dijous, 18 de febrer del 2016

Va per tu, Manolillo!

C.P. Sant Celoni A - 1
C.P. Calafell - 4

Victòria per a emmarcar l'aconseguida, ahir a la nit, a la difícil pista del Sant Celoni, després d'un partit molt seriós dels calafellencs. Els jugadors verd-i-blancs van fer un emotiu homenatge a Manolo Restoy, integrant de la Penya dels Estrellats de Calafell, sotmès avui a una intervenció quirúrgica important, desitjant-li molta sort i molts ànims, així com una ràpida recuperació. Va per tu, Manolo!

Sant Celoni i Calafell protagonitzaven un partit que es preveia fàcil, a priori, per l'equip local, situat en tercer lloc de la classificació de la Lliga Catalana de Veterans. Els locals, amb els deures fets, ja que els 24 punts que tenen els asseguren la permanència, un any més, a la màxima categoria de veterans, volien seguir sumant per tenir opcions de disputar, per primera vegada, la Final Four.

En canvi, un Calafell necessitat de punts, en penúltim lloc de la taula, sortia a la pista conscient de que la victòria seria molt complicada, en una pista on no havia guanyat mai davant l'equip A del Sant Celoni i tenint en compte el precedent del primer partit de lliga, a Calafell, on es va perdre (4-7) en set minuts per oblidar.

Els calafellencs van fer un partit molt seriós i ferm en defensa. El primer gol va arribar en una flata directa, llençada magistralment per Javi Martínez, a l'escaire esquerra de la porteria local. Óscar Sáez, porter del Sant Celoni, poc va poder fer per a aturar el llençament. Amb aquest gol, en el minut 12 de joc, s'obria el marcador, després d'uns primers minuts de desconcert visitant damunt la pista.

El Calafell va seguir tancat en defensa zonal, basculant i impedint que les ocasions de l'equip local fossin clares i de perill. Les oportunitats més clares van venir de la mà del Calafell, amb un xut al pal de Joan Totosaus "Capi", en una rematada a boca de gol que podia haver estat el segon gol calafellenc. No obstant, amb aquest marcador tant ajustat es va arribar al descans.

El Sant Celoni va disposar d'un penal i d'una falta directa per a establir l'empat, però no ho va aconseguir. En la primera acció, cal dir que l'àrbitre es va precipitar en xiular penal en una bola que un jugador local va tirar als peus de Jordi Cañellas "Canyi", força protestada i que va estar a punt de costar-li la tarjeta.

En el segon temps, el Calafell mantenia el ritme. En el minut 10 de la segona meitat, Perín xuta des de la banda i un jugador local desvia lleugerament la bola, fent inútil l'estirada del porter local. El 0-2 donava moral als visitants, ben plantats damunt la pista.

Però, després de que el Calafell tingués l'oportunitat de fer el tercer en un clar contracop, els locals van aconseguir escurçar distàncies (1-2), en el minut 12 del segon temps, posant emoció al partit. Un parell de minuts més tard, el Sant Celoni disposava d'una nova falta directa, per acumulació de faltes del Calafell. Però, els jugadors locals no la van aprofitar, fent bona l'actuació del porter calafellenc, Josep Maria Hernàndez.

A manca de sis minuts pel final, Javi Martínez "Romario" feia el gol decisiu i que, gairebé, sentenciava el partit. Un contracop molt ben portat per Javi Luna, acabava amb una passada de la mort al segon pal, on "Romario" rematava a plaer i posant l'1 a 3 en el marcador. L'àrbitre va fer aturar el temps en diverses ocasions, enduent-se les protestes dels jugadors calafellencs que volien qu el temps passés.

Finalment, a manca de dos minuts, Javi Martínez feia el seu hat trick particular i rematava una victòria treballada i soferta del conjunt visitant. Una internada a l'àrea, rematant per sota de les cames del porter local, suposava el darrer gol de la nit i tres punts importants pel Calafell.

Els jugadors visitants van celebrar la victòria i la van dedicar al Manolo Restoy, contents i satisfets pel bon joc demostrat damunt la pista i per la concentració i seriositat defensiva. Aquesta victòria és la tercera del campionat, la tercera també fora de casa. Esperem que tinguem una bona segona volta i poguem remuntar la situació!