La patinadora Montserrat Arbós i Roca va dedicar aquesta fotografia amb agraïment pel suport rebut per la directiva del C. P. Calafell |
La temporada 1981/82 mereix ser destacada en la història del Club Patí Calafell. El primer equip jugava a la màxima categoria de l'hoquei estatal, la Divisió d'Honor, amb un conjunt format exclusivament per jugadors del planter. La base seguia creixent i veia com arribaven nous èxits. Però, a més, es creava la secció de Patinatge Artístic del club, a meitat de temporada. En definitiva, una campanya brillant de la trajectòria esportiva del Club Patí Calafell.
Molta era la il·lusió que es respirava en l’ambient calafellenc davant la temporada a la màxima categoria per a uns jugadors molt joves. Un fet inesperat ho va espatllar. La baixa de Josep Maria Palau, que va fitxar pel C. N. Reus “Ploms”, va ser un cop molt dur. Era un jugador important per a un equip com el nostre.
El club havia tancat la temporada 1980/81 amb 373 socis i, en aquesta temporada a la màxima categoria, es va arribar a tancar amb 451 socis, a data 30 de juny de 1982.
Entrevista publicada el mes de setembre de 1981, en el número 30 de la revista Patín Sport |
Participació de loteria de Nadal de 1981, cedida per Tòfol Llevadies |
No va ser un any fàcil econòmicament. L’ajuntament ens va donar una subvenció de tres-centes noranta mil pessetes. Com sempre, doncs, els donatius, els sorteigs, la loteria i les rifes van ajudar a tancar millor l’exercici. Per Nadal es va comprar dècims de loteria del número 29.814, per valor de cinc-centes mil pessetes, assolint un benefici de 93.775 pessetes.
Cartell del VII Trofeig Hotel Kursaal |
En la pretemporada, es va disputar la setena edició del Trofeig Hotel Kursaal. Aquest cop, amb la presència d'un equip alemany, el Roller Sport Clube Darmstadt, va ser un torneig internacional. Els demés equips que hi van participar van ser el Cerdanyola C. H., el Juventud San Antonio de Pamplona i el C. P. Calafell. L'equip navarrès repetia presència en el torneig, donades les bones relacions que mantenien els dos clubs. Aquest fet era aprofitat pel conjunt de Pamplona per a fer una preparació de pretemporada que difícilment podria fer en la seva localitat.
En la primera jornada del trofeig, disputada el 29 d'agost de 1981, s'enfrontaven el Cerdanyola C. H. i el R. S. C. Darmstadt. Les alineacions per part dels dos conjunts van ser: per l'equip alemany, Wendlig, Kulieke, Gobbi, Dienest, Frommann, Keller, Bender i Müller; per l'equip vallesà, Tamburini, Barceló, Clares, Valverde, Carreté, Miró, Torres, Martínez i Sunyé. El resultat va ser de 0-15 favorable a l'equip català. Els golejadors van ser Torres (4), Barceló (4), Valverde (3), Martínez (2), Carreté i Clares.
El següent partit el van disputar el J. Sant Antonio i el C. P. Calafell. Les alineacions van ser: pel conjunt navarrès, López, Estabolite, Faber, Torres, López II, Echarri, Lacalle, Capdevila i Samper; per l'equip local, Suau, Collado, Totosaus, Casado, Olivella, Ràfols, Pallarès i Gener. El resultat va ser de 6-7, favorable als calafellencs. Els golejadors de l'equip de Pamplona van ser López II (2), Torres (2) i Capdevila (2). Pel conjunt local van marcar Casado (6) i Totosaus.
La segona jornada, disputada el 30 d'agost, es van enfrontar pel tercer lloc el J. San Antonio i el R. S. C. Darmstadt. El resultat va ser de 7-3 favorable al conjunt navarrès. Els golejadors van ser Estabolite (3), Lacalle (2), Echarri i López II, pel conjunt de Pamplona. Els golejadors del conjunt alemany van ser Dienest (2) i Frommann.
En la final del torneig, el Cerdanyola C. H. es va imposar el C. P. Calafell per 6-3. Els gols vallesans van ser de Valverde (2), Barceló, Carreté, Torres i Clares. Els gols locals van ser marcats per Casado (2) i Olivella. Per tant, Manuel Casado es proclamava màxim realitzador del torneig, amb vuit gols. El porter menys golejat va ser Tamburini, del Cerdanyola C. H.. El trofeig al jugador més regular va ser per a Estabolite, del J. San Antonio de Pamplona. I el premi a l'esportivitat va ser per a Frommann, del R. S. C. Darmstadt.
Fitxa federativa com a delegat del primer equip de Juan Fernández |
Fitxa federativa com a delegat del primer equip de Lluís Aparicio |
Durant la temporada, el 16 d'abril de 1982, ens va deixar el fundador del Club Patí Calafell, Mossèn Jaume Tobella i Llobet. El club va organitzar un autocar per a acompanyar-lo en el seu darrer viatge, a Sant Esteve de Sesrovires, on descansa. També, molts aficionats es van desplaçar en cotxe particular per a donar el seu adéu personal al que va ser fundador del club.
Calendari de butxaca de la temporada 1981/82, editat pel C. P. Calafell |
Interior del calendari de butxaca de la temporada 1981/82, editat pel C. P. Calafell |
El retorn del C. P. Calafell a la màxima categoria va ser efímer, ja que va ocupar el darrer lloc de la classificació i va perdre la categoria. Amb només quatre victòries, tot i comptar amb el tercer màxim golejador de la categoria, Manuel Casado, el primer equip del club va acusar la inexperiència i la seva joventut en la Divisió d'Honor.
Crònica publicada el 13 de setembre de 1981, al diari El ideal gallego |
El primer partit del campionat pel Club Patí Calafell va ser a la pista del Liceo de La Corunya, ni més ni menys que amb Llonch, a la porteria, Zabalia, Carlos Gil, Daniel Martinazzo, Mario Agüero, Carlos Garvey,...
Crònica publicada el 14 de setembre de 1981, al diari El Mundo Deportivo |
La primera part del partit va acabar amb 3-2 a favor dels locals, un resultat molt més ajustat del què era previsible. El C. P. Calafell va aguantar aquest marcador durant deu minuts més, en el segon temps, però el Liceo imposaria la seva major qualitat i experiència per a fer el definitiu 6-3.
Crònica publicada el 14 de setembre de 1981, al diari La hoja del lunes de La Corunya |
L'excel·lent defensa i la perillositat del contracop calafellenc van fer que el conjunt local hagués d'esforçar-se més del què esperava per a aconseguir la victòria. Manuel Casado (i no Ràfols, com diu la crònica) obria el marcador, als quinze minuts de joc. Però, amb dos gols d'Agüero i un de Martinazzo, el Liceo tombava el marcador i es posava amb 3-1 per davant. Olivella, poc abans del descans, faria el 3-2.
Crònica publicada el 14 de setembre de 1981, al diari El ideal gallego |
En el segon temps, el C. P. Calafell va aguantar durant forces minuts el resultat del descans, però Alberto Areces faria els dos gols que obririen una escletxa insalvable pels visitants. Olivella i Agüero culminarien el 6-3 definitiu.
Crònica publicada el 14 de setembre de 1981, al diari La Voz de Galicia |
Crònica publicada el 14 de setembre de 1981, al diari La Voz de Galicia |
Cròniques publicades el 21 de setembre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
En el primer partit a casa, el C. P. Calafell rebia el C. P. Mollet de Figueroa, Guillén i Pujalte. Els locals van aguantar bé els contracops dels vallesans, en el primer temps. Però, la veterania i experiència visitant es va acabar imposant.
Cròniques publicades el 28 de setembre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
L'Arenys de Munt va ser molt superior al C. P. Calafell. Els locals ja guanyaven 2-0 al descans i, poc a poc, van anar ampliant el seu avantatge. El gol de l'honor calafellenc l'aconseguiria Pallarès, en el darrer minut de partit.
Cròniques publicades el 5 d'octubre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
El partit davant l'equip basc del Jolaseta va ser més equilibrat. Va començar marcant Casado, però els bilbaïns remuntaven i es posaven 1-2 al descans. En la represa, els bascos es van posar 4-1, però Casado i Noya escurçaven distàncies sense poder completar la remuntada. Amb un Calafell obert, els bascos completaven el marcador definitiu, mitjançant Gandarias.
Crònica publicada el 12 d'octubre de 1981, al diari Dicen |
La visita a Sevilla suposava una magnífica ocasió pels calafellencs per a aconseguir la primera victòria, però un ambient hostil i un Claret més inspirat van acabar imposant-se per un clar 6-0.
Crònica publicada el 19 d'octubre de 1981, al diari Dicen |
La visita del Barça al pavelló calafellenc va suposar una nova derrota pel conjunt verd-i-blanc. Tot i els dos gols d'Olivella i el gol de Casado, el F. C. Barcelona va demostrar la seva superioritat. Els Paüls, Centell, Villacorta, Torner, Trullols,... van fer les delícies dels aficionats calafellencs que van poder veure el millor hoquei estatal d'aprop.
Cròniques publicades el 19 i el 26 d'octubre de 1981, al diari El Mundo Deportivo |
Equip del C. N. Reus "Ploms", publicada al número 32 de la revista Patin Sport i cedida per Joan Miracle |
Crònica publicada el 26 d'octubre de 1981, al diari Dicen |
La visita a la pista del Club Natació Reus "Ploms" va acabar amb una nova derrota, però molt ajustada. El 2-1 demostra que va ser un partit igualat i amb excessiva duresa defensiva. En el conjunt reusenc destacava la presència dels calafellencs Palau, a la pista, i Rovira, a la banqueta. Però, també, els jugadors que completaven la plantilla del "Ploms" eren d'excel·lent qualitat, com Huelves, a la porteria, Alegret, Benítez, Rodri o Moncada.
Cròniques publicades el 2 de novembre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
La visita de l'Ateneu Agrícola Noia va suposar la primera victòria pel C. P. Calafell en aquella temporada, a la Divisió d'Honor. Els quatre gols de Manuel Casado van ser decisius per a aconseguir-ho. El Noia es va veure sorprès pels locals i només, en l'últim minut, va poder maquillar el resultat.
La victòria va suposar que un anònim fes un donatiu de vint-i-cinc mil pessetes que va ser repartit entre els jugadors de la plantilla.
Cartell editat pel C. H. Sentmenat anunciant el partit davant el C. P. Calafell |
Cròniques publicades el 23 de novembre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
En el desplaçament a Sentmenat, els calafellencs s'avançaven 0-2 al descans, amb dos gols de Casado. Però, en el segon temps, tot i que Casado aconseguiria dos gols més i un Marcel·lí Totosaus, els locals remuntarien, demostrant un major ofici. Els locals van marcar set gols en el segon temps, amb quatre dianes d'Usart i tres de De la Hera.
Crònica publicada el 30 de novembre de 1981, al diari Dicen |
La visita de La Cibeles d'Oviedo va estar a punt de suposar una nova victòria calafellenca. Però, l'argentí Juanchi ho va evitar, demostrant el seu talent i instint golejador. Els asturians s'emportaven una treballada victòria que els permetia mantenir-se a la part alta de la classificació.
Crònica publicada el 7 de desembre de 1981, al diari Dicen |
Un Tordera amb Grimal, Treserres, Garriga, Camps, Ayats i Torner demostrava ser molt superior tècnicament al conjunt calafellenc. La major classe dels torderencs va quedar reflectida amb l'11-1 en el marcador, tot i que s'havia avançat el C. P. Calafell en el marcador, 0-1, amb gol d'Olivella.
Crònica publicada el 10 de desembre de 1981, al diari El Mundo Deportivo |
La visita del Vic va suposar un partit equilibrat fins el 4-4. Els gols de Totosaus (2) i Olivella (2) van donar esperances de puntuar a l'equip local, fins que el C. P. Vic va prémer l'accel·lerador en els darrer minuts per a posar el definitiu 4-7. Brasal i Burés van ser els millors pel conjunt de l'Osona.
Cròniques publicades el 14 de desembre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
La visita del C. P. Voltregà, ple d'internacionals, va suposar una nova derrota pel conjunt de Calafell. Tot i els tres gols de Casado, el Voltregà va demostrar ser molt superior. En les seves files hi jugaven homes importants com Nogué (porter), Jordi Hom, "Catxo" Ordeig, Vigué, Auladell, Deseuras,...
Cartell editat pel C. P. Tordera anunciant el partit amb el Cerdanyola C. H. |
En aquella jornada es va disputar el partit entre el C. P. Tordera i el Cerdanyola C. H. que va acabar amb un empat a set gols. D'aquell partit en conservem el cartell que l'anunciava.
Crònica publicada el 15 de desembre de 1981, al diari Dicen |
El dia 17 de desembre, es va disputar un derbi comarcal entre el C. P. Calafell i el C. D. Vendrell que decidia el tercer i quart lloc del Trofeig "La Caixa". La victòria final va ser pels calafellencs per 5-1. Els dos conjunts havien quedat en segon lloc dels seus respectius grups, amb anterioritat.
Estadístiques publicades el 15 de desembre de 1981, al diari Dicen |
Tot i que el C. P. Calafell ocupava la darrera posició de la classificació, fins aquell moment, Casado era un dels màxims golejadors de la categoria. Amb 21 gols, apareixia en els llocs capdavanters de la llista de golejadors de la Divisió d'Honor, per darrera de jugadors com Juanchi, Martinazzo, Josep Enric Torner o Giralt. Sense cap dubte, Casado va marcar una època en el Club Patí Calafell i destacava pel seu joc dins l'àrea, el seu caràcter lluitador i els seus remats a porteria que feien aixecar l'afició dels seus seients.
Cròniques publicades el 21 de desembre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
El C. P. Calafell va estar a punt de treure algun punt en la visita a la pista difícil del Cerdanyola C. H., el 3-3 en el descans demostra la igualtat que hi va haver en tot el partit. No obstant, en el segon temps, els locals van aconseguir un avantatge que seria decisiu, arribant al 8-3. La reacció visitant va ser inútil, tot i que va posar la por al cos dels aficionats locals. Tres gols de Collado, dos de Casado i Totosaus, eren insuficients per a aconseguir l'empat al final del partit.
Cròniques publicades el 28 de desembre de 1981, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
Quatre gols de Casado i un de Noya van ser insuficients, també, per a derrotar el potent Reus Deportiu. Amb aquests gols, Casado es col·locava en tercer lloc de la taula de golejadors. "Quico" Alabart va fer, també, quatre gols que van servir per a aconseguir una victòria reusenca al final del partit. Giralt i Mor van completar el marcador pel Reus Deportiu.
Crònica publicada el 30 de desembre de 1981, al diari Dicen |
La segona volta del campionat començava amb la visita del Liceo al pavelló calafellenc, avançat al 29 de desembre de 1981. Casado va fer el gol que empatava a un el partit, en el minut 8. Però, un Liceo ple d'internacionals va demostrar practicar un hoquei d'una altra galàxia i va acabar golejant. Cinc gols d'Agüero i tres de Martinazzo, la parella d'argentins del Liceo, demostraven la superioritat gallega.
Crònica publicada el 30 de desembre de 1981, al diari El Mundo Deportivo |
Cròniques publicades l'11 de gener de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
El C. P. Calafell va plantar cara, en la primera part, al C. P. Mollet. El 2-1 del descans demostra que els calafellencs van jugar sense complexes i posant nerviós al conjunt local. Però, en el segon temps, Figueroa i Pujalte van empènyer els locals a una nova victòria.
Cròniques publicades el 18 de gener de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
El partit davant l'Arenys de Munt va ser de clar domini local, però sense encert de cara a porteria. El 0-0 al descans demostra la igualtat que hi va haver en el partit, decidit en dos contracops visitants. El 0-2 final no feia justicia al joc combatiu i més arriscat dels locals.
Cartell de la visita del C. P. Calafell a la pista del P. Jolaseta, de Bilbao |
El pavelló dels Jesuïtes d'Indautxu, un lloc conegut pels calafellencs, rebia la visita del C. P. Calafell en la màxima categoria. En aquest pavelló, l'equip juvenil de la temporda 1968/69 havia disputat el Campionat d'Espanya de la categoria.
Cròniques publicades el 25 de gener de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
L'equip basc no va donar treva l'equip calafellenc, aconseguint una àmplia victòria per 8-0. La pista de parquet i de llosetes petites, amb poca llum, sumat a la duresa dels jugadors locals, especialment dels germans Gandarias, va fer impossible puntuar en un desplaçament complicat.
D’aquell viatge a Bilbao tenim molt mal record, no tant sols pel resultat. Vam haver de parar en diverses ocasions, ja que el jugador Josep Noya va patir diverses indisposicions. En arribar al Vendrell, vam portar-lo a la policlínica per a que el metge li fes les corresponents revisions.
Cròniques publicades l'1 de febrer de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
La segona victòria del C. P. Calafell va arribar davant l'equip sevillà del Claret, penúltim classificat de la categoria. Amb cinc gols de Casado, els locals van vèncer en un partit més plàcid del previst, inicialment.
Crònica publicada el 8 de febrer de 1982, al diari Dicen |
Crònica publicada el 8 de febrer de 1982, al diari Dicen |
La cronica del partit en el Palau Blaugrana, publicada al diari Dicen, la signava la popular periodista esportiva, Imma Pedemonte. El C. P. Calafell va començar marcant, amb gol d'Olivella. Poc després, Casado aconseguia dos gols i posava l'empat a tres. Però el 18 a 4 final, demostra la superioritat blaugrana. Paüls (5), Torner (4), Villacorta (4), Torres (2), Vila-Puig (2) i Centell van ser els golejadors blaugranes.
Cròniques publicades el 15 de febrer de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
La derrota contundent al Palau Blaugrana no va fer decaure els ànims dels calafellencs que, en la següent jornada, aconseguien derrotar el C. N. Reus "Ploms" en un pavelló ple de gom a gom. A diferència del partit de la primera volta, el joc calafellenc, més vistós i alegre, es va imposar per damunt d'un joc reusenc més dur i contundent en defensa.
Després d'aquesta victòria davant el C. N. Reus "Ploms", també es van repartir diversos donatius anònims entre els jugadors locals, per import de quaranta mil pessetes.
Durant la temporada, es va sortejar una televisió, un vídeo i una moto Mobilette, gràcies a això es va recaptar cent setanta-cinc mil pessetes. El premi va quedar desert i s'ho va quedar el club.
Cròniques publicades el 22 de febrer de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
En la següent jornada, el conjunt de l'A. A. Noia es va venjar de la derrota rebuda en el pavelló calafellenc, en la primera volta del campionat. El conjunt local va fer valer el factor pista i es va imposar per 4 a 1. Tres gols de Jorba i un de Carafí feien inútil el gol de l'honor calafellenc.
Cròniques publicades l'1 de març de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
Jordi Poblet obria el marcador en el partit davant el Sentmenat. Olivella feia l'empat a un gol. Però, el conjunt visitant va acabar guanyant còmodament, amb dos gols de De la Hera, un nou gol de Poblet i un de Toni Garcia. La major experiència i veterania del Sentmenat va servir per a guanyar un partit que el Calafell havia lluitat molt.
Crònica publicada el 8 de març de 1982, al diari Dicen |
La visita al pavelló del C. P. Cibeles d'Oviedo va suposar una contundent derrota pels calafellencs, amb set gols de la seva màxima estrella, Juanchi. L'11-2 final demostra la superioritat local, en una nova pista amb paviment de parquet.
Cròniques publicades el 15 de març de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
El C. P. Calafell va donar molt bona imatge en el partit davant el C. P. Tordera. Al descans, guanyava per 1-0, tot i haver tingut moltes oportunitats més per a marcar. El gol d'Olivella va ser remuntat, en el segon temps, pel C. P. Tordera. Dos gols de Joan Torner, un de Treserres i un de March van marcar la diferència.
Cròniques publicades el 22 de març de 1982, als diaris Dicen i El Mundo Deportivo |
En el partit davant el C. P. Voltregà, només començar el partit, el jugador local, "Catxo" Ordeig, va agredir de manera desmesurada i antiesportiva el jugador calafellenc, Manuel Casado. El C. P. Calafell es quedava sense poder comptar amb la presència del seu màxim golejador en la resta de partit. El jugador calafellenc va ser tret en braços de la pista i l'àrbitre del partit, el senyor Fariña, no va veure l'acció i Ordeig va poder continuar jugant. Sense cap dubte, una acció lamentable i vergonyosa d'un jugador internacional.
Crònica publicada el 29 de març de 1982, al diari Dicen |
La visita del Cerdanyola C. H. al pavelló calafellenc va suposar una nova victòria pel conjunt local. En el primer temps, l'empat a dos gols demostrava la igualtat i la intensitat en el joc dels dos equips. Tres gols de Totosaus i tres gols de Casado van servir per a sumar tres punts més a la classificació, davant un rival complicat que comptava amb Barceló, Miró, Torres, Clares i Valverde en les seves fil·les.
Cròniques publicades el 29 de març i el 5 d'abril de 1982, al diari El Mundo Deportivo |
Crònica publicada el 5 d'abril de 1982, al diari Dicen |
En la darrera jornada, a la pista del Reus Deportiu, amb tot ja decidit, el C. P. Calafell tornava a perdre per 7-3. Els tres gols de Casado servien per a que quedés com a tercer màxim golejador de la Divisió d'Honor, tot i que el C. P. Calafell era el cuer de la classificació.
Tot i que, a la classificació del diari Dicen li concedeixen 48 gols a Casado, el club en va comptabilitzar 45. No obstant, va mantenir el tercer lloc de màxim golejador de la categoria de la Divisió d'Honor en aquella temporada. També va ser el jugador més regular de l'equip i el més decisiu, amb dos-cents vint punts.
Aquella temporada, a més, el Club Patí Calafell va disputar dues eliminatòries de la Copa del Rei. La primera va ser davant l'equip madrileny del Ruan. Amb més problemes dels esperats, el C. P. Calafell va passar l'eliminatòria, després de guanyar 4-3 a Calafell i empatar 4-4 a Madrid. Els partits es van disputar entre setmana.
Crònica publicada el 4 de març de 1982, al diari Dicen |
Dos gols de Casado, un de Totosaus i un d'Olivella donaven la victòria en el primer partit, a Calafell, per 4-3. La diferència d'un gol seria decisiva, després de l'empat a quatre en la tornada.
Crònica publicada el 2 d'abril de 1982, al diari El Mundo Deportivo |
En la següent eliminatòria, el C. P. Calafell es va enfrontar al conjunt del Sentmenat. El primer partit va acabar en un clar 2-6 que, gairebé, sentenciava l'eliminatòria. En la tornada, una derrota contundent, per 11-1, deixava fora de la Copa el Calafell.
Representació del C. P. Calafell, en la Challenge comarcal |
A final de temporada, es va celebrar una Challenge comarcal, on es va fer entrega al jugador Manuel Casado del trofeig al millor esportista calafellenc.
També, durant la temporada, el club va col·laborar amb una placa, en l'homenatge a Juanjo Ferrer, jugador del Club Patí Vilanova, en motiu de la seva retirada com a jugador en actiu.
En el mes de juny de 1982, el club va organitzar una Berbena de Sant Joan per a recaptar fons per l'entitat.
Representació del C. P. Calafell, en el sopar de la Federació Provincial de Patinatge |
Tradicionalment, la Federació Territorial de Patinatge organitzava un sopar per a premiar els esportistes i els clubs que havien assolit èxits esportius durant la temporada. En aquesta ocasió, la representació calafellenca estava formada pel seu president, Jaume Gener, els delegats Màrius Jofré i Josep Maria Romeu, Maria Antonia Puy, delegada de la nova secció de Patinatge Artístic, la patinadora Montserrat Arboç i els seus familiars. En aquesta temporada, la Montse Arbós va ser designada com a millor esportista de la província de Tarragona. També ho havia estat el 1980.
Paral·lelament amb el campionat de Divisió d'Honor, es va disputar un campionat de la categoria Sub-23, amb la participació de, gairebé, els mateixos equips. Només els equips de fora de Catalunya no tenien representació i van ser substituits per altres equips catalans. Aquest campionat servia per a que els joves jugadors que despuntaven i que ja havien sobrepassat l'edat de Juvenil podien jugar partits del màxim nivell en una categoria intermitja, abans de fer el salt al primer equip.
El C. P. Calafell va quedar en catorzena posició del campionat, destacant un partit davant l'equip del F. C. Barcelona on el Calafell va estar a punt de donar la sorpresa. El jove Jaume Ortoll va ser el màxim exponent d'aquell partit i el llavors entrenador del Barça, Josep Lorente, va haver de fer jugar Joaquim Paüls per a poder remuntar el partit.
La plantilla d'aquell equip estava formada per Josep Maria Jané "Mònis", Joan Mañé "Maño", Josep Pallarès, Jesús Saura, Daniel Totosaus, Jaume Ràfols, Jaume Ortoll, Ramon Collado, Jaume Gener i Joan Papiol Grífols. L'entrenador era en Ramon Farré Plana.
El màxim golejador va ser en Jaume Ortoll, amb quaranta gols, seguit de Jaume Ràfols, amb vint-i-vuit.
La patinadora Montserrat Arbós i Roca i el President Jaume Gener, en el sopar de final de temporada |
El 28 de març de 1981, dins dels actes de celebració de l'ascens a la Divisió d'Honor del primer equip d'hoquei, en el partit davant el Club Santa Isabel, Montserrat Arbós i Maria del Carmen Bonillo Varas van fer una actuació de patinatge artístic en el nou pavelló calafellenc. Durant aquella Setmana Santa, la Montse Arbós es va començar a entrenar a la pista calafellenca, amb el seu entrenador Mario Cardeña. Ell i la seva família tenien un apartament d'estiueig a Calafell.
Notícia publicada al diari El Mundo Deportivo, el 19 de maig de 1982 |
El mes d'agost de 1981, el llavors President de la Federació Territorial de Patinatge, el senyor Eladi Bergadà, va trucar-me per a explicar que la Montse Arbós tenia alguns problemes amb el seu club, el Reus Deportiu, i que necessitava una pista on poder entrenar. En aquell moment, la Montse Arbós era subcampiona d'Europa de Patinatge Artístic i el seu entrenador, Mario Cardeña, era el seleccionador nacional. En Mario estava casat amb la seva parella de patinatge, Edurne Echevarría. Es van fer les gestions oportunes a l'Ajuntament de Calafell i, sense cap problema, vam obtenir l'autorització. Entre l'agost de 1981 i el juliol de 1982, la Montse Arbós va poder entrenar-se amb normalitat. No podia ser que una patinadora de la seva categoria tingués dificultats per a entrenar-se i practicar el seu esport.
Edurme Echevarría y Mario Cardeña, publicada al número 1 de la revista Patín Hockey el 22 d'agost de 1967 |
Cada diumenge per la tarda, el seu pare venia a casa a buscar l'amplificador per a poder posar la música. Donat que jo era l'entrenador del primer equip, havent dinat, baixava a la pista, posava en marxa el termo per a que es pogués dutxar en acabar l'entrenament, tancava els llums i ho recollia tot, durant un any sencer.
Ja feia temps que teníem la inquietud de posar en marxa la Secció de Patinatge Artístic del Club, amb la intenció de crear una àmplia base de patinadors. A partir d'allí, els nens i nenes podrien escollir entre hoquei o patinatge, però tenint un treball bàsic après de patinatge. La gran oportunitat de poder comptar amb la Montse Arbós no la podíem deixar passar. Així, el 17 de febrer de 1982, es va convocar una primera reunió, a la planta baixa de l'ajuntament, per a temptejar la resposta de la gent. Al final, va ser un èxit!
Els mesos de maig i junt de 1982, el President del club, Jaume Gener, i jo mateix feiem els entrenaments amb tots els inscrits. Van venir nens i nenes de certa edat, amb els patins dels seus pares que, majoritàriament, havien jugat a hoquei. Però, estàvem oberts a tothom! Els més grans, si no podien anar a competir, podrien formar-se com a futurs monitors.
Els primers patinadors que es van inscriure a la secció de patinatge van ser Lourdes Casado Riera, Jordi Fontanillas Tutusaus, Maria Almirall Ferrerons, Marta Almirall Ferrerons, Montserrat Ferré Solé, Ramon Ferré Solé, Judith Solé Coba, Regina Gener Garcia, Anna Nicolau Martínez, Francesc Solé Arans, Jordi Erola Canyelles, Meritxell Trias Gabaldà, Daniel Trias Gabaldà, Rosa Maria Mañé Sal, Esperanza Manzanera Ferrándiz, Cristina Peña Barniol, Maria Callau Muntades, Sílvia Portillo Rovira, José Antonio Espinosa Gómez, Margarita Montejo Rovira, Josep Rion Comparan, Maria Eugenia Rion Comparan, Maria del Carme Puy Rion, Montserrat Rovira Povill, Jordi Rovira Povill, Mònica Urpí Fonts, José Manuel Trinidad Ponce, Francisco Trinidad Ponce, Daniel Espinosa Martínez, Julián Miranda Ponce, Juan Luís Cachinero Tamayo, Rosa Guasch Inglada, Margarida Batalla Pasqual, Núria Batalla Pasqual, Joan Romeu Puy, Noemí Romeu Puy, Marcel·la Pons Calero, Montserrat Pons Calero, Magda Almirall Gatell, Montserrat Guinovart Martínez, Xavier Solé Costa, Gerard Solé Costa, Mercè Garriga Riera, Maria Joana Mañé Nom de Déu, Joan Mata Rovirosa, David Raventós Olivella, Míriam Raventós Olivella, Marina Saura Olivella, Ramon Guasch Inglada, Judith Solé Montejo, Marc Riera Arboç, Marc Mata Rovirosa, Gerard Mata Rovirosa, Antonio Pujol Funosas, Ana Maria Pujol Funosas, Frederic Sevé Vives, Jordi Sevé Vives, Sussanna Navarro Puy, Maria Victòria Navarro Puy, Cristina Almirall Pujol, Josep Almirall Pujol, Magda Palau Guzmán, Damià Serrano Miracle, Gemma Miracle Rossell, David Totosaus Pallarès, Rosario Marín Salmeron, Anna Marín Salmeron, Jaume Guasch Inglada, Maria del Carme Castellví Romeu, Maria dels Àngels Andreu Bueren, Rosa Maria Solé Miró, Gemma Solé Bardalet, Maria Isabel Montejo Rovira, Maite Papiol Grífols, Carolina Rion Tetas, Anna Juncosa Romeu, Carmen Sanabria Rivilla, Javier Sanabria Rivilla, Elena Weiler Rubio, Ana Maria Rovira Solé, Francisco Marín Salmeron, Francesc Borrell Valls, Maria del Carme Rovirosa Ortoll, Montserrat Rovirosa Ortoll, Sònia Marín Rubio, Maite Carbonell, Javier Luna González, Natalia Martí Bea, Daniel Romeu Mercader, David Romeu Mercader, Danae Romeu Mercader, Eva Suades, Òscar Suades, Marta Grífols Almero, Maria Mata Almero, Joan Grífols Almero, Maria dels Àngels Grífols Almero, Jesús Manuel Navarro Soler, Francesc-Claudi Navarro Soler, Josep Antoni Mata Almero, Lourdes Fornós Noguera, Sílvia Fornós Noguera, Xavier Garcia Morató, Diana Acero Dios, Joan Maria Triadó Soler, Anna Triadó Soler, Jordi Casanova Olià, Josep Lluís Parra Palau, David Mata Almero, Rosa Maria Domingo Ortoll, Isabel Mudarra Roncero, Rosa Farré Castro, Sandra Farré Castro, Montse Farré Castro, Lourdes Martínez Moreno, Joan Lluís Solé Juncosa, Rossanna Mañé Nom de Déu, Cecília Sardà Mañé, Josep Sardà Mañé, Francesc Rigol Pérez, Manel Rigol Pèrez, Mònica Casanovas Cachinero, Esther Tàpies Romero, Sussanna Costa Solé, Dúnia Pijpers Fellenius, Danae Pijpers Fellenius, Maria dels Àngels Santander Moreno, Maria Esther Rovira Mañé, Joan Rovira Mañé, Ana Maria Juncosa Ferrer, Natàlia Rovira Riera, Belén Papiol Sentís, Montserrat Gonzàlez Papiol, Anna Gonzàlez Papiol, Mònica Soler Bardalet, Margarida Ramon Àlvarez, Immaculada Malé Riera, Sussanna Mata Orbaneja, Eva Torrents De la Rosa, Montserrat Molina Casado, Rosa Solé Mestres, Jaume Gonzàlez Papiol, Juan Martínez Rodríguez, Sarah Mera Margalet, Núria Rovira Riera, Sandra Llorens Toldrà, Enric Llorens Toldrà, Rosabel Juncosa Romeu, Sònia Núñez Margalet, Bea Colet Hiraldo, Pilar Olivé Palacín, Jaume Solé Mestres, Mirèia Gonzàlez De la Cruz, Jordi Romeu Costa, Eugeni Collado Costa, Verònica Baena Pérez, Maria del Mar Durán Anguera, Salvador Minguijón Bareas, José Ramon Sánchez Oró, Javier Vidal Valderrama, Gerard Vidal Valderrama, Glòria Mèlich Bolet, Maite Funosas Agustí i Ramon Guasch Inglada.
Marta Almirall, Josep Costa, Montserrat Ferré i Gerard Solé, subjectant la bandera del club |
La presentació oficial es va fer al pavelló, amb tots els patinadors i patinadores que van desfilar per la pista.
Montse Arbós, a la dreta, amb el President Jaume Gener i l'entrenador Ramon Ferré |
A partir del segon mes, la Montse Arbós assumia la responsabilitat de ser l'entrenadora de la Secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell. La seva qualitat com a patinadora estava fora de tot dubte. L'exigència que ella mateixa s'imposava com a patinadora la va anar transmetent a tots els alumnes i els èxits no van trigar en arribar.
Maria Antonia Puy, delegada de la secció de patinatge, amb Montse Arbós. |
La Junta Directiva que, en aquell moment, ens dedicàvem a l'hoquei es va ampliar en unes quantes persones més. Ells es van posar al costat de la Montse per a tirar la secció endavant. En Joan Josep Puy va ser el delegat responsable de la secció dins la Junta Directiva i la seva germana, Maria Antonia Puy, feia les funcions de delegada de la secció fora de la Junta. Més endavant, també van ocupar aquests càrrecs de responsabilitat Josep Portillo, la seva esposa Juanita Rovira, Ramon Guasch, Pere Marín, Marian Peeters, Mercè Garriga, entre d'altres.
A finals de temporada, el diumenge 11 de juliol de 1982, es feia la presentació de la Secció de Patinatge Artístic del Club Patí Calafell, dins la II trobada d'hoquei i la final de la Copa Excel·lentíssima Diputació de Tarragona de la categoria Juvenil, entre els dos equips de Calafell. Aquesta presentació va consistir en un festival on tots els patinadors van exhibir els seus coneixements apresos durant aquest curt període de temps. El públic va omplir el pavelló a vessar. Els actes van ser presidits per l'alcalde de Calafell, Joan Ortoll, acompanyat pel seleccionador nacional de Patinatge Artístic, Mario Cardeña, i pel President del club, Jaume Gener.
En el sopar de final de temporada, la Montse Arbós, juntament amb els seus pares, acompanyaven a l'alcade de Calafell, Joan Ortoll, la seva esposa, Antònia Grífols, el delegat, Màrius Jofré, i la seva esposa. La Montse Arbós va rebre un record de la temporada, de mans del President del club, Jaume Gener.
Taula presidencial en el sopar de final de temporada |
El President, Jaume Gener, fent entrega a l'entrenador, Ramon Ferré, d'un record en nom de tota la Junta Directiva |
Entrenadors dels equips base i del Sub-23, Ramon Farré Plana i Miquel Serrano Pastor, amb els auxiliars Vicente Weiler Rubio, Alfonso Mansilla Cañete i les seves esposes |
Jugadors del Sub-23 en el sopar final de temporada |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada