dimarts, 22 de maig del 2018

Plantant cara i per la mínima, a Blanes

C.F. Cuatro Vientos - 5
C.P. Calafell - 4

Els veterans del Calafell van perdre per la mínima a la difícil pista del Cuatro Vientos de Blanes, després de tenir ocasions clares per a puntuar, entre elles dos penals i dos pals. El conjunt local va saber remuntar un 0-2 advers, amb ofici i paciència, aprofitant els cinc minuts inicials del segon temps, on el Calafell va notar el cansament.

El Calafell va arrencar bé el partit, amb contracops clars i ben posicionat en defensa. Al Cuatro Vientos li costava atacar la defensa individual visitant i el Calafell aprofitava per combinar en atac, disposant d'un primer xut al pal en una paret entre Javi Martínez i Ramon Ferré.

El primer gol arribava en el minut vuit de joc, a través de Javi Martínez "Romario". El davanter local culminava un contracop de 2 contra 1 amb un xut creuat que tocava el pal i entrava en la porteria local. El segon gol el marcava el mateix "Romario" amb un fort xut ras que va sorprendre al porter del Cuatro Vientos, en el minut dotze de joc.

Però, deprés de demanar un temps mort, per part del Calafell, per a que el porter, Josep Maria Hernàndez, pogués descansar, davant l'allau ofensiu del Cuatro Vientos, arribava el primer gol local. Amb l'1 a 2 s'anava al descans. Bon resultat pels visitants que havien dominat bona part del primer temps i havien aguantat bé darrera en la reacció local.

El segon temps, però, arrencava amb el gol de l'empat, en el minut 1 de la represa. Als tres minuts, el conjunt de Blanes ja havia donat la volta al marcador, fent el 3 a 2 i el 4 a 2. Van ser cinc minuts de baixon visitant que va aprofitar el Cuatro Vientos, amb la seva major experiència.

Després d'un temps mort per a tallar el ritme visitant, el Calafell va reprendre el seu joc i va disposar d'un penal per a retallar distància. No obstant, Javi Martínez no va encertar i el porter local va aturar el llençament. El Cuatro Vientos feia el cinquè, pràcticament, en la jugada següent.

Tot i tenir el partit gairebé sentenciat, el Calafell no va baixar la guàrdia i va seguir pressionant. Va canviar a defensa zonal i el Cuatro Vientos no va saber contraatacar aquest canvi defensiu. Cañi aprofitava un rebuig del porter per a fer el 5 a 3. Poc després, Javi Martínez disposava d'un nou llençament de penal per a fer el 5 a 4, però el porter local va tornar a aturar el llençament.

Amb un Calafell bolcat i un Cuatro Vientos aguantant la bola, va arribar la desena falta del conjunt de Blanes, just a deu segons del final. El llençament, després d'acabar el temps de joc, va ser transformat per Xavi Solé, arrossegant la bola a l'escaire de la porteria blanenca.

Al final, sensacions agredolces per no haver pogut treure algun punt en un partit, inesperadament, igualat i equilibrat. El Cuatro Vientos va sumar els tres punts, gairebé fent el mínim esforç. Però, el Calafell va sortir orgullós d'un partit on va faltar ritme i físic.