dimarts, 3 de juliol del 2018

Resum del VI Torneig Internacional Ciutat de Calafell




El VI Torneig Internacional Ciutat de Calafell va tornar a celebrar-se, després dels dubtes ocasioants per les obres del Pavelló Joan ortoll que havien fet perillar la seva celebració. De fet, ningú comptava amb que es fes, però el retard d'unes setmanes, en les obres, ho ha permès. Hem d'agraïr als equips participants la seva ràpida resposta que, en una setmana, van confirmar la seva assistència i van fer possible una nova edició del torneig sent internacional. Els equips portuguesos i italians preguntaven i ens animaven a fer-ho. Gràcies a tots!

En l'edició d'enguany, hi han participat 12 equips, novament, dividits en 4 grups:

Grup Groc: Club Patí Vilafranca, Hockey Prato (Itàlia) i Club Patí Calafell.
Grup Verd: Associaçâo Académica Amadora (Portugal), Club Esportiu Noia i Club Patín Alcoi.
Grup Vermell: Selecció andalusa, Hockey Grado (Astúries) i Amatori Hockey Bassano (Itàlia).
Grup Blau: Club Patí Riudebitlles, Club Patí Vilanova i Combinat Penedès.

Cal agraïr al Combinat Penedès, liderat per Xavi Esplugas, la seva participació i resposta immediata, en saber que el C.P. Alcobendas no podia assistir al torneig.

L'Hockey Grado comptava amb noms il·lustres de l'hoquei veterà


En la fase de grups, es van produir els següents resultats i classificacions:

GRUP GROC
3  Calafell - Vilafranca  6
Prato - Calafell  4
Vilafranca - Prato  3

Classificació
C.P. Vilafranca - 4 punts
C.P. Calafell - 3 punts
H. Prato - 1 punt

Vilafranca i Calafell encetaven el torneig, jugant-se el primer lloc del grup

GRUP VERD

Noia - Alcoi  2
1  Amadora - Noia  4
5  Alcoi - Amadora  2

Classificació
C.E. Noia - 6 punts
C.P. Alcoi - 3 punts
A.A. Amadora - 0 punts

La selecció andalusa va començar guanyant 0-2 al Grado

GRUP VERMELL
Grado - Andalusia  4
1  Andalusia - Bassano  5
2  Bassano - Grado  3

Classificació
Hockey Grado - 6 punts
A.H. Bassano - 3 punts
Selecció andalusa - 0 punts

El Combinat Penedès va demostrar competitivitat guanyant al Riudebitlles

GRUP BLAU
Riudebitlles - Vilanova  3
4  Combinat Penedès - Riudebitlles  2
4  Combinat Penedès - Vilanova  5

Classificació
C.P. Vilanova - 6 punts
Combinat Penedès - 3 punts
C.P. Riudebitlles - 0 punts

D'aquesta fase de grups cal destacar la igualtat del grup groc i el bon paper del Combinat Penedès que va tenir al Vilanova contra les cordes, guanyant a la mitja part del seu partit.

El Vilanova va patir molt per a guanyar el Combinat Penedès

Després de la fase de grups, es van jugar els següents emparellaments:

4 Hockey Prato 54 - A.A. Amadora 5
5 Selecció andalusa - C.P. Riudebitlels 6
5 C.P. Alcoi - C.P. Calafell 3
6 Combinat Penedès - A.H. Bassano 3
2 C.P. Vilafranca - C.E. Noia 3
6 Grado Hockey - C.P. Vilanova 1

En aquests creuaments, cal destacar el darrer partit que va enfrontar el Grado amb el Vilanova, un duel de titans que van vèncer els asturians, amb més solvència i facilitat del previst. També va destacar la igualtat en el partit entre el Vilafranca i el Noia. el derbi del Penedès.

Una cinquantena de membres dels diferents equips sopant a la fresca

Després de la primera jornada, es va celebrar un sopar entre els membres dels equips, fora del pavelló, amb un càtering de fideus arrossejats amb rap i patates, el plat típic de Calafell.

