dijous, 16 de setembre del 2021

Sisè lloc al Màsters Cup Ibèric


Els veterans del C.P. Calafell van disputar, el passat cap de setmana, el torneig "Màsters Cup Ibèric", a Oliveira d'Azeméis (Portugal), al pavelló de l'Escola Livre d'Azeméis. L'expedició estava formada per Joan Totosaus, Javi Luna, David Pérez, David Prieto, Miguel Ángel Perín, Xavier Esplugas, Jordi Cañellas, Ramon Ferré i els porters Genís Anfruns i "Pato" Pedro Lucas Robles. Els porters del Sant Ramon i del Fuengirola van ser els que van cobrir la porteria calafellenca, en aquest torneig, amb una actuació destacada.


Es va matinar per a poder agafar l'avió que sortia de l'aeroport del Prat, a les dos quarts de vuit del matí. Les cares de son eren evidents. Però, l'alegria d'un nou cap de setmana lluny de casa, jugant a hoquei, era evident.



Dalt de l'avió, la son es va apoderar dels jugadors calafellencs...






...que van aprofitar per a veure i visitar Oporto, en tramvia i a peu, tastant els seus millors encants, dinant en el famós "Tubarao" de Matosinhos.


El pavelló de l'Escola Livre estava just al costat del cementiri, fent gala d'una gran planificació urbanística de la ciutat.


Un pavelló que estrenava parquet. En el primer partit, el ritme va ser lent i semblava que els jugadors no sabien patinar. Però, poc a poc, els equips van anar agafant la mida al nou paviment.



Quan el Calafell va arribar al pavelló, enseguida es va fer l'amo del mateix. Un stick de birres encetava l'estada a Portugal i era la millor preparació pel debut, davant el conjunt madrileny de Las Rozas.


C.P. Calafell - 3
C.P. Las Rozas - 6



El primer partit del torneig va ser contra Las Rozas, amb una primera part molt igualada que va acabar en empat a dos gols.




En el segon temps, va arrencar amb la mateixa igualtat i els dos equips van marcar, posant l'empat a tres gols, en el marcador.



A manca de vuit minuts pel final, Las Rozas va fer un gol des del booling, tocant la bola a la careta del porter calafellenc, Genís Anfruns. Aquest gol va deixar tocat als calafellencs que no van poder recuperar-se del cop.



Els madrilenys van marcar dos gols més que tancaven el resultat final i els donaven els primers tres punts, 3 a 6.




Els golejadors calafellencs van ser Xavier Esplugas, amb dos gols, i David Prieto.





El conjunt madrileny va imposar el seu millor ritme i fons físic, en la segona meitat. En la primera, el Calafell s'havia avançat 2 a 0. Però, els madrilenys van acoseguir empatar abans del descans.



Els dos equips van coincidir en el sopar, donades les hores en què s'havia jugat el partit. Dos Alcaldes van presidir la trobada...


En acabar el sopar, es va aprofitar la nit portuguesa per a fer uns billars i jugar a dards, poca cosa més hi havia!


Escola Livre d'Azeméis - 3
C.P. Calafell - 3



El segon partit del campionat, davant el conjunt local de l'Escola Livre, va ser molt igualat, també. Els locals eren els favorits del grup, ja que havien derrotat a l'Alcobaça de manera contundent (10-5), en el primer partit.



Els gols calafellencs els van marcar Xavier Esplugas, David Pérez i David Prieto. El resultat va ser d'empat a tres i va poder guanyar qualsevol dels dos equips.







El partit va ser transmès en directe per la televisió local T10 tv i els calafellencs van poder seguir el seu equip a través d'aquest canal.























Amb aquest empat, el Calafell entrava en la lluita per la segona posició del grup. No obstant, els portuguesos ja sumaven quatre punts i Las Rozas en tenia sis.



No obstant, l'equip s'ho prenia amb bon humor. I celebrava el punt com una fita important.


Alcobacense - 5
C.P. Calafell - 8



En el darrer partit de la fase de grups, amb públic a la graderia i les habituals salutacions entre els equips, el Calafell s'enfrontava a un altre equip portugués que ja coneixia molt bé, l'Alcobacense.




