dimarts, 19 de juliol del 2022

Resum del VII Torneig Internacional Ciutat de Calafell


Després de quatre anys sense poder disputar el Torneig Internacional Ciutat de Calafell, per les obres en el pavelló Joan Ortoll i la pandèmia de la COVID-19, hi havia ganes de tornar a gaudir de l'hoquei veterà, en la millor de les seus: Calafell! Per això, en aquesta setena edició, s'ha batut el rècord d'equips participants, amb setze equips. Això ha suposat que el torneig s'hagi disputat en tres dies diferents, començant el divendres, a la nit, la seva primera jornada i fent grups de quatre equips, per primer cop.


Els equips participants han estat, per ordre de classificació, el C.E. Noia, el F.C. Barcelona, el C.P. Calafell, el C.E. Vendrell, el C.P. Riudebitlles, el C.P. Vilanova, l'E.H.C. Mallorca, el C.P. Vilafranca, el C.P. Sant Ramon, l'Alcañíz (Terol), el C.P. Ribes, l'A.A. Amadora (Portugal), l'A.A. Coimbra (Portugal), l'A.H. Bassano (Itàlia), el C.P. Alcalá (Madrid) i Andalusia.


La primera fase del torneig estava dividida en quatre grups de quatre equips, cadascun. Aquest era el quadre dels equips que quedaven enquadrats en cada grup. Destacava el grup del Barça i el Riudebitlles, en el grup verd, on l'equip del Penedès comptava amb el seleccionador espanyol, Guillem Cabestany. També, en el grup vermell, hi havia un duel apassionant entre el Vendrell i el Vilanova.


En la jormada de divendres, el Coimbra era l'únic equip que no disputava cap partit. Els portuguesos venien de viatge i van demanar disputar els seus partits en la jornada de dissabte. Això va obligar al Calafell a disputar dos partits importants, en el seu grup.


El primer partit va ser davant l'Alcañíz, un equip dur i molt físic que va posar a prova als calafellencs que no acostumen a arrencar massa bé el seu torneig. Però, aquest cop, va ser diferent. Els locals es van imposar, amb comoditat, per 3 a 6.


El segon partit del Calafell va ser davant el "retrobat" Vilafranca. El duel del Penedès es va decantar pel conjunt verd-i-blanc, per 2 a 6. Els locals seguien amb la seva ratxa de victòries, acumulant-ne cinc de consecutives, després del III Quixote, disputat a Alcalà d'Henares.


El Sant Ramon s'estrenava en el Torneig Internacional Ciutat de Calafell davant l'A.H. Bassano. Els italians es van endur el partit (2-6), però van perdre els punts per alineació indeguda. En el conjunt vilafranquí hi jugava el company Genís Anfruns, porter que ha disputat la LCV amb el Calafell, en aquesta temporada.


Però, el duel més esperat de la jornada era el què enfrontava el Vendrell i el Vilanova. Els roig-i-negres es van imposar per 5 a 3, amb un bon partit de Sant Julivert. Gairebé, amb aquesta victòria, els vendrellencs s'asseguraven la primera posició del grup vermell, en el seu debut en el Torneig Internacional Ciutat de Calafell.


La rebelació del torneig va ser l'Espanya Hockey Club de Mallorca, amb un vell conegut exjugador del Calafell, l'argentí Guillermo Petricorena, que va ser un dels jugadors que van impulsar l'hoquei més tècnic modern, en una època de difícil comprensió per als entrenadors de principis dels noranta. L'argentí va mostrar tocs de qualitat, portant el seu equip a la victòria davant Andalusia (1-10).


El Noia debutava davant el Ribes, un conjunt format per jugadors del Ribes, amb reforços del Cubelles, que han compartit entrenaments i amistosos amb el Calafell, durant la temporada. Els de Sant Sadurní es van imposar per 2 a 7, amb solvència.


La jornada de dissabte pel matí prometia emoció, amb partits on es decidia el primer lloc de cada grup. El Riudebitlles no va poder comptar amb Guillem Cabestany, en el seu partit davant el Barça. Els blaugranes ho van aprofitar per a imposar-se per 3 a 0.


El Calafell s'assegurava el primer lloc del grup groc, guanyant a l'A.A. Coimbra (Portugal), per 2 a 4, en un partit més disputat del què sembla. Els portuguesos estaven frescos, en el seu primer partit i els locals ja tancaven la fase de grups disputant el tercer dels seus enfrontaments.


El Ribes va patir força davant Andalusia, guanyant per la mínima (4-5). Els andalusos van fer, segurament, el seu millor partit i no volien quedar últims del seu grup.


El Bassano i el Vilanova van empatar a tres gols. La tanda de penals va ser favorable als italians, però els vilanovins van obtenir els tres punts per alineació indeguda. El Bassano jugava amb un jugador federat en una altra categoria i se li van retirar tots els punts de la fase de grups. Van empatar amb el Vendrell, a quatre gols, perdent a la tanda de penals. Els italians, amb reforços del Mollet, no van perdre cap partit, en el torneig. Però, la penalització els va dur a disputar els últims llocs del torneig.


Coimbra i Vilafranca podien posar emoció en el grup groc. Si els portuguesos guanyaven, hi havia un triple empat amb l'Alcañíz. Però, el Vilafranca es va imposar per 4 a 5, aconseguint la segona plaça del grup groc.


