dimecres, 27 de març del 2019

Una part per a cada equip

C.P. Calafell - 2
F.C. Barcelona - 4

Els veterans del Calafell van plantar cara a un Barça que va venir just d'efectius i que es va anar mermant, durant el partit, per culpa de les lesions. El primer temps, el Barça va ser superior, aprofitant les errades locals per a avançar-se 1 a 4. El partit semblava sentenciat, però el segon temps va ser ben diferent. Marc Navarro i Ramon Ferrer van lesionar-se i van fer que el Barça jugués tot el segon temps amb menys potencial. Això ho va aprofitar el Calafell per a dominar el segon temps, però els pals i un Juan Ramon De Moya molt segur, a la porteria, van evitar l'empat o la victòria local.

El Calafell va començar el partit, amb una defensa individual, per a intentar buscar el desgast del conjunt visitant. El Barça va venir a Les Casernes amb un sol canvi i el Calafell volia fer una feina de desgast físic que, fins a cert punt, li va sortir prou bé.

Tot i això, David Cáceres obria el marcador, amb un xut creuat, des de la frontal de l'àrea, a l'escaire de la porteria verd-i-blanca, defensada per Josep Maria Palau. Era el minut 8 del primer temps. Poc després, el Barça posava el 0-2 en el marcador, dominant el joc i amb més físic que els locals, amb un Marc Navarro molt actiu.

Però, el calafell aprofitava una falta directa per a escurçar distàncies. Javi Martínez "Romario" aixecava la bola, de manera inapel·lable, fent inútil l'estirada de De Moya. Faltaven deu minuts, encara, pel descans. Però, el Barça marcaria el tercer. I, quan semblava que s'arribaria al descans amb aquest marcador, Perín xuta des de mitja pista i el Barça recupera la bola, sortint al contracop. El propi Perín atura amb falta el contracop blaugrana i l'àrbitre assenyala la falta directa. Dani Cáceres aprofita per a fer l'1 a 4 que semblava sentenciar el partit.

Als cinc minuts de la segona meitat, Marc Navarro abandona la pista per lesió. El jugador blaugrana venia de disputar un partit de futbol sala i no va poder acabar el partit. Als pocs minuts, un altre jugador blaugrana, Ramon Ferrer, es lesiona. Però, es manté en pista, a mig gas, fins el final del partit.

El Calafell aprofita aquesta situació per a fer-se amb el partit. Mantenint la defensa individual, gairebé deixa sense respir al Barça, en defensa. En el segon temps, els blaugranes van disposar de menys ocasions de perill. Però, un Palau molt segur i aturant-ho tot, va mantenir la porteria a zero.

Un xut  a la creueta i un altre remat al pal de Ramon Ferré, suposen dues bones oportunitats pels locals per a escurçar distàncies. Però, és Javi Martínez "Romario" qui marcaria el 2 a 4 definitiu, amb un remat dins l'àrea, després d'una bona jugada col·lectiva del Calafell. Juan Ramon De Moya va estar a punt d'aturar la bola, però va entrar a la porteria, per ben poc.

El Calafell va disposar de bones ocasions, però no va poder apropar-se més en el marcador. Si els dos pals de Ramon Ferré haguessin entrat, el Calafell hauria pogut rascar algun punt de la visita blaugrana a Les Casernes. Però, un David Càceres molt segur, va saber gestionar molt bé l'avantatge en el marcador i va saber dirigir el seu equip, en els minuts finals, aguantant el resultat.

Resultat més que digne del Calafell, davant un Barça que no va venir en el seu millor moment i, segurament, amb el seu millor equip. Bones sensacions, bon joc i bon marcador pels locals que, després de tres setmanes jugant, sembla que ja han tornat a recuperar el ritme de joc i tornen a ser un equip a tenir en compte.