Hockey Prato (Itàlia) - Selecció andalusa

La jornada del diumenge, començava, a la carpa annexa del pavelló, amb un partit per a decidir l'onzè lloc de la classificació, entre l'Hockey Prato (Itàlia) i la selecció andalusa. Els italians es van imposar per 5 a 3.

A.A. Amadora - C.P. Riudebitlles 

Tot seguit, també a la carpa, el Riudebitlles aconseguia el novè lloc, a l'imposar-se a l'Associaçâo Académica Amadora (Portugal) per 1 a 6. El conjunt català no va donar treva a un cansat Amadora.

C.P. Calafell - A.H. Bassano

Mentrestant, al Pavelló Joan Ortoll, el Calafell s'imposava, de manera clara, al conjunt italià de l'Amatori Hockey Bassano, per 8 a 4. El conjunt local va fer un bon partit i va dominar el partit en tot moment.

C.P. Alcoi - Combinat Penedès

El Combinat Penedès no va poder marcar un sol gol davant l'Alcoi, molt ben cobert a la porteria. L'equip alacantí es va endur el cinquè lloc per 6 gols a 0.

C.P. Vilafranca - C.P. Vilanova

El derbi Penedès-Garraf no va decebre. Va ser un partit molt igualat entre dos equips que volien la victòria i això va fer que tots dos anessin a per totes. La igualtat del marcador, 2 a 3, demostra la competitivitat dels dos equips. El Vilanova es va endur el tercer lloc del torneig.


Abans de començar la final, la Banda de Timbals i Gralles de Mas Romeu va fer "retronar" el Pavelló Joan Ortoll, imitant el què havien fet un dia abans al Passeig Marítim i a la Plaça de Catalunya. Va ser un gran preludi per a una final molt atractiva.

C.E. Noia - Grado Hockey

La final no va decebre a ningú, la igualtat va ser màxima entre els dos equips, demostrant un joc molt modern i actual, per a ser veterans. Els dos conjunts comptaven amb noms il·lustres de l'OK lliga, com Xavi Caldú, Sito Expósito, Jordi Garcia o Juan Carlos Raigoso, entre d'altres. El partit va acabar en empat a tres gols i el Grado Hockey es va endur el campionat, en la tanda de penals, amb un gol de Kiko Menéndez.


Un cop acabada la final, es va procedir a l'entrega de trofeigs i obsequis als diferents equips i jugadors participants en el VI Torneig Internacional Ciutat de Calafell.


Una nova actuació de la Banda de Timbals i Gralles de Mas Romeu donava la benvinguda, a la pista, a tots els equips participants i solemnitat a l'esdeveniment.


La primera en rebre un trofeig pel seu suport incondicional i la seva implicació va ser la vigilant del pavelló, Rosario Brito, a qui els veterans van voler reconèixer l'entrega al torneig.


Els àrbitres del torneig també van tenir el seu premi. És l'únic torneig que té dos àrbitres per partit i, tot i que hi havia una trobada d'àrbitres a nivell de Catalunya, el mateix dia, no van voler deixar-nos sense bons arbitratges.


El C.E. Noia va ser l'equip menys golejat del torneig, amb només 8 gols encaixats en els quatre partits. Sense cap dubte, l'actuació de "Nono" i "Papi" a la porteria va dur el Noia a la final. Ells van ser qui van recollir el trofeig.


El Grado Hockey va ser l'equip màxim golejador, amb vint gols. José Garrote va recollir el trofeig. L'Alcoi i el Calafell van quedar per darrera, amb divuit gols.


L'Amatori Hockey Bassano va recollir el trofeig a l'equip amb major Fair Play. El va recollir el seu capità, Luca Tonon.


Jordi Mellado (Alcoi) va ser escollit com a millor porter del torneig.


Juan Carlos Raigoso, després d'un hat trick a la final i un magnífic torneig, va repetir com a MVP del torneig.