De la jornada de dissabte a la tarda, destaquen les dues semifinals. La primera d'elles, entre el Noia i el Vendrell, amb victòria dels de Sant Sadurní, als penals (2-1), després d'empatar el partit a quatre gols. La segona, entre el Barça i el Calafell que va ser emocionant fins el final, amb victòria culé per 4 a 5.


L'A.A. Coimbra va derrotar al C.P. Alcalá, en el partit entre madrilenys i portuguesos, evitant disputar el partit per l'última plaça del torneig.


El públic local va animar al Calafell, en el seu intent per a derrotar el Barça, en la semifinal del torneig. Un gol matiner i una falta directa, transformada per Càceres, donaven avantatge als blaugranes. En el descans, el Barça dominava per 1 a 4. Però, el Calafell era conscient que tenia més fons físic i va insistir en la pressió, jugant amb les seves armes, davant un conjunt superior tècnicament. Va posar emoció fins el final, tenint ocasions per a fer l'empat. Però, la classificació per la final va ser pel Barça (4-5).


La jornada del diumenge prometia ser molt interessant, amb un derbi del Penedès, entre el Vendrell i el Calafell, pel tercer lloc, i una final entre el Noia i el Barça, dos equips forts que han disputat la Final Four de la LCV d'enguany.


A la pista central, el Riudebitlles, amb el seleccionador espanyol, Guillem Cabestany, a les seves files, s'imposava al C.P. Vilanova de Juanjo Ferrer, Quim Rubio, Òscar Ruíz, Edo, Miquelet,..., per un contundent 5-1, aconseguint el cinquè lloc del torneig. 



Sense cap dubte, però, el partit més esperat de la jornada de diumenge va ser el derbi de veterans, entre el C.P. Calafell i el C.E. Vendrell, en el partit pel tercer lloc, la final de consolació. Els dos equips venien de plantar cara i vendre molt cara la seva pell, en les semifinals davant el Barça i el Noia, respectivament. 


El duel va ser molt anivellat, fins els minuts finals, on els locals van obrir forat en el marcador, sentenciant un partit (5-2) que van saber jugar i tenir més intensitat i físic que els visitants. Els calafellencs van acabar el torneig amb molt bon sabor de boca, només perdent un partit, en les semifinals, davant el Barça i per la mínima.


Abans de la final, el torneig va comptar amb l'actuació de la Banda de Timbals i Gralles de Mas Romeu. El grup va amenitzar i ambientar la prèvia del partit definitiu, entre el F.C. Barcelona i el C.E. Noia.


El C.E. Noia va dominar la final, de principi a fi, sent superior i imposant-se al F.C. Barcelona que havia guanyat en cinc de les sis edicions anteriors del torneig de Calafell. El resultat de la final va ser 3 a 6 pels de Sant Sadurní d'Anoia que venien amb l'equip de gala, amb jugadors com Del Amor, Caldú, Rodrigo, Albesa,...


Després de la gran final, es va iniciar l'entrega de trofeigs a tots els equips participants, els àrbitres i els jugadors més destacats del torneig, en el centre de la pista. Podeu trobar totes les fotografies en la pàgina de facebook "Veterans som tots!".


Els primers en recollir els seus trofeus van ser els àrbitres, Torner va recollir els trofeus pels set àrbitres que van participar en el torneig. També, l'àrbitre portuguès, Paulo Cruz, va recollir el trofeig per la seva participació en el nostre torneig, a qui agraïm que s'hagi desplaçat i xiulat, de manera altruista. Grande, Paulo! Forte abraço! Obrigado.


El trofeu per a l'A.A. Coimbra el van recollir les dues jugadores que van participar en el torneig, amb aquest equip portuguès, la portera i una jugadora de pista. Sens dubte, van ser la sensació del torneig!



Gallart i Papiol, pel Noia Freixenet, van recollir el trofeig de Campió de la setena edició del Torneig Internacional Ciutat de Calafell. El campió va ser el protagonista de l'entrega de trofeigs.


Els seus porters, "Nono" i "Papi", van recollir el trofeu al millor porter del torneig.


Jordi Del Amor va ser escollit el millor jugador del torneig, destacant en la final.


Els veterans del C.P. Calafell van concedir el trofeu "Gentleman" al coordinador del C.P. Calafell, Xavi Camell, per haver superat una llarga malaltia que l'ha impedit estar a prop de les pistes durant forces setmanes i pel seu comiat del club.


La "rifa" va generar expectació, alguns havien apostat fort per a endur-se alguns dels premis del sorteig.




Es va sortejar un pack d'estètica, gentilesa del Centre d'estètica Experience de Calafell. La guanyadora va ser una aficionada de Calafell i li va fer entrega la Sònia Olmedo, propietària del centre d'estètica.




I, per acabar el sorteig, uns aficionats del Barça es van endur el pernil, gentilesa d'Embotits Bundó.


Em acabar, tots els equips participants es van fotografiar sota la pancarta dels "amics del Joan Petit" que presideix el Pavelló Joan Ortoll, durant aquest 2022, on la ciutat ha estat seu d'aquest prestigiós torneig solidari d'hoquei, per a la lluita contra el càncer infantil.


Els equips van gaudir del fi de festa, menjant la tradicional paella, aquest cop en una de les pistes annexes del pavelló Joan Ortoll. Sense cap dubte, la millor manera de culminar la millor edició del Torneig Internacional Ciutat de Calafell de la seva història. Us esperem en la propera edició, ara sí, l'any que ve!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada