dimecres, 28 de setembre del 2016

Resum de la V Taça Latina de Veterans

Els veterans del C.P. Calafell van disputar la V Taça Latina a Alcobaça (Portugal). És la seva tercera participació consecutiva en aquest torneig, després de jugar-la a Fuengirola i Palafrugell. L'any vinent es disputarà a Bassano (Itàlia) i el C.P. Calafell torna a estar convidat. Amb poc temps, la Taça Latina ha augmentat de nivell, edició darrera edició.

La mostra d'això va ser el primer partit dels veterans calafellencs que van disputar davant un dels finalistes, l'F.C. Porto. El resultat ho diu tot, 9-1. Els veterans del Calafell es van trobar sense ritme i, tot just, havent acabat de dinar. Això va fer que no entressin, en cap moment, dins el partit. El Porto ho va aprofitar i, en cinc minuts, ja guanyava 2-0. Al descans, l'avantatge era de 5-0. Perín va fer l'únic gol calafellenc, de xut des de mitja pista, rebotant la bola en el pal i l'esquena del porter portuguès.

El Calafell disputava un nou partit, aquella mateixa tarda, davant el conjunt madrileny de l'Alcalà, el finalista de la passada edició, celebrada a Palafrugell. Per tant, era un nou partit complicat pels verd-i-blancs. Així va ser! Tot i que, en el primer temps, l'Alcalà va arrencar un 2-0, a manca de quatre minuts pel descans, el Calafell va plantar batalla i va tenir ocasions per a empatar i, fins i tot, posar-se per davant. La manca de ritme, el cansament i la manca d'encert van fer que no pugés cap gol al marcador.

L'Alcalà va començar el segon temps amb un nou gol que va destrotar el Calafell. A manca de set minuts pel final, el Calafell va pressionar l'Alcalà i va encaixar dos gols més, al contracop. De nou, males sensacions pels calafellencs. No obstant, aquella nit, van estar presents a la presentació dels equips i van prendre el "Ginja", una mena de vermout portuguès.

L'endemà, el Calafell va matinar i va entrar a la pista a les 8:30 del matí. L'equip contrari, per contra, no va arribar fins les 9:00. Els àrbitres i l'organització van permetre jugar a l'equip dels Camelos (Portugal). Els calafellencs van fer un molt bon primer temps, amb un marcador curt pels mèrits verd-i-blancs (0-1). El gol de Ramon Ferré, a passada de Jordi Cañellas, donava un curt avantatge que, en el segon temps va ser insuficient per a aconseguir la victòria.

El conjunt local va empatar a un gol, però el "Capi" marcava el 2-1, a manca d'onze minuts pel final. Els portuguesos van avançar-se quan quedaven cinc minuts. Però, el Calafell no va abaixar els braços i va empatar, amb una empalmada, a mitja alçada, de Javi Luna. L'empat a 3 permetia sumar un punt, però la quantitat de gols en contra encaixats situava el quart lloc del grup als calafellencs.

La selecció andalusa va ser el rival, en el darrer partit. El Calafell, millor quart classificat dels grups, i la selecció, el segon quart van disputar el partit pel tretzè lloc. Els calafellencs van dominar el partit (5-2) quan a manca de set minuts, Cañellas va caure d'esquena i es va fer un trau al cap. Els andalusos van aconseguir empatar i tot apuntava als penals. Però, Javi Luna va marcar de falta directa, a manca de deu segons pel final, donant la victòria al Calafell.

En aquesta edició, els asturians del Grado (en la categoria +35) i el Centro asturiano (en la de +50) van ser els dominadors. Toni Sánchez marcava el gol decisiu, a la tanda de penals, després d'empatar a un gol davant el F.C. Porto. El Barça va quedar quart del torneig, en perdre els dos darrers partits, la qual cosa demostra el nivell que hi havia en aquesta edició.