dimecres, 19 d’octubre del 2011

D'on surt la idea de fer un club d'hoquei a Calafell?

Imatge extreta del llibre l'Abans. Recull gràfic de Calafell 1890-1965

Era a principis de la dècada dels cinquanta, 1950 o 1951, quan alguns estiuejants provinents, majoritàriament, de Barcelona, atrets per les excel·lents condicions climàtiques de la platja de Calafell, feien els primers partits a la terrassa de l'Hotel Miramar.
Imatge extreta del llibre l'Abans. Recull gràfic de Calafell 1890-1965

Llavors, aquella terrassa, coneguda popularment com l'Hangar, amb una coberta de fibrociment (Uralita), ja havia estat seu de diverses activitats com alguns balls populars, algun combat de boxa i s'hi practicava, també, el patinatge sobre rodes.

Foto cedida per Maria Rosa, viuda Guillermo Mercadé

Aquests estiuejants, entre els que es trobaven Joan Fernàndez (popular campió, també, de Rallys de l'època), Marimon, Recaredo, Portas i algun altre, jugaven partits d'hoquei contra el Club Patí Vilafranca. Per aquelles dates, a l'equip del Penedès, hi jugaven, per ordre d'aparició a la fotografia, de dalt a baix, Padilla, Mañé, Balanyà, Vidal, Solé "Pells", John (entrenador) i Bricollé.

Foto cedida per Maria Rosa, viuda Guillermo Mercadé

A la foto, Guillermo Mercadé, un altre dels jugadors del Vilafranca, concretament, el porter que surt a la fotografia tot sol. Més tard, Guillermo Mercadé, es va instal·lar a Calafell, ampliant el seu negoci de Vilafranca, que encara avui existeix, la joieria Guillermo, al carrer Vilamar de la Platja de Calafell. Va ser, també, un dels impulsors del Rally "Costa Daurada" de Calafell.

Crònica publicada el setembre de 1953, a la revista Vendrell. Portavoz católico de la vila

En un dels partits que es disputaven, la Colònia d'estiuejants Calafell va empatar, a quatre gols, amb el Centre Catequístic del Vendrell. Alguns jugadors vilafranquins van reforçar el conjunt de Calafell. L'equip del Vendrell estava format, per primer cop, per jugadors de la Vila. En aquella temporada, el Vendrell ja disputaria un campionat oficial.

Extret de la Revista Patin Hockey, número 4, 14-9-1967

Extreta del llibre IHC. De l'Astòria a Les Comes

L'estiu de l'any 1951, al Palau d'Esports de Barcelona, al carrer Lleida, es va celebrar el Campionat del Món d'hoquei patins, on l'equip espanyol format, entre d'altres, per Soteres, Orpinell, Serra, Trias i Puigbò, es va proclamar campió.

Extreta del llibre IHC. De l'Astòria a Les Comes

En aquest Campionat hi van assistir alguns calafellencs com Marcel Miró, Albert Romeu, Jaume Vives i algun altre. A l'arribar a Calafell, encara emocionats i entusiasmats per l'espectacle presenciat, van proposar-li a Mossèn Jaume Tobella, rector de la Parròquia, arribat l'1 de febrer del mateix any 1951, la possibilitat de portar a la nostra població aquell esport que tant els va impressionar.

5 comentaris:

  1. ole, ole, poca gent ho sap això.... no ho sabia ni jo...jejejje

    ResponElimina
  2. Al meu pare li hauria agradat moltíssim akesta noticia... gràcies en nom de la familia Blanch i com no del nostre pare Agustí Blanch... el "Rius"

    ResponElimina
  3. felicitats per la iniciativa! és molt bona idea donar a conèixer la història del club a partir d eles noves tecnologies... s'hauria d'animar a que els que surten en aquestes fotos fessin algun comentari... Porposo que en MARCEL escrigui algo... jejej

    ResponElimina
  4. Gràcies nois! Dijous publicarem la segona entrega.

    Marc, segur que el teu pare ho veu des d'algun lloc, on sigui. Encara no ha sortit, però aviat ho farà.

    Chema, el Marcel ha cedit moltes de les fotografies que ho fan possible. Sens dubte els seus comentaris formen part del text que acompanya les seves fotografies. D'alguna manera, doncs, hi és present.

    ResponElimina