Els jugadors del C.P. Calafell van voler premiar al seu capità com a jugador Gentleman, ja que, aquest any, compleix els 50 anys d'edat.


"Pato" Pedro Lucas Robles va recollir el trofeig al dotzè classificat, corresponent a la selecció andalusa. L'Hockey Prato havia recollit el seu trofeig d'onzè classificat, molt abans, degut a que havia d'emprendre el viatge de tornada cap a Itàlia en furgoneta.


L'Associaçâo Académica Amadora (Portugal) va recollir el trofeig al desè classificat.


Àlex López recollia el trofeig al novè classificat, el Club Patí Riudebitlles.


L'Amatori Hockey Bassano (Itàlia) va recollir el trofeig al vuitè classificat.


Jordi Cañellas, jugador del Club Patí Calafell, recollia el trofeig al setè classificat.


Xavi Esplugas recollia el trofeig al sisè classificat, per part del Combinat Penedès.


L'Alcoi recollia el trofeig al cinquè classificat.


"Huesi", capità del Vilafranca, recollia el trofeig al quart classificat.


Òscar González, capità del Club Patí Vilanova, recollia el trofeig al tercer classificat.


Joan Papiol "Papi" recollia el trofeig al subcampió, per al C.E. Noia Freixenet.


José Garrote, capità del Grado Hockey (Astúries), alçava la copa de campió del VI Torneig Internacional Ciutat de Calafell.


L'equip del Grado Hockey format pels germans Ribas, Jordi Garcia, Juan Carlos Raigoso, Javi Sama, Pepe Buquets, José Garrote i Kiko Menéndez, es va proclamar campió de la sisena edició d'aquest torneig. El conjunt asturià no va poder comptar amb la participació de Toni Sánchez, operat recentment de la cadera.


La Banda de Timbals i Gralles de Mas Romeu va obsequiar als guanyadors amb una nova "tronada" al pavelló.


Però, l'expectació era màxima per a saber qui s'enduia el premi al "Beer King", l'equip que havia consumit més cervesa durant el torneig. Aquest va ser l'equip local del Calafell, però va cedir la posició de privilegi al segon classificat, l'Amatori Hockey Bassano (Itàlia).


L'Ajuntament de Calafell va tenir un detall amb les dues persones que han estat al capdavant del Bar del pavelló Joan Ortoll durant més de trenta anys i, ara, es jubilen.


Amb les obres del pavelló, es treurà a concurs la nova concessió del Bar i la Mari i el Jesús seran recordats per la seva entrega i dedicació, durant més de trenta anys, per la gestió del mateix.


Un cop acabada l'entrega de premis, es va procedir a la tradicional paella del torneig, amb la que alguns equips es van voler fotografiar i immortalitzar l'ocasió.


Un cop més, la paella estava boníssima. Les 200 persones que omplien la pista del Joan Ortoll la van gaduri d'allò més.


Durant la paella, alguns es van animar a ballar...


la família Perín va encetar el ball...


Santiago López i la seva dona, de la selecció andalusa, també es van animar...


... i el porter del Noia, Joan Papiol, també va treure la seva senyora a ballar.


Tot plegat, una nova edició del Torneig Internacional Ciutat de Calafell que va ser tot un èxit de participació, bon ambient i d'organització. Gràcies al Vilarencaqua per la cessió dels vestidors i les entrades per a la piscina! Gràcies als diferents patrocinadors que ho han fet possible! I gràcies a tots els equips per la ràpida resposta i per a fer que tot hagi anat com la seda! L'any vinent, us esperem a la setena edició, en la que estrenarem un pavelló Joan Ortoll remodelat. Us hi esperem!

3 comentaris:

  1. Crónica bonissima !!
    Ramon ets un Crak.
    Moltes gràcies per poder gaudir un any mes del millor torneig de Veterans.
    Enhorabona a tots els organitzadors

    ResponElimina
  2. Hola a la alineacio del Grado us falto jo. De porters vam ser dos L'Enric Rivas i Jo

    ResponElimina