on va recuperar una bola i va intentar marcar al primer pal, sorprenent el porter que havia deixat un buit important.

Però, Les Franqueses sorprenia al Calafell, amb dos gols. El primer, de xut ras, on Palau no va veure la bola. El segon, amb xut ajustat al pal, on Palau no va arribar. El marcador es posava amb 2 a 6, però el Calafell no es va posar nerviós.

Després d'un temps mort, els visitants marcaven quatre gols més, amb "Romario" i Esplugas com a protagonistes. Les Franqueses marcava el 3 a 10, a tres minuts del final. Però, tancava el marcador el Calafell, amb un gran gol del capità, Joan Totosaus, rematant un refús del travesser, després d'un xut de "Romario". El capità calafellenc empalmava la bola, a mitja alçada, enviant-la a l'escaire de la porteria local. Va ser el golàs de la nit!

El Calafell no va passar fred, aquest cop, i es va sentir còmode en la pista de Corró d'Amunt. El record de fa dues temporades, on es va perdre per 3 a 5, en una nit gèlida, va quedar enrera. Però, sempre va estar present en la ment dels jugadors calafellencs. Això els va portar a fer un partit seriós i ben portat.

Els dos equips s'estrenaven en aquesta competició, després de canviar-ne el format. El proper rival del Calafell serà el C.E. Noia Freixenet. L'equip de Sant Sadurní ha passat ronda, després de guanyar el seu partit davant l'Esplugues, per 11 a 2, a l'Ateneu.

Els jugadors calafellencs van celebrar la victòria al vestidor, amb el tradicional selfie. L'alegria era continguda, conscients que es tracta d'una eliminatòria més de la competició, però contents per haver passat la primera ronda eliminatòria i no haver caigut a la primera de canvi.

Magnífic sopar, amb pollastre i patates, amb els companys de Les Franqueses. Xavi Esplugas celebrava els seus quatre gols, en el seu retorn a l'equip, després d'un any al segona catalana del Cubelles, amb una bona "pinta". Inapel·lable!