dimarts, 20 de febrer del 2018

Un set en blanc pel Barça

C.P. Calafell - 0
F.C. Barcelona - 7

El Barça va viatjar a Calafell amb quatre homes de pista i un porter, l'equip just per a endur-se els tres punts, sense canvis i, als cinc minuts, gairebé es queda amb tres jugadors. Toni Rovira, indisposat, va haver de continuar jugant, després de patir els problemes d'una gastroenteritis. No obstant, el magnífic partit de Gaby Cairo, amb cinc gols, va ser suficient per a sentenciar un Calafell que va merèixer algun gol en el marcador. En definitiva, un resultat enganyós, en un partit més igualat del què reflexa el resultat final.

Tot i la interrupció del joc, als cinc minuts, pels problemes intestinals de Toni Rovira, el Calafell estava creant algunes ocasions de perill. La més clara va ser un xut al pal del "Capi", Joan Totosaus, en un contracop, que Ramon Ferré no va saber rematar, a porta buida.

Fins a aquell moment, el Calafell combinava bé en atac i mantenia lluny de la porteria la davantera blaugrana, amb una defensa individual ben assentada a la pista. No obstant, l'aturada va trencar un xic el ritme al conjunt local i això ho va aprofitar el Barça per a fer-se amb el domini del partit.

El primer gol del partit va arribar, però, en el minut 10 de joc. Miguel Plaza marcava, amb un xic de fortuna, en una rematada al primer pal que el porter local, Josep Maria Palau, no va poder rebutjar. Tot i això, Palau va ser un dels homes destacats en el partit d'ahir.

El segon gol de la nit arribava amb un gran xut, a l'escaire, de Gaby Cairo. El davanter blaugrana culminava una jugada col·lectiva amb un fort xut inapel·lable, des del lateral de la pista. Gran gol i res a fer. Amb aquest resultat de 0 a 2 s'arribava al descans i amb unes bones sensacions pel Calafell que es mantenia dins del partit.

El segon temps arrencava amb diferents jugades de perill pel Calafell, amb un "Tino" Martínez molt segur, sota els pals. Javi Luna ho intentava, sense èxit, un cop rera l'altre. El Calafell intentava combinar, però la defensa individual del Barça tallava totes les passades dins l'àrea.

El tercer gol va ser en una badada defensiva que deixava sol a Gaby Cairo. El jugador argentí no perdonava, rematant una passada de Xavi Segarra, en la sacada d'una falta. Palau no va poder fer res per a aturar la rematada, era el minut 7 del segon temps.

El quart gol de la nit va arribar un minut més tard. Xavi Segarra marcava de fort xut, després d'una jugada combinativa en atac. El Calafell es va enfonsar, després d'aquest gol, i va abaixar els braços.

Gaby Cairo rematava la feina amb dos gols més i, el darrer, a manca de set segons pel final que arrodonia el resultat. Els seus cinc gols van marcar la diferència, en el partit d'ahir.

Del segon temps, cal destacar que el Calafell va disposar de dos penals, xiulats per l'àrbitre Alberto López, que els jugadors blaugranes van protestar per considerar que havien estat a la frontal de l'àrea. Javi Luna va xutar els dos penals fora dels tres pals i sense fortuna en el rebot.

El Calafell va merèixer algun gol per a entrar dins el partit i aconseguir un marcador més equilibrat. Els jugadors blaugranes van reconèixer que els havia costat, més del què reflectia el marcador, treure el partit endavant.

Acaba, doncs, la primera volta, amb dos partits ajornats (Cerdanyola i Canet) i amb onze punts que permeten somiar amb una salvació de categoria, l'objectiu de la temporada verd-i-blanca.