Els calafellencs eren conscients de la dificultat d'assolir la segona plaça del grup, donada la diferència de gols amb el conjunt local de l'Escola Livre. Però, no ho veien impossible. Havien d'eixugar vuit gols entre els dos partits i ho van intentar.




Tant va ser així que el Calafell es va avançar 5 a 0, en el primer temps. Només, un gol portuguès, fruit d'una relliscada a mitja pista de Ramon Ferré, va impedir arribar al descans amb la porteria a zero.




No obstant, el conjunt d'Alcobaça va eixugar l'avantatge, amb tres gols, posant-se 5 a 4, en el marcador, i fent perillar la victòria verd-i-blanca.




El Calafell, però, va saber reaccionar i recuperar avantatge en el marcador, fins el 8 a 5 final.





David Prieto, amb tres gols, Xavier Esplugas, Miguel Ángel Perín, Joan Totosaus, Ramon Ferré i Javi Luna van ser els autors dels gols verd-i-blancs. Cal destacar el golàs del "Capi", creuant la bola a l'escaire de la porteria rival.













Tot i el resultat, l'esperada victòria àmplia de Las Rozas davant el conjunt local no es va produir. Tot el contrari, el conjunt madrileny va perdre 8 a 2, davant el conjunt local, i la primera posició del grup.


Calia celebrar la victòria, com cal. Genís tornava a agafar l'stick de birres i repartia joc.



Al tenir la tarda lliure, vam demostrar la nostra passió per l'hoquei, visitant l'stick més gran del món i pujant-hi damunt. Oliveira d'Azeméis és una ciutat important per l'hoquei, seu de la fàbrica de material esportiu Azemad.



Però, també, és la ciutat on juga l'Oliveirense, un dels equips punters de la lliga portuguesa, amb un pavelló per a més de tres mil cinc-centes persones, que vam poder visitar.





Però, també, una ciutat amb un casc històric arregladet i curiós que trenca amb la imatge de pobresa de la resta de la ciutat.



Al vespre, sopar amb tots els equips, en un restaurant de la localitat, on els veterans del Calafell, un cop més, van ser l'ànima de la festa.


Alenquer - 4 (1)
C.P. Calafell - 4 (0)


L'independentista Genís i l'espanyolista "Pato" van fer bones migues... cusha! Pisha! Xoxo!



La ressaca de la nit anterior es va fer notar! Tot i que el Calafell havia aconseguit no jugar el partit de les nou del matí i poder dormir una mica més, els jugadors van notar les poques hores de son i no van fer el seu millor partit, davant l'Alenquer.


Javi Luna feia el seu millor partit, amb tres gols. Miguel Ángel Perín feia el quart pel Calafell, amb un xut de mig camp.


El Calafell semblava tenir el partit més que controlat, posant-se 4 a 1, per davant, en el descans. Ramon Ferré va errar, fins i tot, un penal.





Però, en el segon temps, poc a poc, l'equip portugués va anar eixugant l'avantatge verd-i-blanc, acabant el partit amb empat a quatre gols.




















Una tanda de penals penosa, per part dels dos equips, va acabar amb un únic i solitari gol dels portuguesos, entrant la bola fluixa pel costat del pal, després de tocar l'stick del porter.




El gol de penal donava el cinquè lloc als portuguesos de l'Alenquer, deixant el Calafell sisè del torneig.





Però, el Calafell estava content pel seu paper en el I Màsters Cup Ibèric, on només havia perdut un partit davant Las Rozas.


Els jugadors calafellencs van continuar celebrant la sisena posició, amb sticks de birres i noves amistats arbitrals.



En l'entrega de trofeigs, el nostre "Capi", Joan Totosaus, recollia el trofeig de sisè classificat, molt ben acompanyat.




Gran paper dels veterans del Calafell, en un altre desplaçament a terres portugueses. Esperem veure aviat els nous i els vells amics!







Per tancar el "tour" per terres portugueses, dinar espectacular a Matosinhos, on ens esperava un turbot de luxe.








Visita final per Oporto, on vam seguir la final de la Supercopa d'Espanya, per Esports 3, tot veient la posta de sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada